Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2018
Του Παναγιώτη Γρηγορίου
Μέχρι το 2024 οι επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από αυτές τις μεγάλες αναπτύξεις θα έχουν έτοιμα πάνω από 1500 υπερπολυτελή διαμερίσματα που θα περιμένουν επενδυτές από όλο τον κόσμο να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως μόνιμη κατοικία.
Σαν… λουλούδια ξεφυτρώνουν το τελευταίο διάστημα ψηλά κτήρια σε όλη την Κύπρο, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν να ξεφυτρώνουν και άλλα. Μαζί με την ανέγερση αυτών των κτηρίων, εγείρονται, όμως, και ένα σωρό προβληματισμοί και απορίες, καθώς στο μικρό νησί που ζούμε, για πρώτη φορά, θα κτιστούν τόσο ψηλά κτήρια.
Πλέον η Λάρνακα και η Πάφος είναι οι τελευταίες επαρχίες που μπαίνουν σε αυτήν την ιδιόμορφη μάχη και μετά τη Λεμεσό και τη Λευκωσία θα αποκτήσουν τους δικούς τους πύργους. Μέχρι το 2024, οι επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από αυτές τις μεγάλες αναπτύξεις θα έχουν έτοιμα πάνω από 1500 υπερπολυτελή διαμερίσματα που θα περιμένουν επενδυτές από όλο τον κόσμο να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως μόνιμη κατοικία. Ταυτόχρονα, οι νέες αυτές αναπτύξεις θα φιλοξενούν γραφεία, χώρους εστίασης, γυμναστήρια και άλλες υποδομές.
Με βάση στοιχεία του Capital Today, σε στάδιο εξασφάλισης άδειας ή υλοποίησης των κατασκευαστικών έργων βρίσκονται περί των 30 πύργων από τουλάχιστον 20 έως και 51 ορόφους. Εξ αυτών οι 16 βρίσκονται στη Λεμεσό, οι 3 στη Λευκωσία, οι 2 στην Αγία Νάπα, οι 2 στην Πάφο και άλλοι 2 στη Λάρνακα.
Σχετικά
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».