News , Guide

Μία ακόμη, νέα, μεγάλη πλατεία θα αποκτήσει σύντομα η Λευκωσία

Η πρώτη φάση τουέργου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2018

Μία ακόμη πλατεία αναμένεται να αποκτήσει σύντομα η πρωτεύουσα η οποία θα διαθέτει καφετέριες και θα βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. 

Η είδηση έρχεται μέσα από το Nicosia First και μας ενημερώνει σχετικά με αυτή την πανέμορφη πλατεία και τα χρονοδιαγράμματά της. 

Σύμφωνα λοιπόν με το Nicoisa Firts η νέα πλατεία θα διαθέτει καφετέριες και θα βρίσκεται στην καρδιά της εντός των τειχών. Πρόκειται για το έργο της κατασκευής του Καθεδρικού Ναού, το οποίο πέραν του Ιερού Ναού, περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης, συνολικής χωρητικότητας 150 αυτοκινήτων, καθώς επίσης και την κατασκευή μεγάλης πλατείας η οποία θα είναι μια από τις μεγαλύτερες στη Λευκωσία.

Το έργο δια μέσου της πλατείας θα ενώνει το σημείο όπου σήμερα ανεγείρεται το νέο δημοτικό μέγαρο Λευκωσίας με τη νότια πλευρά, όπου βρίσκεται το παλιό αρχοντικό του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, επί της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου. Στο όλο project, περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση παλιών, διατηρητέων οικοδομών της περιοχής και η μετατροπή τους σε καφετέριες και άλλους χώρους κοινωνικών συναντήσεων.

Ο κύκλος της Α’ φάσης, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα €5 εκατ., αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2018.

Η β’ φάση του έργου περιλαμβάνει την ανέγερση του πολυσηζητημένου Καθεδρικού Ναού, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στον Απόστολο Βαρνάβα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close