Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018
'Είναι νωρίς ακόμα' λέει ένα τραγούδι του Μάλαμα και σίγουρα ο στίχος του χαρακτηρίζει απόλυτα το κομμάτι της διοργάνωσης συναυλιών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις μεμονωμένες συναυλίες. Έχουμε, όμως, μια υποτυπώδη πληροφόρηση...
ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Dirty Thrills
Κατευθείαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, μια heavy rock blues μπάντα προς τέρψιν των σκληροπυρηνικών ροκάδων και όχι μόνο.
> 2 Φεβ, Savino Live, Λάρνακα.

Γιάννης Κότσιρας
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ένας ερωτικός ερμηνευτής, ο Γιάννης Κότσιρας, θα βρεθεί στη Λευκωσία για μια συναυλία με ερωτική διάθεση, σε ένα μαγαζί που όχι μόνο είναι κόκκινο, αλλά το δείχνει κιόλας με κάθε ευκαιρία.
> 14 Φεβ, Μουσική Σκηνή RΕD, Λευκωσία.

Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο
Προγραμματίζεται ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα στη σημαντική αυτή προσωπικότητα, που κατάφερε να αφήσει ως κληρονομιά πολύ σπουδαία κομμάτια.
> Μαρ.

Hats off to Led Zeppelin
Ίσως το καλύτερο βρετανικό tribute band των θρυλικών Led Zeppelin, έρχεται για μια δυναμική παράσταση μέσα στην άνοιξη.
> 16 Μαρ, Savino Live, Λάρνακα.

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Τέλος Μαρτίου, την τελευταία ημέρα του μήνα συγκεκριμένα, στην περιοχή κοντά στο παλιό Δημαρχείο, θα γίνει το αδιαχώρητο. Οι fan της Αρβανιτάκη, νεαροί αλλά και οι παλαιότεροι, θα σπεύσουν για να απολαύσουν μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στο ελληνικό τραγούδι. Κοντά εκεί, θα εμφανιστεί επίσης στη Λεμεσό.
> 31 Μαρ, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία. / Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.

Κώστας Χατζής
Μια συναυλία στη Λεμεσό (μάλλον και σε άλλες πόλεις), για πολύ καλό σκοπό, για τα παιδιά με αυτισμό και τον οργανισμό Magic Always Happens.
> 15 Απρ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Σταθερός στο ραντεβού του με τους Κύπριους φίλους του, ο Αλκίνοος επιστρέφει τον Ιούνιο για μια μίνι περιοδεία στο νησί, απ' άκρη σ' άκρη.
> 12 Ιουν, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα. / 14 Ιουν, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία./ 16 Ιουν, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. / 17 Ιουν, Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το πρώτο χρονικά, που θα γίνει, είναι το Lefkosia Loop Festival μεταξύ 22-24 Μαρτίου, μάλλον στη Λευκωσία (πέρσι είχε γίνει στον Κάτω Χώρο του Σατιρικού Θεάτρου και στο Πρόζακ Καφενείο). Στη συνέχεια, πάμε Ιούνιο για την 21η έκδοση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου (Φεστιβάλ Αξιοθέας), το οποίο ως γνωστό θα επαναληφθεί και τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
Μέσα στον Ιούλιο θα γίνουν τα Afro Banana Republic Festival, που φέτος, έπειτα από 4 χρόνια στη Δασική Έκταση Κόρνου, αλλάζει location, Φάρμα Project, ίσως στον Λόφο των Αγγέλων στα Καμπιά και πάλι, αλλά και το Cyprus Rialto World Music Festival, το οποίο για έναν ολόκληρο μήνα θα φέρει στην Πλατεία Ηρώων ωραία σχήματα που παίζουν μουσικές του κόσμου.
Από την άλλη, ο Αύγουστος έχει Φέγγαρο στον Κάτω Δρυ, με το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος να προηγείται, το Paradise Jazz Festival στο Paradise Place στον Πωμό, Ξαρκής στο χωριό Κοιλάνι, αλλά και το Windcraft Music Fest για τις 11-12 Αυγούστου, στο χωριό Κατύδατα Σολέας.
*Κεντρική φωτογραφία: Φεστιβάλ Φέγγαρος
Σχετικά
O Kωνσταντίνος Αργυρός έρχεται Κύπρο για μία μεγάλη συναυλία
Μία ακόμα μεγαλειώδης συναυλία, γεμάτη με τις δεκάδες επιτυχίες του κι άλλα αγαπημένα τραγούδια
Θοδωρής Φέρρης: Και δεύτερη εμφάνιση στην Κύπρο, μετά το sold out της πρώτης
O Θοδωρής Φέρρης συνεχίζει τις σερί επιτυχίες και τις sold out εμφανίσεις
Two for the Road Trio: Μία βραδιά με jazz classics και διαχρονικά κομμάτια musical theatre
Η jazz τραγουδίστρια Katherine Petrou συναντά τους Alexis Kasinos (κιθάρα) και Rodrigo Caceres (μπάσο)
Η μεγαλύτερη καρναβαλίστικη βραδιά της Λεμεσού επιστρέφει!
H συνέχεια του απόλυτου Carnival Party, έρχεται στη Λεμεσό
Ο διεθνούς εμβέλειας μαέστρος και συνθέτης Nimrod Borenstein με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η Ορχήστρα θα παρουσιάσει υπό την διεύθυνσή του, την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του «Θρύλοι της Κύπρου».
Eurovision 2026: Το “Ferto” του Ακύλα ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube!
Η πορεία του Ακύλα στο Sing for Greece 2026 αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.
Οι Pet Shop Boys επιστρέφουν στην Αθήνα για συναυλία στο Release Athens 2026
Η εμφάνισή τους στην Αθήνα εντάσσεται στην περιοδεία Dreamworld The Greatest Hits Live, την πρώτη greatest hits περιοδεία της καριέρας τους
Eurovision 2026: Αυτός είναι ο τίτλος της κυπριακής συμμετοχής
Πρώτη παρουσίαση της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2026 από το ΡΙΚ
Το Fengaros High επιστρέφει για τέταρτη χρονιά και καλεί νέους τραγουδοποιούς, μουσικούς και συνθέτες
Tο Fengaros High δεν είναι απλώς μια συναυλία, αλλά ένα τετράμηνο πρόγραμμα καλλιτεχνικής ανάπτυξης
Kύπρος, Νησί των Θρύλων από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Ιστορίες που διαδραματίζονται στην Κύπρο και θρύλοι του νησιού εμπνέουν τα έργα του ξεχωριστού αυτού προγράμματος που θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης Βρετανός συνθέτης και μαέστρος Nimrod Borenstein