Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2018
To 2018, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αρκετά νέα projects και πολλά ακόμη να επαναλειτουργήσουν μετά και από ριζικές ανακαινίσεις.
Συγκεκριμένα όμως, σε μία σύντομη βόλτα ανά την Ελλάδα λοιπόν, θα ξεναγηθούμε σε πέντε ξενοδοχεία που πρόκειται να ανοίξουν μέχρι τον Μάιο.
Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι πλάνο για τις φετινές καλοκαιρινές σου διακοπές!
Απόλαυσέ τα!
Ikos Dassia, Κέρκυρα
Ένα ακόμη ξενοδοχείο έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα της Ikos Resorts Group, το τρίτο κατά σειρά, και αυτή τη φορά βρίσκεται μακριά από τη Χαλκιδική, στην παραλία της Δασσιάς στην Κέρκυρα, μόλις δεκαπέντε λεπτά από την πόλη. Αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Μάιο, και διαθέτει 411 δωμάτια, σουίτες αλλά και βίλες. Βασικό στοιχείο της εμπειρίας, θα αποτελέσει η γαστρονομική του εξειδίκευση καθώς τόσο η συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin αλλά και τρία αστέρια από το FNL Έκτορα Μποτρίνι. Από τα συνολικά οκτώ εστιατόρια, τα έξι θα είναι a la carte και πέρα από τα μενού με τις τοπικές κερκυραϊκές επιρροές, θα μπορεί κανείς να γευτεί, ασιατικά, γαλλικά αλλά και ιταλικά πιάτα. Στο πλαίσιο της μοναδικής smart all-inclusive πολιτικής που θα ακολουθήσει, έχει εντάξει την δυνατότητα Dine-Out, σύμφωνα με την οποία ο φιλοξενούμενος θα μπορεί να γευματίσει σε επιλεγμένα τοπικά εστιατόρια χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Παράλληλα, θα μπορεί να συμμετάσχει σε τοπικές δραστηριότητες, ενώ αναβαθμίζοντας τις προσφορές των μπαρ του, θα μπορεί κανείς να επιλέξει από μία πλούσια λίστα κοκτέιλ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει επτά θερμαινόμενες πισίνες, αυτόνομη παραλία καθώς και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ και άλλα αθλήματα.
Cavo Spada Luxury Sports & Leisure Resort & Spa, Κρήτη
Σε περίοδο πλήρους ανακαίνισης βρίσκεται το Cavo Spada στο Κολυμβάρι Χανίων και συγκεκριμένα στο ακρωτήρι Σπάθα. Αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Πάσχα, έχοντας πλέον αποκτήσει ακόμη πιο πολυτελή αέρα και με διακοσμητικά στοιχεία που θα δίνουν την απόλυτη αίσθηση της χαλάρωσης, και θα παραπέμπουν στη μίνιμαλ αρχιτεκτονική. Το wellness, θα συνεχίζει να κατέχει κυρίαρχο ρόλο καθώς θα διαθέτει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, τζακούζι, χαμάμ, σάουνα καθώς και πολλές θεραπείες ομορφιάς. Και για τα 150 δωμάτια του ξενοδοχείου, έχει εξασφαλιστεί η θέα στη θάλασσα.
Οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου, θα είναι προσανατολισμένες στην απόκτηση εμπειριών μέσα από τις προσφερόμενες δραστηριότητες. Ειδικότερα, θα πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες κρασιού και ελαιολάδου, μαθήματα μαγειρικής αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Marbella Nido Suite Hotel & Villas, Κέρκυρα
Στις 5 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του ολοκαίνουριο δημιούργημα του ομίλου Marbella στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών στα Νοτιοανατολικά της Κέρκυρας. Πρόκειται για το Marbella Nido, το οποίο θα διαθέτει 69 σουίτες και μία βίλα και σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια ενδέχεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη δυναμικότητά του. Κάποια δωμάτια διαθέτουν ιδιωτική πισίνα ενώ εντυπωσιακή είναι και η κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου. Θα διαθέτει τρία εστιατόρια, δύο a la carte και ένα στην πισίνα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους ενοίκους να χρησιμοποιούν και τα facilities του διπλανού Marbella. Οι αρχιτεκτονικές επιλογές του νέου ξενοδοχείου, ακολουθούν την προσπάθεια ανάδειξης του φωτός του Ιονίου, ενώ τα λιτά διακοσμητικά στοιχεία ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο αυτή την επιλογή. Το ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται adults only καθώς δεν θα δέχεται παιδιά κάτω των 16 ετών.
Euphoria Retreat στον Μυστρά
Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα ξενοδοχείο, είναι αυτό που θα ανοίξει το Μάιο του 2018, μέσα στα στενά όρια της βυζαντινής καστροπολιτείας του Μυστρά, η οποία και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας από την UNESCO . Πρόκειται για το 5 αστέρων ολιστικό συγκρότημα «Euphoria Retreat, a Holistic Destination Spa Resort». Στόχος του ξενοδοχείου, είναι να αποτελέσει κορυφαίο ευρωπαϊκό ολιστικό προορισμό. Διαθέτει 45 δωμάτια και σουίτες ενώ πλαισιώνεται από 18 αίθουσες θεραπείας, σάουνα, βυζαντινό χαμάμ, αλλά και ένα εστιατόριο που σερβίρει Mediterranean healthy spa cuisine. Πολύ χαρακτηριστική θα είναι η πισίνα του νέου συγκροτήματος, η οποία θα είναι σφαιρική(!) και θα διαθέτει διάφορους υδροθεραπευτικούς σταθμούς.
Το νέο project της γνωστής από το χώρο της χρηματοοικονομικής, κυρίας Μαρίνας Εφραίμογλου, θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ και έχει ως στόχο την ανάδειξη ολιστικών μεθόδων ευζωίας και ευεξίας και τους 12 μήνες του χρόνου. Σύμφωνα με την δημιουργό του εγχειρήματος, η ιδέα της δημιουργίας αντλεί επιρροές από αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους καθώς και την κινέζικη ιατρική.
Η επένδυση υλοποιείται σε κτήμα με ιδιωτικό δάσος ενώ το spa, θα εκτείνεται σε 1.600 τ.μ. με στόχο να προσελκύει επισκέπτες κυρίως από την Ευρώπη, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή. Ο σχεδιασμός, είναι εμπνευσμένος από τη βυζαντινή αρχιτεκτονική καθώς και την ελληνική εικονογραφία. Οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν σε 7ήμερα προγράμματα με ενυπόγραφες θεραπείες για την αναζωογόνηση πνεύματος και σώματος.
Gennadi Grand Resort, Ρόδος
Στα τέλη Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Gennadi Grand Resort στο Γεννάδι της Ρόδου. Το ολοκαίνουριο πεντάστερο ξενοδοχείο, θα είναι χτισμένο σε μοντέρνο στυλ και θα διαθέτει 266 δωμάτια και σουίτες. Έξι εστιατόρια, ένα ουζερί αλλά και δύο μπαρ, θα αναλάβουν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, φέρνοντας τους πιο κοντα στην ελληνική αλλά διεθνή γαστρονομία.
Το Gennadi Grand Resort, θα διαθέτει μία μεγάλη πισίνα καθώς και δύο μικρότερες. Μία ακόμη θα είναι αποκλειστικής χρήσης για παιδιά. Επίσης, θα διαθέτει spa center με γυμναστήριο και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσα συνεδρίων και parking.
Πέρα από τις θεραπείες σπα αλλά και τις διάφορες δραστηριότητες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, η πράσινη οροφή θα χρησιμοποιείται ως υπαίθριος δημόσιος χώρος για πεζοπορία, γιόρκα και τρέξιμο, με θέα στο νησί. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η γενικότερη επιλογή της για αειφορία με την ένταξη αποδοτικών συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας και του νερού.
Πηγή: http://www.fnl-guide.com
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν