Guide , Η Κύπρος σε Εικόνες & Video

Κόλπος Άη Γιώρκη Πέγειας: Μαγικά ηλιοβασιλέματα

Αν δεν είδες τον ήλιο, -σε εκείνο ακριβώς το σημείο- να βουτά νωχελικά στα γαλάζια νερά της Μεσογείου, τότε δεν είδες τον ‘βασιλιά’ να σε αποχαιρετάει!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2013

Η Πάφος είναι μια απόδραση από μόνη της. Σ’ όποια γωνιά της κι αν καταλήξεις, θα βρεθείς να ρομαντζάρεις στους άγριους κολπίσκους της και τα γραφικά χωριουδάκια της.

Η διαδρομή: Ξεφεύγοντας από το κέντρο της πόλης, κατευθυνόμενος στο δρόμο προς Χλώρακα, Κισσόνεργα και Πέγεια, οδηγείσαι στο δυτικότερο σημείο της περιοχής, στον κολπίσκο του Αγίου Γεωργίου Πέγειας. Το υπέροχο τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά σου είναι μοναδικό! Με θέα τη θάλασσα, τη Γερόνησο (Ιερά Νήσος) και το γραφικό λιμανάκι, μπορείς να αγναντέψεις αχόρταγα το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπρος στα μάτια σου. Τρεις πρωτο-Χριστιανικές Βασιλικές και ένα βαπτιστήριο, όλα του 6ου αιώνα, βρέθηκαν σε ανασκαφές στις αρχές του 1950. Ανασκαφές που έγιναν αργότερα αποκάλυψαν και ένα οικισμό χωρίς τείχη. Η προνομιούχα του θέση, δείχνει ότι μάλλον ήταν λιμάνι, ενδιάμεση στάση, για τα πλοία που μετέφεραν σιτηρά από την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη. Η νεκρόπολη βρίσκεται στην πλαγιά που οδηγεί στη κορυφή του λόφου με τους τάφους σκαμμένους μέσα σε βράχους. Ο χώρος προσκυνήματος βρίσκεται στο χώρο μεταξύ των Βασιλικών και της νεκρόπολης. Υπάρχει επίσης κι ένα μικρό εκκλησάκι που χτίστηκε τέλος του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα και ονομάστηκε επίσης Άγιος Γεώργιος.

Tip: Ένας χωματόδρομος στα δεξιά σου, λίγο πριν φτάσεις στον Άι Γιώρκη, σε οδηγεί στην χερσόνησο του Ακάμα. Μη διστάσεις να αρπάξεις ένα αυτοκίνητο που αντέχει και να κάνεις τη διαδρομή μέχρι το τέλος της. Μια ‘γλυκιά ταλαιπωρία’ σε περιμένει, με τη φύση να σε ανταμείβει πλουσιοπάροχα!

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close