Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2018
Με ένα συγκλονιστικό σύγχρονο νεοελληνικό έργο που για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί από Κυπριακό θέατρο θα εγκαινιάσει τη νέα χρονιά το Θέατρο ΣΚΑΛΑ – το έργο Αψίνθιον = Δηλητήριο της ηθοποιού και συγγραφέως Μαίης Σεβαστοπούλου, που θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018-ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Η Συγγραφέας
Η Μαίη Σεβαστοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφράστρια, συγγραφέας και καθηγήτρια σε Δραματική Σχολή έχει μια πλούσια και μακρόχρονη πορεία στο Ελληνικό Θέατρο, Κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες ανάμεσα στους οποίους τον Δ. Μυράτ, Κ. Μιχαηλίδη, Κ.Τσιάνο, Σ. Χατζάκη, Μ. Μανουσάκη, Β. Γεωργιάδη, Π. Κοκκινόπουλο, Κ.Ρωσίδη κ.α. Θεατρικά της έργα που έχουν ανεβεί είναι «Μπάμπουσκα έχει πελμένι;», «Κλαυσίγελος πέντε αστέρων», «Με αφορμή..», Περμαγκανάτ», «Ο Αλέξανδρος ηγάπησεν ματαίως..», Αψίνθιον = Δηλητήριο κ.αλ.
Το έργο
Τέσσερα νέα κορίτσια πεθαίνουν με θάνατο βίαιο. Συναντιούνται στο επέκεινα όπου Θα βρίσκονται για πάντα. Προσπαθούν να γνωριστούν περιγράφοντας η καθεμιά τους τη δύσκολη ζωή τους και το σκληρό τους θάνατο. Ανάμεσα στους μονολόγους τους, διάλογοι που ελπίζουν να τις φέρουν πιο κοντά να νιώσουν τη ζεστασιά που δεν είχαν την τύχη να εισπράξουν όσο ζούσαν.
Ένα έργο που καταδεικνύει τα κενά της κλειστής επαρχιακής κοινωνίας, τη μη αποδοχή του Άλλου, τα ένοχα πάθη και τις συμφορές τους, την έλλειψη επικοινωνίας, στοργής, αγάπης, την επικράτηση του εγώ χωρίς να εκτιμηθούν οι παράπλευρες απώλειες. Τέσσερις ηρωίδες βρίσκονται σε μια δύνη προσπαθώντας να γίνουν αποδεκτές από ένα κοινωνικό σύνολο. Όλες είναι βεβαρυμμένες από ένα σκοτεινό παρελθόν και όλες ζητούν την αποδοχή.
Τοποθετημένες σ΄ένα μεταφυσικό χώρο, μετά θάνατον ανακαλούν τη ζωή τους και τον επώδυνο άδικο θάνατό τους. Η παράσταση θα λάβει υπόψιν το μεταφυσικό στοιχείο της μεταθάνατον αφήγησης – εξομολόγησης των τεσσάρων ηρωίδων αλλά και την πραγματική σκληρή αλήθεια που περικλείουν οι αφηγήσεις τους. Μια παράσταση για ένα έργο ποιητικό και συνάμα σκληρό «ως Αψίνθιον».
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη.
Μουσική : Λευτέρης Μοσχοβίας.
Σκηνικά-Κοστούμια : Γιώργος Αχιλλέως.
Χορογραφίες/Κινησιολογία : Ρόζα-Μαρία Πάντζη.
Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Stanchev.
Ηθοποιοί : Ελένη Οροκλινιώτη, Αριάνα Ιωάννου, Μαρία Μουστάκα, Χρυστάλλα Καλλένου.
Συμμετέχει (χορός) : Ρόζα Μαρία Πάντζη
Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 – ώρα 8.30 μ.μ.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ. (μέχρι 11 Μαρτίου 2018) Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»
Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 – 99490102
-
Παττίχειο Θέατρο Σκάλα (πρώην Αττικό)
10 Φεβρουαρίου - 11 Φεβρουαρίου 2018
17 Φεβρουαρίου - 18 Φεβρουαρίου 2018
24 Φεβρουαρίου - 25 Φεβρουαρίου 2018
03 Μαρτίου - 04 Μαρτίου 2018
10 Μαρτίου - 11 Μαρτίου 2018
Σχετικά
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο
Η Nicosia For Art και το National Theatre Live παρουσιάζουν την κινηματογραφική προβολή της παράστασης “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick
Η παράσταση “Dr. Strangelove” θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Παραστάσεις από 6 Φεβρουαρίου
«Keffiyeh / Made in China» από το Θέατρο ΑντίΛογος
Ένα έργο που αναζητά την τρυφερότητα μέσα στη δίνη και τον παραλογισμό του πολέμου
Τρεις ελληνικές θεατρικές παραστάσεις ταξιδεύουν στην Κύπρο
Σημαντικά έργα, δυνατές ερμηνείες και ξεχωριστές ιστορίες ζωής, έρωτα και μυστηρίου ανεβαίνουν στις κυπριακές σκηνές
Ο Χορός των Εραστών: Η θεατρική παράσταση που ταξιδεύει από την Αθήνα στο Ριάλτο
Ο Tiago Rodrigues σκηνοθετεί σε συνεργασία με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου Αργυρώ Χιώτη, τους Νίκο Καραθάνο και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Η Λευκωσία απολαμβάνει θέατρο και δείπνο σε γνωστό ξενοδοχείο
Ιφιγένεια: Millennium Edition: Μία ανατριχιαστική site-specific θεατρική εμπειρία στον 5ο όροφο