1-7 February 2018
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Darkest Hour

O Gary Oldman "μεταμορφώνεται" σε WinstonChurchill και ετοιμάζεται να πάρει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στις 4 Μαρτίου!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018

Μόλις κάποιες ημέρες αφότου γίνεται πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ο Winston Churchill έρχεται αντιμέτωπος με μια από τις πλέον πολυτάραχες και καθοριστικές δοκιμασίες: να εξετάσει μια συνθήκη ειρήνης με τη ναζιστική Γερμανία ή να ακολουθήσει αυτό που του λένε τα ιδεώδη του περί ελευθερίας της χώρας του.

Η ταινία "Darkest Hour" του Joe Wright ("Atonement", "Anna Karenina") αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Churchill, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Churchill, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Καθώς οι ασταμάτητες ναζιστικές δυνάμεις καλπάζουν στη Δυτική Ευρώπη και η απειλή για εισβολή είναι άμεση, μαζί με έναν απροετοίμαστο λαό, έναν σκεπτικιστή βασιλιά και το ίδιο του το κόμμα να συνωμοτεί εναντίον του, ο Churchill ανθίσταται στην πιο σκοτεινή του στιγμή και αναζωπυρώνει το έθνος.

Ο Gary Oldman, ίσως στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του, υποδύεται με μεγάλη μαεστρία τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας και μας χαρίζει αδιαμφισβήτητα την καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς. Ο Βρετανός ηθοποιός, σαρώνει όλα τα κινηματογραφικά βραβεία στο διάβα του (Χρυσές Σφαίρες, Critics' Choice Awards) και -εκτός μεγάλου απροόπτου- θα φύγει με το Όσκαρ Α' Ανδρικού από το Dolby Theater του Λος Άντζελες στις 4 Μαρτίου.

 

Καθ 22.00

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close