News , Guide

Αυτές είναι οι τρεις νέες "πράσινες παραλίες" του νησιού

Αυτές είναι οι οργανωμένες παραλίες, που έχουν επιλεγεί για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Πράσινες Παραλίες»

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2018

Τρεις νέες οργανωμένες παραλίες θα μπορούν να απολαύσουν οι ντόπιοι και ξένοι τουρίστες στην επαρχία Λάρνακας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως ενημερώνει στο ανοιξιάτικό της δελτίο Τύπου η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, τρεις παραλίες στην Ορμήδεια, στην Αλαμινό και στο Ζύγι έχουν επιλεγεί για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Πράσινες Παραλίες».

Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο εκτελείται κάτω από την ομπρέλα της πρωτοβουλίας MITOMED (Μοντέλα Ενσωματωμένου Τουρισμού στη Μεσόγειο).

Φορέας υλοποίησης του πιο πάνω προγράμματος στην Κύπρο είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας, η οποία σε συνεργασία με την εταιρεία Fusion Asset Recovery Ltd θα ξεκινήσει τον καλλωπισμό των τριών πιο πάνω παραλιών από τον ερχόμενο Μάιο. Όπως τονίζεται στο ενημερωτικό δελτίο, στόχος του οικολογικού αυτού προγράμματος είναι η δημιουργία πιο βιώσιμων κι ελκυστικών παραλιών.

Η τοπιοτέχνιση θα περιλαμβάνει φύτευση ενδημικών φυτών που θα συνάδουν με τις παραλιακές συνθήκες, τοποθέτηση οικολογικά φιλικών πινακίδων, καλαθιών και σταχτοδοχείων, καθώς και δημιουργία μονοπατιών στην άμμο που θα είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Το έργο θα συνεχιστεί με ξύλινες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ξύλινες κατασκευές για χώρους υγιεινής, ντους, αποδυτήρια και διευκολύνσεις για άτομα με αναπηρίες.

Θυμίζουμε ότι πρώτη «Πράσινη Παραλία» στη Λάρνακα έγινε η ακτή Γιαννάδες, στην Ορόκλινη, η οποία εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2014.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close