Things to Do , Προσεχώς

Όλα όσα θα δούμε τον Μάρτιο στο Ριάλτο

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα υποδέχεται την Άνοιξητο θέατρο της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2018

Το Θέατρο Ριάλτο υποδέχεται τον πρώτο μήνα της Άνοιξης τον Μάρτιο, με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο θέατρο, μουσική, χορό και πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

18η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου
2, 3, 4* Παρ, Σ  20:30 & Κ 11:00*

Επτά παραστάσεις καταξιωμένων αλλά και αναδυόμενων χορογράφων συνιστούν, μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις, τη μεγάλη γιορτή του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Θα παρουσιαστούν δουλειές των χορογράφων Παναγιώτη Τοφή, Αλεξίας Νικολάου (Transfiguration), Sevim Akpinar, Λίας Χαράκη (.pelma. Lia.Haraki), Julia Brendle, Φούλης Στυλιανίδου και Ρούλας Κλεοβούλου (Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε) καθώς και έργα των Έλενας Αντωνίου, Αριάνας Μαρκουλίδου, Εύης Δημητρίου, ένα βίντεο της Μαρίας Κασάπη και μια εγκατάσταση των Λία Χαράκη και Χριστόδουλου Παναγιώτου. 
*11:00 Brunch / Συζήτηση @ Στέγη Χορού Λεμεσού.
Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και Θέατρο Ριάλτο
€5

Άμλετ 
6 Τρ 20:30 (217’)
NT LIVE

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΝΤ Live, η κορυφαία τραγωδία του Σαίξπηρ, Άμλετ, σε σκηνοθεσία Lyndsey Turner, επιστρέφει στις αίθουσες με τον Benedict Cumberbatch στον ομώνυμο ρόλο. Αναμετάδοση από το National Theatre. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
€10 / 7

Οι Κονδυλοφόροι του Μαρκήσιου ντε Σαντ   
7 Τετ 20:30 (130’)
18+ On stage
ALPHA SQUARE

Στο βραβευμένο έργο Οι Κονδυλοφόροι του Doug Wright, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες του δαιμόνιου Μαρκήσιου ντε Σαντ στο άσυλο Σαρεντόν, στο Παρίσι, το 1807. Με ένα εύγλωττο και μελοδραματικά κωμικό τρόπο, ο συγγραφέας εξετάζει πόσο μπορούν να διαφέρουν ερμηνείες της ηθικής, των πιστεύω και της εξουσίας. Μετάφραση/σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζου. 
Ηθοποιοί: Φώτης Αποστολίδης, Βαρνάβας Κυριαζής, Βασίλης Χαραλάμπους, Άννα Γιαγκιώζη, Στυλιάνα Ιωάννου και Φώτης Καράλης. 


€ 15 / 12

Βασίλισσες της Συρίας 
8 Πρμ 20:30 (70’)
YASMIN FEDDA

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία πενήντα γυναικών από τη Συρία, εξόριστων πλέον στην Ιορδανία, οι οποίες δημιούργησαν το φθινόπωρο του 2013 τη δική τους εκδοχή των Τρωάδων, της διαχρονικής αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με θέμα τα δεινά των γυναικών στον πόλεμο. Σκηνοθεσία: Yasmin Fedda. Στα Αραβικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Συνδιοργάνωση: Βρετανικό Συμβούλιο. 
Είσοδος ελεύθερη 

Οι Καρέκλες - Ευγένιος Ιονέσκο 
9 Παρ 20:30 (70’)
ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

Ένα υπερήλικο ζευγάρι είναι φύλακες σ' ένα ερημικό νησί. Αποκομμένοι και απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, το μόνο που τους απομένει, φαινομενικά, είναι να αναπολούν τη ζωή τους και να σκαρώνουν παιχνίδια για να κυλίσουν τον σταματημένο χρόνο.
Διασκευή/Ελεύθερη Απόδοση/Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης   
Ηθοποιοί: Σταύρος Λούρας, Αννίτα Σαντοριναίου, Άντονυ Παπαμιχαήλ.
€ 13 / 10

Semiramis 
10 Σ 19:55 (240’)
THE MET LIVE IN HD

Η Angela Meade κάνει το ντεμπούτο της στον ομώνυμο ρόλο στo έργο του Rossini. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Elizabeth DeShong ,Javier Camarena, Ildar Abdrazakov και Ryan Speedo Green. Διεύθυνση ορχήστρας: Maurizio Benini. Σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
€ 18 / 14

Μίμης Πλέσσας - Klaudia Delmer
14 Τετ 20:30 (120’)
Μια Θάλασσα Τραγούδια 

O Μίμης Πλέσσας με την χαρισματική Klaudia Delmer αποδομεί τις καλύτερες στιγμές του, στα “εξ ως συνετέθησαν” και προτάσσει με ένα πιάνο την απλότητα της πρώτης του έμπνευσης, ξαναζωντανεύοντας λατρεμένα τραγούδια. 
€ 15/10

