5-11 April 2018
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Mary Magdalene

Η Rooney Mara ενσαρκώνει μια από τις πιο παρεξηγημένες γυναίκες της Ιστορίας

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2018

Άγιοι Τόποι, πρώτος αιώνας μ.Χ. Μια γυναίκα αφήνει το μικρό ψαροχώρι της και την παραδοσιακή οικογένεια πίσω της, για να γίνει ένα με ένα νέο ριζοσπαστικό κίνημα. Αυτό ηγείται ένας χαρισματικός άντρας, ο Ιησούς ο Ναζωραίος, που υπόσχεται την αλλαγή στον κόσμο.

Η Μαρία αναζητά έναν νέο τρόπο ζωής και μια αυθεντικότητα που της αρνείται η αυστηρή ιεραρχία των ημερών της. Καθώς φήμες εξαπλώνονται και ολοένα και περισσότεροι ακολουθούν το μήνυμα του Ιησού, το πνευματικό ταξίδι της Μαρίας της Μαγδαληνής την πηγαίνει στην καρδιά των γεγονότων και την οδηγεί στην πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ, όπου πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το πραγματικό πεπρωμένο του Ιησού και τη δική της θέση σε αυτό.

Ο σκηνοθέτης Garth Davis, μετά την περσινή επιτυχία που γνώρισε με το δραματικό 'Lion', ενώνει για δεύτερη φορά τις δυνάμεις του με την Rooney Mara, η οποία δίνει σάρκα και οστά σε μια από τις πιο παρεξηγημένες γυναίκες της Ιστορίας - την Μαρία Μαγδαληνή. Αυτό που μπορεί να ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο τους σινεφίλ σχετικά με τη συγκεκριμένη ταινία και τις προθέσεις των δημιουργών, είναι η επιλογή του αντισυμβατικού Joaquin Phoenix στο ρόλο του Ιησού Χριστού, έναν από τους πιο 'επικίνδυνους' ρόλους - πρόκληση για κάθε ηθοποιό.

Παρότι η Μαρία Μαγδαληνή έχει εμφανιστεί και σε άλλες ταινίες πιο πριν, όπως στο 'The Last Temptation of Christ' του Martin Scorsese όπου την έπαιξε η Barbara Hershey ή το 'The Passion of Christ' του Mel Gibson όπου την υποδύθηκε η Monica Bellucci, ήταν πάντα σε δεύτερο πλάνο.

Στο 'Mary Magdalene' του Garth Davis όμως, η αμφισβητούμενη φιγούρα της γυναίκας που θεωρήθηκε ο '13ος Απόστολος του Ιησού Χριστού', αλλά και από αντικείμενο του πόθου του μέχρι και σύζυγός του, έχει την ευκαιρία να μπει στο προσκήνιο και αυτό από μόνο του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στο cast βρίσκεται και ο Chiwetel Ejiofor στο ρόλο του Πέτρου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ... Η ιστορία της Μαρίας της Μαγδαληνής, μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη του 'Lion', Garth Davis.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΣ... Για να δεις την Rooney Mara, να δίνει σάρκα και οστά σε μια από τις πιο παρεξηγημένες γυναίκες της Ιστορίας.

 

Καθ 19.45

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close