Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2018
Μια παράδοση που κρατά 125 χρόνια ετοιμάζεται να σπάσει η Coca Cola. Η εταιρεία ετοιμάζει το πρώτο της ποτό με αλκοόλ.
Σύμφωνα με τους Financial Times κορυφαία εταιρεία αναψυκτικών στον κόσμο έχει στρέψει το βλέμμα της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των «Chu-Hi alcopops» της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας χαρακτήρισε ως «μοναδικό στην ιστορία μας» και αναμένεται να την φέρει απέναντι σε παραδοσιακά ιαπωνικά brands, όπως τα Strong Zero, Highball Lemon και sLAT.
Τα σχέδια της εταιρείας έρχονται στο φως τέσσερις μήνες μετά την εκτίμηση αναλυτή της Wells Fargo ότι η Coca Cola θα επιχειρήσει είσοδο στα αλκοολούχα.
Σε εκδήλωση επενδυτών τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Κουίνσι, δεν είχε αποκλείσει μία τέτοια κίνηση, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για το πότε αυτή θα γίνει και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει.
Σημειώνεται ότι η αγορά των Chu-Hi, που περιλαμβάνει εκατοντάδες γεύσεις και ποικιλίες, έχει δει τους ρυθμούς ανάπτυξής της από το 2013 έως και το 2017 να κυμαίνονται από 5% έως και 25%.
Η κίνηση της Coca Cola για είσοδο στην αγορά αλκοολούχων ποτών έρχεται την ώρα που η ίδια, όπως και άλλοι μεγάλοι όμιλοι τροφίμων, έρχονται αντιμέτωποι με συρρικνούμενες πωλήσεις στους βασικούς τομείς δραστηριοτήτων τους, δηλαδή τα ανθρακούχα αναψυκτικά, καθώς οι νεότερες γενιές γυρίζουν την πλάτη στη ζάχαρη.
Η συγκεκριμένη αγορά των Chu-Hi είναι ποτά με περιεκτικότητα αλκοόλ από 3% έως 8%. Από το 2011 εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 40% σε πωλήσεις, ενώ τα αγοράζουν κυρίως γυναίκες.
Σχετικά

Το αγαπημένο μεξικάνικο εστιατόριο στην Αγία Νάπα ξεκινά happy hour!
Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη με δωρεάν μαργαρίτα

Το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που θα μείνει αξέχαστο: Οι κορυφαίες στιγμές του Chef’s Kiss Food Festival
Επισκεφθήκαμε το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην υπέροχη Μαρίνα Αγίας Νάπας και σας μεταφέρουμε τις καλύτερες στιγμές του!

Street food εμπειρία χωρίς όρια: 20 κουζίνες στο κέντρο της Λεμεσού
Από αγαπημένα comfort food μέχρι εξωτικές γεύσεις, κάθε γωνιά αυτού του χώρου έχει κάτι μοναδικό για όλους!

Γιορτάζουμε την 3η επέτειο του La Petite Maison με ένα λαμπερό πάρτι
Ο χώρος που άλλαξε την γαστρονομική σκηνή της Λεμεσού

Ο "Πορφύριος" ετοιμάζεται να σερβίρει και φέτος Οφτόν Κλέφτικον "Συρτόν" στο χωριό!
Ένα απάχικο εστιατόριο στο χωριό, που φτιάχνει το καλύτερο οφτό, ανάβει και φέτος τους φούρνους

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα, εντυπωσιακά πιάτα του Σταυρή Γεωργίου για το ανανεωμένο μενού του Stavris Kitchen
Αρμονικές γεύσεις με πετυχημένους συνδυασμούς κυπριακών υλικών και μεσογειακής κουζίνας

Γνωστό μπραντσάδικο της ελ. επ. Αμμοχώστου μας αποχαιρετάει και κλείνει για λίγο
Ένα αγαπημένο στέκι που κατεβάζει ρολά για το καλοκαίρι

Το αγαπημένο μαγαζί της Λευκωσίας, με τη μυστική μαρινάδα, μόλις άνοιξε στη Λεμεσό
Η νέα φρέσκια επιλογή για lunch στη συμπρωτεύουσα

To φετινό Burger Week σε στέλνει στη συναυλία των Joe Satriani και Steve Vai στην Αθήνα
Όλες οι λεπτομέρειες για το επερχόμενο Burger Week

Το ανάποδο cheesecake είναι το νέο λαχταριστό food trend που βλέπουμε παντού σε Instagram και TikTok (βίντεο)
Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και ένα νέο trend που γίνεται viral και το βλέπουμε παντού στα social media

The Cypriot Beauty: Μια γιορτή αφιερωμένη στον τόπο μας
Με μουσική, φαγητό, κρασιά και ανθρώπους

Jazz in the Vines: Μελωδίες, αρώματα και ηλιοβασίλεμα στην ταράτσα του Τσιάκκα
Το οινοποιείο μαζί με το Bistrot 55 μας καλούν για μία βραδιά με με οδηγό το κρασί, τη μουσική και τη γαστρονομία