Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτές είναι οι κύριες τάσεις στα ταξίδια για το 2018

Τα travel trends για το 2018 παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας δίνουν ιδέες για ποιοτικά ταξίδια

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2018

Από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου στο Βερολίνο έλαβε χώρα μια μεγάλη διεθνής τουριστική έκθεση ITB (Internationale Tourismus-Börse). Η εκδήλωση παραβρέθηκε και η αποστολή της Κύπρου με επικεφαλής τον υπουργό Τουρισμού τον Γιώργο Λακκοτρύπη. Στο περίπτερο της Κύπρου παρουσιάστηκαν τα καλύτερα ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας και κατέληξε η επίσκεψη εργασίας με την υπογραφή της συμφωνίας με τους Υπουργούς της Ελλάδος και της Αιγύπτου σχετικά με την ανάπτυξη κρουϊζων με επισκέψεις των τουριστικών αξιοθεάτων των τριών χωρών.

Η κύρια εκδήλωση της έκθεσης ήταν το συνέδριο «Ημέρα του μέλλοντος» αφιερωμένο στις τρέχουσες τάσεις στον τομέα του τουρισμού. Τα μέλη της κυπριακής αποστολής συμμετείχαν στο συνέδριο, μαζί με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών εταιρειών και τουριστικών οργανισμών όπως και η Booking.com, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), η Airbnb, η Amadeus και άλλοι.

Στο τέλος του συνεδρίου των πέντε ωρών μπορούμε να ξεχωρίσουμε έξι κύριες τάσεις, οι οποίες θα καθορίζουν την ανάπτυξη της του βιομηχανίας του τουρισμού το έτος 2018.

Εμπειρία
Κάποτε μία αεροπορική εταιρεία απλώς έφερνε ανθρώπους από το σημείο Α στο σημείο Β, ξενοδοχεία προσέφερναν ένα μέρος για να κοιμηθεί και ταξιδιωτικές εταιρείες πήγαιναν ανθρώπους με λεωφορεία και έδειχναν κύρια αξιοθέατα. Τώρα ταξιδιωτικές μάρκες επιχειρούν να γίνει πολυλειτουργικές πλατφόρμες που θα χαρίζουν στο χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Ξενοδοχεία έπαψαν πια ένα μέρος όπου μπορείτε να περάσετε τη νύχτα, είναι όλο και περισσότερο πολυλειτουργικά συγκροτήματα με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών: από θαλάσσια πάρκα έως καζίνο. Παρόμοιο μονοπάτι τώρα αξιοποιούν και οι κύριες μάρκες στο Διαδίκτυο.

Όσοι χρησιμοποιούν την Airbnb, γνωρίζουν ότι προς το παρόν είναι δυνατή όχι μόνο η νοίκιαση διαμερίσματος, αλλά και να βρειτε μία ενδιαφέρουσα περιήγηση, να πάτε στο μάθημα καλλητέχνη, που προσφέρεται από ντόπιους, ή να λάβει μέρος στην ποδηλασία σε ασυνήθιστα μέρη του τόπου. Ενότητα με θέμα «εντυπώσεις» στην Airbnb αυξάνεται 13 φορές πιο γρήγορα από ό,τι η πρωτότυπη και κύρια η υπηρεσία: εκμίσθωση και μίσθωση κατοικίας για σύντομο χρονικό διάστημα. Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb ο Brian Chesky θεωρεί ότι μέχρι το 2020 το ήμισυ των κερδών της εταιρείας θα λαμβάνεται από εκείνες τις πτυχές της επιχείρησης που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Καταπολέμηση του υπερτουρισμού
Εάν νωρίτερα δημαρχεία νοιόζονταν μόνο για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, τώρα είναι σημαντικό να βρεθεί ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων των ταξιδιωτών και των μονίμων κατοίκων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με αποστολή μέρους των τουριστών σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς. Για παράδειγμα, η Ιρλανδία έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη της Wild Atlantic Way - του δρόμου 2.500 χιλιομέτρων κατά μήκος της δυτικής ακτής. Μέσα σε 3 έτη της λειτουργίας του, ο δρόμος άσκησε συνδρομή τόσο στην προσέλκυση τουριστών στη χώρα, όσο και στο να μοιραστούν έξω από το Δουβλίνο.

Κλιματική αλλαγή
Το 2018 αναμένεται άλλη στροφή της τουριστικής ανάπτυξης σε περιοχές όπου πλήττονται περισσότερο από την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω του φόβου να μην πραφτάσουν για να τις επισκεφθούν (για παράδειγμα, ταξίδια στους παγετώνες της Ισλανδίας ή στο Great Barrier Reef στην Αυστραλία).

Υγεία και ενεργή ανάπαυση
Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν όχι απλά να επισκεφθούν τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του κόσμου, αλλά και να συνδυάσουν το ταξίδι και την εξυγείανση. Το Wellness του 2018 είναι κάτι περισσότερο από απλό ΣΠΑ ή ένα γυμναστήριο στο ξενοδοχείο. Τουρίστες προτιμούν την ενεργή ανάπαυση: είτε σερφ, είτε καγιάκ, είτε ποδηλασία. Επιπλέον, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή τα ταξίδια με επίσκεψη αθλητικών εκδηλώσεων: περίφημοι μαραθώνιοι, τρίαθλο τύπου Ironman, όχι επαγγελματικοί αγώνες του γκολφ και ούτω καθεξής.

Ταξίδια το χειμώνα κερδίζουν δημοτικότητα
Παρά το γεγονός ότι οι θερμές περιοχές παραμένουν ακόμα πολύ δημοφιλείς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν το χειμώνα, προτιμώντας βόρεια ομορφιά αντί το χαλαρωτικό διάλειμμα στην παραλία. Εκδρομές στη Λαπωνία, ταξίδια στη Σουηδία και τη Νορβηγία, η Σιβηρία το χειμώνα και μια ποικιλία από φεστιβάλ ελκύουν όσους θέλουν να δουν τον πραγματικό χειμώνα.

VIP ταξίδια νέας μορφής
Για σύγχρονους ταξιδιώτες η αποκλειστικότητα - δεν είναι πια μία προεδρική σουίτα και χρυσές βρύσες στο ξενοδοχείο. Η σημερινή γενιά ψάχνει για διακοπές με μοναδική εμπειρία που τους επιτρέπει να βελτιωθούν και και να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους. Η διάσημη ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton βασίζει σε αυτό το γεγονός το πρόγραμμα νομιμοφρόνυσής της. Τώρα τα μπόνους - δεν είναι μόνο εκπτώσεις και ειδικές προσφορές, αλλά πραγματική περιπέτεια με παραμονή στα ξενοδοχεία της αλυσίδας. Η Hilton προσφέρει «Παράδεισο για λάτρεις του γκολφ» και όχι μόνο μια νύχτα στο ξενοδοχείο στην Αριζόνα. «Να Διαποτισθείτε μέσα στην ιστορία του 5.000-χρόνου πολιτισμού», και όχι απλώς να περάσετε μια νύχτα στη Σαγκάη. Το 2018 θα δυναμωθεί η τάση για πολυτελή ταξίδια νέας μορφής.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close