Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2018
Dark Vanilla Jungle με την Έλενα Καλλίνικου
Μετά από τέσσερις sold out παραστάσεις στη Λεμεσό το 'Dark Vanilla Jungle' επιστρέφει για ακόμα τρεις παραστάσεις στη Λευκωσία. Σε αυτόν τον καταπιεστικό μονόλογο μάς παρουσιάζεται μια ζωή που βιώνεται μέσα από ατέλειωτες μέρες τρόμου από την Άντρεα. Ένα κείμενο ωμό, ανενδότως σκληρό και καταστροφικό. Στο 'Dark Vanilla Jungle' το τραύμα προσπαθεί να επικοινωνήσει αδιαφορώντας για τη φυσική ανθρώπινη παρόρμηση να αποφύγουμε οτιδήποτε φρικτό. Σε αυτό το βαθύ και οδυνηρό one woman show, η Άντρεα γίνεται το αλεξικέραυνο, στο οποίο όλες οι αποτυχίες μας σαν σύγχρονη κοινωνία συγκλίνουν. Σκηνοθεσία-μετάφραση-διασκευή: Εβίτα Ιωάννου. Ερμηνεύει: Έλενα Καλλίνικου.
Παρ 2, Κ 4, Δ 5 Φεβ, Ίδρυμα Artοs, Λευκωσία. Πληρ. 99629610.
Σαν Ρόδο και σαν Αίνιγμα με τη Στέλλα Φυρογένη
Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή το έργο του Άκη Δήμου 'Σαν Ρόδο και σαν Αίνιγμα' με τη Στέλα Φυρογένη να σκηνοθετεί και να ενσαρκώνει το ρόλο της Αν Χάθαγουεϊ. Μαζί της επί σκηνής, ο μουσικός Κλέων Αντωνίου, ο οποίος ανέλαβε την πρωτότυπη μουσική του έργου. Το έργο διαδραματίζεται τον Απρίλιο του 1616, τη νύχτα πριν από τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η σύζυγός του, Αν Χάθαγουεϊ, ξαγρυπνάει κοντά στον άντρα της έχοντας για συντροφιά έναν μουσικό με την κιθάρα του κι ένα βαρέλι μπύρα. Στη διάρκεια της αγρυπνίας με τη βοήθεια της μουσικής, της μέθης και των αναμνήσεων η ηρωίδα θα ξετυλίξει όλες τις πτυχές της σχέσης της με τον Σαίξπηρ.
Πρεμιέρα Παρ 9 Φεβ, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Κάθε Παρ, Σ & Κ, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Διπλές παραστάσεις: Παρ 16 & Παρ 23 Φεβ 20.30 & 23.00 / Δ 26 Φεβ, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99520835, 99384606.
Dystopia: il Paradiso με τη Μαριάννα Παφίτη
Ο δραματικός μονόλογος 'Dystopia: il Paradiso' σε κείμενο-ερμηνεία Μαριάννας Παφίτη και σκηνοθεσία-εικαστική επιμέλεια Λούκα Ιωάννου αποτυπώνει τη σχέση φυσικού και ψυχικού κόσμου προσκαλώντας τους θεατές σε μία βιωματική εμπειρία και μύηση στον κόσμο των συμβολισμών, της ψυχολογίας και της αναπηρίας. Ο μονόλογος προβάλλει μία αντίφαση ευαίσθητη αλλά, συνάμα, πλήρως λογική. Τι συμβαίνει όταν ένα άτομο με χρόνια νευρολογική πάθηση αναλαμβάνει τον ρόλο της ηθοποιού; Η πρωταγωνίστρια του μονολόγου είναι η ίδια φορέας της 'δυστοπίας', μιας δυστοπίας εσωτερικευμένης και ερμηνευμένης με βάση την ψυχική διαταραχή και τη μορφοποίησή της σε σωματική αναπηρία.
Σ 24 & Κ 25 Φεβ, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 20.00. Πληρ. 97793188, 99582387.
Σχετικά

Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρα από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Με τεχνικές του αφηγηματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική επί σκηνής εκτελεσμένη από τους ίδιους τους ηθοποιούς της παράστασης

Το ΘΕ.ΠΑ.Κ παρουσιάζει την κωνσταντινουπολίτικη κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, Ο Φιάκας
Η κωμωδία παρουσιάζεται ξανά, μετά από 26 χρόνια, αναβιώνοντας μία παράσταση που αποτέλεσε, το 1999, τη δεύτερη θεατρική παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Βασίλης Παπαβασιλείου
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης, μεταφραστής, ηθοποιός και δάσκαλος Βασίλης Παπαβασιλείου, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο του ελληνικού θεάτρου.

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Νέα ημερομηνία για την παράσταση Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη
Αλλαγή ημερομηνίας παραστάσεων στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής «Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι προτιμάτε» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη

Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει στην Κύπρο την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή
Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Τάρλοου και με μια εξαιρετική διανομή πρωταγωνιστών

Ζήσε τη διαχρονική τραγωδία "Αντώνιος και Κλεοπάτρα" στο Κούριον
Στο συναρπαστικό σκηνικό του αρχαίου αμφιθεάτρου

Ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή στην Κύπρο με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2025

Οι "Βάκχες" του Ευριπίδη μιλούν ιταλικά και εμφανίζονται σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2025

Ακροάσεις για την παραγωγή της Νέας Σκηνής «Μεταφράσεις» του Μπράιν Φρίελ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη Patrick Myles και τον συνεργάτη σκηνοθέτη της παραγωγής Ανδρέα Τσέλεπο, με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα

Ανδρέας Αργυρίδης: Δύσκολες ώρες για τον δημοφιλή Κύπριο ηθοποιό
Υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο

Το θεατρικό έργο WIN-WIN επιστρέφει με δύο επιπλέον παραστάσεις στο Κτήριον 53
Ένα ψυχολογικό δράμα των Στέλιου Θεοχάρους και Χριστίνας Βραχίμη