Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2018
Ο Δήμος Πάφου, βάζει τα αποκριάτικά του και μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού.
Οι προετοιμασίες για την πιο τρελή περίοδο άρχισαν ήδη και συνεχίζονται, ώστε το φετινό «Παφίτικο Καρναβάλι», που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2018, να προσελκύσει ντόπιους και ξένους.
Οι εκδηλώσεις αναλυτικά είναι:
Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου
Είσοδος Βασιλιά Καρνάβαλου - 3.30 μ.μ.
* Την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 3.30 το απόγευμα, πανηγυρική Eίσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου - Βασιλιάς του Ρίο, που θα ξεκινήσει από την Λεωφόρο Γρίβα Διγενή μαζί με τη συνοδεία του, από τη Σχολή Jake Αθανασιάδη. Στη συνοδεία συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και οι Μαζορέτες της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου.
* Πριν την Είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου θα ενισχύσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με τις μελωδίες τους.
Στις 4.30 μ.μ., θα αρχίσει στην Πλατεία Κέννετυ το αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα «Οδύσσεια» και προσφορά εδεσμάτων και ποτών.
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
Κανταδόροι Γιωργαλέτων - 11.00 π.μ.
* Οι Κανταδόροι ΓΙΩΡΓΑΛΛΕΤΟΥ τραγουδούν στα στενά δρομάκια του Εμπορικού Κέντρου καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια στις 11.00 το πρωΐ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου και καταλήγουν στην Πλατεία Κέννετυ όπου τραγουδούν σε παρεΐστικη και κεφάτη ατμόσφαιρα με το κοινό της Πάφου.
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου
Αποκριάτικος Χορός - 8.00 μ.μ.
* Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο "Aloe", ο Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Πάφου, που απευθύνεται μόνο σε μεταμφιεσμένους. Στο πλαίσιο του χορού θα διεξαχθεί και ο καθιερωμένος Διαγωνισμός για άτομα, ζευγάρια και ομάδες, με χρηματικά βραβεία.
* Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τους διαγωνισμούς θα παρουσιάσει ο Κώστας Πρίγκηπας.
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου
Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση - 3.00 μ.μ.
* Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 3.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο, η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων. Πριν την έναρξη της Παρέλασης, οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου θα ενισχύσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με τις μελωδίες τους.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην Αποκριάτικη Παρέλαση θα πρέπει να προσκομίσουν την αίτηση συμμετοχής τους το συντομότερο. Για παροχή καρότσας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τη σειρά υποβολής των αιτήσεων.
Η Πολιτιστική Υπηρεσία δέχεται προκρατήσεις για τον Αποκριάτικο Χορό και Αιτήσεις Συμμετοχής για την Αποκριάτικη Παρέλαση, στο τηλ.: 26932014 (ώρες 7.30 π.μ. - 3.00 μ.μ.) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cultural.service@pafos.org.cy .
Παράκληση, όπως τα οργανωμένα σύνολα και φορείς υποβάλουν τις αιτήσεις τους, πριν το τέλος Ιανουαρίου, για σκοπούς καλύτερης οργάνωσης.
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις