News , Guide

Το μοναδικό, ίσως, μαύρο φλαμίνγκο στον κόσμο στην Αλυκή της Λάρνακας

Ένας αλλιώτικος επισκέπτης βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Αλυκή της Λάρνακας και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ειδικών

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018

Τα φλαλμίνγκο αυτή την περίοδο κάνουν στάση στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην ειδυλλιακή Αλυκή της Λάρνακας όπου τρέφονται με μικρές γαρίδες και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο παίρνουν αυτό το απαλό ροζ χρώμα στα φτερά τους.

Αυτή τη φορά όμως, όπως μας ενημερώνει η Τουριστική Ανάπτυξη Λάρνακας ανάμεσα στα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο εντοπίστηκε και ένα... μαύρο, γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ειδικών.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς το συγκεκριμένο φλαμίνγκο αν είναι το ίδιο που θεάθηκε ξανά στην Κύπρο προηγουμένως τότε πρόκειται για το μοναδικό μαύρο φλαμίνγκο στον κόσμο αφού δεν υπάρχει καμία αναφορά για ένα τέτοιου χρώματος φλαμίνγκο σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bird Life Cyprus αν και δεν είναι διαφορετικό είδος, η διαφορά στο χρώμα οφείλεται σε μια γενετική ανωμαλία, η οποία μπορεί να συμβεί και σε άλλα είδη και ονομάζεται μελανισμός, δηλαδή το αντίθετο ενός αλμπίνο. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αυτό το συγκεκριμένο φλαμίνγκο παράγει περισσότερο μελανίνη από το κανονικό και το χρώμα του γίνεται σκούρο καφέ ή μαύρο.

Όπως και να έχει, το μαύρο φλαμίνγκο απολαμβάνει τις γαριδούλες του ανέμελο με τα υπόλοιπα ροζ φλαμίνγκο στην Αλυκή, χωρίς να παίζει ρόλο το χρώμα ή η γενετική του ανωμαλία για κανένα από τα υπόλοιπα φλαμίνγκο. Άλλωστε, το χρώμα και η διαφορετικότητά του ήταν αυτό που προσελκύει το ενδιαφέρον όλων μας και το κάνει τόσο μοναδικό!

Φωτογραφίες: Ian Bloomer

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close