Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2018
Οι διακοπές του Πάσχα είναι επιτέλους εδώ!
Τα παιδιά μένουν σπίτι και ξεκουράζονται, αλλά το αιώνιο ερώτημα παραμένει: Πώς μπορούν να περάσουν την ώρα τους ευχάριστα και δημιουργικά ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος τους στην τηλεόραση και στις οθόνες;
Έτσι κι εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 5 αξιόλογα πασχαλινά προγράμματα που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία:

Δημιουργικά Πασχαλινά Πρωινά στο CLaP3C!
Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, το Creative Learning and Play Center for Children - Cyprus - CLaP3C θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 7:30-15:30 για παιδιά από 4.5-9 ετών χωρίς τη συνοδεία ενηλίκων για μοναδικά, δημιουργικά πασχαλινά πρωινά!
Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν εικαστικά, θέατρο, παραμύθι, παιχνίδια μαθηματικών και επιστήμης, κατασκευαστικά παιχνίδια, παιχνίδι ρόλων, και πειραματικό παιχνίδι. Πάντα με το ξεχωριστό τρόπο του CLAP3C!
Κάντε έγκαιρα τη κράτησή σας. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Ημερήσιο Κόστος: 10 ευρώ ανά παιδί
Φαγητό (προαιρετικά): 5 Ευρώ
Κόστος για όλες τις ημέρες: 9 ευρώ ανά ημέρα
Απαιτείται προκράτηση θέσης!

Εγώ Δημιουργώ...μέσα από την Παράδοση
Τις μέρες του Πάσχα ετοιμαστείτε και πάλι για το όμορφο ταξίδι του «Εγώ Δημιουργώ...μέσα από την Παράδοση» που για τρίτη χρονιά υπόσχεται μοναδικές στιγμές διασκέδασης, δημιουργίας, έμπνευσης και παιχνιδιού μέσα από τη μοναδικότητα της παράδοσης και κουλτούρας του νησιού μας!
Ένα τριήμερο πρόγραμμα με καινούριες ιδέες και φαντασία, με μουσική, εικονογράφηση, θέατρο, δημιουργική γραφή, προσωπική εξέλιξη, πήλινες κατασκευές, δημιουργήματα με βάση την αρχιτεκτονική και αφηγήσεις.
Παρακολουθήστε αυτό το χώρο για περισσότερες πληροφορίες που θα ακολουθήσουν για τα εργαστήρια!
> 2-4 Απριλίου, Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας, Λάρνακα, 08.00-13.00.
Κόστος συμμετοχής: 60 Ευρώ και για τις τρεις μέρες(ειδικές τιμές για αδερφάκια)
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
*Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24001502.

Μια εβδομάδα στο Μουσείο
Μια ξεχωριστή πρόταση για την απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα έρχεται από το Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα. Στο πλαίσιο του πασχαλινού εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μια ποικιλία καλλιτεχνικών (κυρίως) δραστηριοτήτων, όπως ζωγραφική, γλυπτική, ιστορία της τέχνης, πασχαλινές χειροτεχνίες, ακόμη και γιόγκα για παιδιά.
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών.
Διάρκεια προγράμματος: Από τις 2/4 μέχρι και τις 5/4 και ακολούθως από τις 11/4 μέχρι και τις 13/4. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Κόστος συμμετοχής: 180 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παιδικό Πανεπιστήμιο στο ίδρυμα Artos: Γη
Φέτος στις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά του δημοτικού πάνε… πανεπιστήμιο! Στο εαρινό πρόγραμμα του ιδρύματος ARTos με τίτλο «Γη», τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με κατασκευές, δημιουργική γραφή, δημιουργία κάθετων κήπων και ταυτόχρονα έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως γεωμαγνητισμός και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Μέσα από μια σειρά συμμετοχικών εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών, το Παιδικό Πανεπιστήμιο έχει ως στόχο να προωθήσει τη γνώση και την εμπειρία η οποία συμβάλει στη δημιουργία δυναμικών προσωπικοτήτων, δημιουργικών και κριτικά σκεπτόμενων ατόμων, με ελεύθερη βούληση και αυτοπεποίθηση. Οι πολίτες του αύριο με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να επικοινωνούν, να συνυπάρχουν αρμονικά και να δημιουργήσουν έναν κόσμο που παίρνει την ανθρωπότητα ένα βήμα παραπέρα.
Διάρκεια: από τις 2/4 μέχρι και τις 5/4. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πασχαλινές Ιστορίες στο Μουσείο Παραμυθιού
Στο πασχαλινό μουσειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Παραμυθιού, τα παιδιά γνωρίζουν τις παραδόσεις του Πάσχα μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη, τη μαγειρική και φυσικά… το παραμύθι.
Για παιδιά από 4 έως 10 ετών
Διάρκεια: 2/4 & 3/4
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ την ημέρα
Σχετικά
Τι ετοιμάζουν οι δήμοι της Κύπρου για την Τσικνοπέμπτη;
Αυτοί οι δήμοι ετοιμάζουν δωρεάν εκδηλώσεις με χορό, φαγητό και παραδοσιακά έθιμα.
Όλα όσα σε περιμένουν στο Καρναβάλι της Πόλης Χρυσοχούς
Το Καρναβάλι Πόλης Χρυσοχούς 2026 υπόσχεται στιγμές χαράς για μικρούς και μεγάλους
Week Agenda: 13 ενδιαφέρουσες προτάσεις για αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Σινεμά, θέατρο, μουσική, καρναβαλικός ρυθμός και γεύσεις που μυρίζουν Τσικνοπέμπτη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση
Weekend Agenda: 20 υπέροχες προτάσεις εξόδου για το πρώτο σαββατοκύριακο του Φλεβάρη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ, οικογενειακές δράσεις και βραδιές διασκέδασης σε όλη την Κύπρο
Φέτος θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα στην όμορφη Λόφου
Πάμε στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία για μια όμορφη μέρα στη φύση
Το Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβενίας της Μάριμπορ φτάνει στην Κύπρο
Με δυο εμβληματικές χορογραφίες του Έντουαρντ Κλουγκ
Ξέφρενο καρναβάλι στο ΡΙΟ-ΠΑΛΑΙΧΩ-ΡΙΟ
Ετοιμάσου για τη μεγάλη καρναβαλίστικη εκδήλωση στο χωριό
4 τελευταίες παραστάσεις για Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά
Μια διασκευή του έργου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τους Παρασκευά Καρασούλο και Νίκανδρο Σαββίδη, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη
Η Λεμεσός φοράει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται για το πιο δυναμικό Καρναβάλι της Κύπρου
Το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2026 υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα
Καθαρά Δευτέρα με λαγάνες, φασολάδα, λουκουμάδες και μουσική στο γήπεδο
Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Κουρίου!
Η Πάφος ετοιμάζεται για Τσικνοπέπμτη και Καρναβάλι
To Παφίτικο Καρναβάλι 2026 έρχεται με ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.