Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2018
Επίσημη πρώτη σήμερα για τις εκδηλώσεις καλωσορίσματος που επαναφέρει δυναμικά η Λεμεσός, με στόχο ν` αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στο λιμάνι της πόλη.
Σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ), περίπου 2,800 ταξιδιώτες και πάνω από 1,000 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 5, θα τύχουν υποδοχής στις 19:00, στη νέα αίθουσα επιβατών του λιμανιού της Λεμεσού.
Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 θα παραμείνει για 24 ώρες στο λιμάνι της Λεμεσού και "στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία της καλύτερης δυνατής εικόνας για την πόλη και η προσέλκυση των ταξιδιωτών στο ιστορικό κέντρο και στα σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής".
Πολυμελής ομάδα από μουσικούς και χορευτές του Πολιτιστικού Ομίλου "Ζήδρος Πάνω Πολεμιδιών" θα παρουσιάσει μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα, ενώ κοπέλες με παραδοσιακές στολές θα προσφέρουν κουμανδαρία, ζιβανία και παραδοσιακά εδέσματα, επιδεικνύοντας την κυπριακή φιλοξενία .
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και την οικονομική στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.
Όπως, εξάλλου, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δέκα εκδηλώσεις υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, ενώ υπάρχουν θετικές ενδείξεις για αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του θρυλικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο
Η οροφή του Berengaria παίρνει ξανά την τελική της μορφή, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον χώρο
Οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές χώρες για τουρίστες – Τι δείχνει πρόσφατη μελέτη
Πόσα χρήματα ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας επισκέπτης σε μια χώρα
Αυτή είναι η νέα Λαϊκή Αγορά της Δερύνειας - Πότε θα λειτουργήσει
Νέα εποχή για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής
Δωρεάν στάθμευση για την εορταστική περίοδο στον Δήμο Στροβόλου
Μέχρι την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026,
Γιορτινός Δεκέμβριος στο Columbia Beach Resort
Ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, επανασύνδεση και ποιοτικές στιγμές φέτος τις γιορτές
Οι 25 κορυφαίοι προορισμοί και οι εμπειρίες για το 2026
Τα καλύτερα μέρη για ταξίδι το 2026 αλλά και τις must-do εμπειρίες για τη νέα χρονιά.
Πρόβλεψη για νέες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time
Η AI, σύμφωνα με το TIME, έχει αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ρόλο - Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ από τις 13:00 ως τις 16:30 σήμερα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
To Lupin επιστρέφει με τέταρτη σεζόν - Η ανάρτηση του Netflix
Πότε θα κάνει πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν του Lupin
Αυτή η πόλη κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030
Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία επιλογής, τι οδήγησε στη νίκη της πόλης και ποια είναι τα επόμενα βήματα μέχρι το 2030