Εκδρομές να πας , Guide

Μία διαδρομή στα χωριουδάκια της Πάφου για το σαββατοκύριακο

Το σαββατοκύριακο ανηφορίζουμε στα χωριουδάκια της Πάφου και ανακαλύπτουμε άγνωστες περιοχές και ομορφιές της επαρχιάς

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2018

Αυτό το σαββατοκύριακο ανηφορίζουμε προς Πάφο μεριά και ανακαλύπτουμε την άγρια ομορφιά των χωριών της επαρχίας. Ανεβαίνουμε στις πλαγιές της Πέγειας, βολτάρουμε παραθαλάσσια, ανηφορίζουμε προς Τσάδα και Πολέμι, τρώμε σε παραδοσιακά ταβερνάκια και διανυκτερεύουμε σε όμορφα αγροτουριστικά.

Η διαδρομή που θα ακουλουθήσεις 
Έξω από την πόλη της Πάφου, όμορφα τοποθετημένη στις πλαγιές του βουνού, βρίσκεται η Πέγεια, συνδυάζοντας μαγικά το βουνό με τη θάλασσα.

Τι να κάνεις
Εκτός από τις βόλτες στη θάλασσα και την καταπράσινη φύση, στην περιοχή μπορείς να κάνεις πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως:
> Bόλτα στο Πάρκο των Πουλιών. Πρόκειται για έναν μικρό ζωολογικό κήπο που φιλοξενεί εξωτικά είδη, όπως γαζέλες, καμηλοπαρδάλεις, ιγκουάνα κ.ά., ενώ παράλληλα οργανώνονται ενημερωτικά ντοκιμαντέρ και γίνονται επιδείξεις παπαγάλων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το Πάρκο Ερπετών για τους ενδιαφερόμενους στο είδος (26813852, www.pafoszoo.com)

> Αν ταξιδεύεις με την οικογένεια, επισκέψου, επίσης, το Δημοτικό Πάρκο στην Αγία Παρασκευή στο Παλιομονάστηρο, κατά μήκος του δρόμου Πέγειας-Αγίου Γεωργίου για στιγμές ηρεμίας στη φύση, τους πεζοδρόμους, τις τεχνητές λίμνες ή την παιδική χαρά. Μέσα στο Δημοτικό Πάρκο βρίσκεται και το Βοτανικό Πάρκο, όπου μπορείς να ανακαλύψεις είδη που ευδοκιμούν ανά περιοχή, όπως ελιές, χαρουπιές, βότανα και μπαχαρικά.

> Επισκέψου τη Βρύση των Πεγειώτισσων και μάθε την ιστορία για μία από τις πιο ξακουστές βρύσες της Κύπρου, που συνδέεται με τους μεγαλύτερους έρωτες στην ιστορία της περιοχής.

> Κάνε μια στάση στις πανέμορφες θαλασσινές σπηλιές στην ακτή της Πέγειας. Πρόκειται για ένα φυσικό τοπίο ανεκτίμητου κάλλους στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου.

> Συνέχισε προς τον Κάτω Πύργο που είναι χτισμένος στην πιο μεγάλη και όμορφη κοιλάδα της περιοχής κατά μήκος μιας απαράμιλλης κρυστάλλινης παραλίας. Σήμα κατατεθέν, ο υπεραιωνόβιος υψικάρηνος δρυς, που θα σε καλωσορίσει στην πλατεία του χωριού, στολίδι 110 χρονών αλλά και το

> Παρατηρητήριο του Κ. Πύργου που χαρίζει πανοραμική θέα. Μοναδική, η εκκλησία της Παναγίας της Γαλόκτιστης, που λέγεται πως φτιάχτηκε από γάλα, όταν θεράπευσε τα πρόβατα των χωρικών που έπασχαν από αρρώστια.

Ανηφορίζουμε προς Τσάδα και Πολέμι
Επόμενη στάση, η ορεινή Τσάδα, μία από τις μικρότερες κοινότητες στην γεωγραφική περιφέρεια των αμπελοχωριών Λεμεσού-Πάφου θα σε γυρίσει πίσω στους ρυθμούς της απλής ζωής. Στην Κοινότητα της Τσάδας μπορείς ν’ ανακαλύψεις την εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας με τη θαυματουργή εικόνα, το Μοναστήρι του Σταυρού της Μίθθης και τα ξωκλήσια της Αγίας Μαρίνας, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς επίσης και το Αγίασμα της Αγίας Ελένης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παλιές πετρόκτιστες βρύσες, καθώς και το τοπικό, πετρόκτιστο οινοποιείο. Το χωριό αυτό διαθέτει το πρώτο γήπεδο γκολφ στο νησί, το Minthis Hills (26842200) και ένα ιδιαίτερο μικροζυθοποιείο, το Aphrodite's Rock Brewing Company (26101901), το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία από φρέσκιες μπίρες, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης στο εργοστάσιο. Συνόδευσε την μπίρα σου με νόστιμο φαγητό από το Brewpub, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.