Ηλέκτρα η Τρίτη 
16 Παρ  20:30 (90’)
ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο της Κάκιας Ιγερινού, στο ρόλο της Ηλέκτρας, μιας σπουδαίας πρωταγωνίστριας του θεάτρου, η οποία έχοντας αποσυρθεί, σε μεγάλη πια ηλικία, ζει ξεχασμένη σε ένα παλιό αρχοντικό, παρέα με τις αναμνήσεις της παλιάς της δόξας. 
Ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαριάννα Καυκαρίδου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Μαρία Ζίττη
€15/10

Αφιέρωμα στο Σεργκέι Ραχμάνινοφ 
17 Σ 20:30 (90’)
ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ 

75 χρόνια από το θάνατο του Ραχμάνινοφ, ο Κύπριος  πιανίστας Μανώλης Νεοφύτου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα έργα του, μαζί με τους βιρτουόζους μουσικούς Sorin Alexandru Horlea, Μαργαρίτα Ηλία, Μαριόλα Χαριτίδου, Νικόλα Ευθυμίου, Δώρο Ζήσιμο, Μάριο Μάρκου  και Μάριο Νικολάου. 
€13 / 10

Στην Κύπρο την Εωδιαστή
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Χριστοδουλίδη 
21 Τετ 20:30 (70’)
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 

Το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού και το Λανίτειο Λύκειο παρουσιάζουν τρεις κυπροκεντρικές μουσικές ενότητες σε μουσική του Κύπριου συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη: Ομηρικοί Ύμνοι στην Κύπριδα Αφροδίτη, Περί Οίνου, και Ρίμες Αγάπης Κύπρος 16ος αιώνας. Συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτές του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού “Μάριος Τόκας”. Διευθύνει ο συνθέτης. 
€ 5

Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια   15+ 
23, Παρ 20:30* &  24 Σ, 17:00 (120’)
ΘΟΚ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 

Εμβληματικό και ιδιαίτερα αγαπητό –τόσο στη θεατρική του μορφή όσο και στην κινηματογραφική προσαρμογή του Μιχάλη Κακογιάννη – το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη είναι ένας ύμνος στην αντισυμβατικότητα. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, που σκηνοθετεί το έργο, φωτίζει τη διαχρονικότητα του θέματος, σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γραμμένη από τον Σταμάτη Κραουνάκη.
Ηθοποιοί: Κίκα Γεωργίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Έρικα Μπεγέτη-Λύρα
Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Γιάννης Μίνως, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ιωάννα Σιαφκάλη, Ελένη Σιδερά. *Με αγγλικούς και τούρκικους υπέρτιτλους. 
€ 12 / 6

The Winter’s Tale | Χειμωνιάτικο Παραμύθι
25 Κ 18:30 (180’)
THE ROYAL BALLET

Ο Christopher Wheeldon δημιούργησε τη διασκευή του κορυφαίου ρομαντικού έργου του Σαίξπηρ το 2014. H παράσταση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό όσο και τους κριτικούς για τη μοναδικότητά της, την αποτύπωση έντονων συναισθημάτων και τους εξαίσιους χορευτές. 
€ 15 / 10

Πασχαλινές Συναυλίες 
28 Τετ 20:30 (90’)
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ 

Παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και η Σ.Ο.Κ. παρουσιάζει μια συναυλία έργων εμπνευσμένων από πόνο και πάθος με έργα D. Shostakovich, E. Grieg, P. Vasks, J. Haydn. Μαέστρος: Jens Georg Bachmann. 
€ 12 / 7 / 5

Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ
29 Πεμ 20:30 (120’) 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ 

Η Ελευθερία επιστρέφει στο Ριάλτο,  γιορτάζοντας τριάντα και πλέον χρόνια γεμάτα σπουδαία  τραγούδια  που έχουν νικήσει το χρόνο και έχουν συντροφεύσει τα γλέντια και τις λύπες μας, τις παρέες αλλά και τις πιο δικές μας στιγμές. Μουσικοί: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης / τύμπανα – ενορχηστρώσεις, Γιώργος Γεωργιάδης / μπάσο, Γιάννης Κυριμκυρίδης / πιάνο, Νίκος Μέρμηγκας / λάφτα, μπουζούκι, λαούτο, Δημήτρης Τσάκας / σαξόφωνο, κιθάρα.
€25/20

Cosi Fan Tutte, Έτσι κάνουν όλες
31 Σ 19:55 (211’)
THE MET LIVE IN HD

Ο Phelim McDermott επιστρέφει στη σκηνή της Met , σκηνοθετώντας την κωμωδία του Mozart, την οποία τοποθετεί στη δεκαετία του ’50 στο Κόνεϊ Άιλαντ. Μια ευρηματική παραγωγή με εξαίρετη διανομή και την αθάνατη βέβαια μουσική του Μότσαρτ  σε συμπαραγωγή με την English National Opera. Διευθυντής ορχήστρας: David Robertson.  Σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
€18/14

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close