Things to Do , Προσεχώς

Το Καρναβάλι Αγλαντζιάς φέτος ετοιμάζει κάτι πολύ πρωτότυπο

Το καρναβάλι Αγλαντζιάς φέτος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και εξελίσσεται

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμος Αγλαντζιάς αυτήν την εποχή προετοιμάζεται και οργανωνώνεται για να υποδεχθεί το φετινό καρναβάλι! Μάλιστα και φέτος για 8η συνεχή χρονιά, στις 11 Φεβρουαρίου 2018, θα πραγματοποιήσει την αποκριάτική του παρέλαση, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στην μείζονα Λευκωσία. Το Καρναβάλι Αγλαντζιάς, που φέτος θα είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένο, εκτός από την ένταξή του στο καλεντάρι των αποκριάτικων εκδηλώσεων, έχει πλέον καθιερωθεί ως πολιτιστικός πυλώνας που στηρίζει και ενισχύει, την καλλιτεχνική τοπική δημιουργία.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου η Λεωφόρος Κερύνειας θα φιλοξενήσει για μια ακόμα χρονιά την εκδήλωση που, χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και εξελίσσεται. Φέτος στην παρέλαση του Δήμου Αγλαντζιάς αναμένεται ακόμα μαζικότερη συμμετοχή από τους καρναβαλιστές και επισκέπτες που το 2017 έφτασαν στις 9,500 και 25,000 αντίστοιχα.

Ακόμα...
Το Καρναβάλι Αγλαντζιάς θα επεκταθεί με άλλες εκδηλώσεις και χρονικά πέραν της μεγάλης παρέλασης. Οι φετινές εκδηλώσεις,λοιπόν, εκτός από την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 11/2 συμπεριλαμβάνουν τριήμερο εορτασμό (9-11/2) με επίκεντρο την μεγάλη τέντα τσίρκου που θα στηθεί στον χώρο του Πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής. Εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά τα πρωινά και απογεύματα και 3 βραδινά πάρτυ με φαγητό, πότο, μουσική και χορό πολλή χορό.

Θεματικό το φετινό Καρναβάλι
Το φετινό θέμα του καρναβαλιού θα είναι:  «Γη: Ένας πολύχρωμος πλανήτης». 
Ο πλανήτης που μας φιλοξενεί, η γη μας, είναι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων, ζώων και φυτών τα οποία οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά.
Εμείς οι άνθρωποι έχουμε «καταφέρει» να χτίσουμε μεταξύ μας διαχωρισμούς, κατηγορίες και πάσης φύσης ταμπέλες. Οι διαχωρισμοί αυτοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας χωρίσουν και όχι να μας ενώνουν σε μια κοινή προσπάθεια να παραδώσουμε τον πλανήτη το ίδιο, και ακόμα πιο όμορφο, στις επόμενες γενιές.
Οι τεχνητοί διαχωρισμοί εδράζονται σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας ή/και ύπαρξης (την εμφάνιση, τις αθλητικές προτιμήσεις, στις κομματικές παρατάξεις, τις θρησκείες, τις φυλές, και σε πολλά αλλά).
Η αρμονική συνύπαρξή μας όμως δεν πρέπει να σταματά μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και με το περιβάλλον το οποίο οφείλουμε στα πλαίσια της αειφορίας να φροντίζουμε.
Ο Δήμος Αγλαντζιάς έχει υιοθετήσει το πανανθρώπινο θέμα: «Γη: Ένας πολύχρωμος πλανήτης», για το 8ο του καρναβάλι, με στόχο να περάσουμε όλοι τα σωστά μηνύματα, τα μηνύματα συνύπαρξης, αποδοχής και αλληλοσεβασμού ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Αν λοιπόν θέλεις να λάβεις κι εσύ μέρος στο φετινό Καρναβάλι Αγλαντζιάς, δήλωσε συμμετοχή ή/και μάθε περισσότερες πληροφορίες:
Πολιτιστική Υπηρεσία Δήμου Αγλαντζιάς 
Τηλ. 22462058, 22462239, 22462233
Ηλεκτρ. Διευθ.: Karnavali@aglantzia.org.cy
Τηλεομοιότυπο: 22462240

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close