Κατεβαίνοντας, προς Λεμεσό μεριά
... 
με έντονο εκκλησιαστικό χαρακτήρα, το Πολέμι διαθέτει πλήθος γραφικών εκκλησιών προς επίσκεψη. Το πιο γνωστό είναι αφιερωμένο στον 'Άγιο Νήπιο ή Νέπιο', προστάτη των νηπίων και βοηθού στο περπάτημά τους.

Το χωριό είναι διάσημο για το Φεστιβάλ Τουλίπας, που διοργανώνει κάθε χρόνο τον Απρίλιο (Κυριακή 1η Απριλίου φέτος) όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στη φύση και να απολαύσουν τη μαγεία του πρασίνου και της άγριας τουλίπας.

Εκεί βρίσκεται και το Οινοποίειο Τσαλαπατής (70006664, www.tsalapatiswinery. com), το οποίο είναι ανοιχτό προς επίσκεψη καθημερινά και περιλαμβάνει ξενάγηση στο κελάρι, το παρασκευαστήριο, στους χώρους εμφιάλωσης και μια βόλτα στα αμπέλια.

Έπειτα από παραγγελία οι επισκέπτες μπορούν να συνοδεύσουν το κρασί τους με παραδοσιακά τυριά.

Πού να φας
> Στην Πέγεια, το Oniro by the sea (99372255) είναι μια από τις αγαπημένες διευθύνσεις της ομάδας του Check In και ανοίγει ξανά αρχές Απριλίου. Δοκίμασε τα tuna tacos (€11) σε συνδυασμό με το νέο signature cocktail Secret Garden με βάση το gin (€8.50) ή το ελληνικό Mastiqua Is (€8.50).

> Στην ταβέρνα του Φειδία (26621018) δοκίμασε οπωσδήποτε το γουρουνόπουλο, το κλέφτικο ή τον μουσακά (€16.50/άτομο).

> Εναλλακτικά, ο εκδρομικός χώρος Πύκνης προσφέρεται για παραδοσιακή σούβλα κάτω από τη σκιά των πεύκων και τη βλάστηση του δάσους. Στον Κάτω Πύργο απόλαυσε φρέσκο σορκό (€10) στον Δράκο (26522347), αλλά και τη νόστιμη μπριζόλα του La Sera στο κέντρο του χωριού (99647364).

> Στο Πολέμι σταμάτησε για φαγητό στο Olive Tree Family Tavern (26632309) για τσιπούρα στα κάρβουνα και για ψαρομεζέ (€17/ άτομο) και στον Κόκκινο (26632956) για μουσακά (€15) και ψαρομεζέ (€18).

Πού να μείνεις
Αυτονομία, ξεκούραση και θέα στο γαλάζιο προσφέρουν οι Theanan Seaview Villas (26815690) στην Πέγεια. Πλήρως επιπλωμένες οι βίλες καλύπτουν τις ανάγκες μιας πολυήμερης διαμονής. Με θέα τους αμπελώνες, το The Roost Villa – Relaxation Retreat Roost (www.theroost-cyprus.com) στο Πολέμι θα αποτελέσει το ησυχαστήριό σου. Είναι ιδανικά τοποθετημένο, για να εξερευνήσεις τη δυτική πλευρά της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου του Ακάμα ή την περιοχή του Τροόδους (από €55 με πρωινό).

 

>>> MTN, τo δίκτυο με τη μεγαλύτερη 4G κάλυψη
Ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη επένδυση που έκανε ποτέ στο δίκτυό της, η ΜΤΝ διαθέτει σήμερα το δίκτυο με τη μεγαλύτερη 4G κάλυψη στην Κύπρο και φέρνει πιο κοντά τους συνδρομητές της, προσφέροντας ακόμη πιο ολοκληρωμένη και αξιόπιστη επικοινωνία. Με 93% πληθυσμιακή και 75% γεωγραφική 4G κάλυψη, τώρα ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Κύπρου οι συνδρομητές της ΜΤΝ απολαμβάνουν την εμπειρία του δικτύου MTN 4G.

Ολοκληρωμένα πλάνα επικοινωνίας
Τα πλάνα ΜΤΝ 4G Smart είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν την κάθε ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή, που θέλει να επιλέγει ένα μόνο πλάνο, που να τα προσφέρει ΟΛΑ: ΚΑΙ mobile internet, ΚΑΙ λεπτά ομιλίας, ΚΑΙ γραπτά μηνύματα! Συνδέσου τώρα με πλάνο MTN 4G Smart, για να απολαμβάνεις μέχρι και 6GB mobile internet με το αξιόπιστο, απίστευτα γρήγορο και αναβαθμισμένο 4G δίκτυο της MTN, καθώς και απεριόριστα λεπτά ομιλίας και SMS. Με τα MTN 4G Smart πλάνα της MTN, τα έχεις ΟΛΑ περισσότερα με ένα χαμηλό πάγιο και με την εγγύηση του μεγαλύτερου 4G δικτύου στην Κύπρο.

Sponsored Content

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close