Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2018
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Στάλω Φωτιάδου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πρώτου μέρους της τριλογίας «Μπλε», με υπότιτλο «Κύκλοι Από Θρύψαλα».
Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα θα μιλήσουν η Έλλη Κοτζαμάνη (Διευθύντρια Ειδήσεων Αντέννα Κύπρου) και η Ελένη Καούλα (Ηθοποιός).
Το βιβλίο
«…Θα την παντρευτώ πατέρα; Αυτό μου λες; Αυτό θέλεις να κάνω;». Αυτό του ζήτησε και αυτό έκανε. Η δειλία του εικοσάχρονου Παύλου να αντιδράσει στις εντολές του αυταρχικού και σκληρού πατέρα, εκείνο το απόγευμα του 1972, αλλάζει την τροχιά του κύκλου της ζωής του. Ένας γάμος σημαδεύεται με θάνατο κι ένα παιδί μεγαλώνει με ψέματα κι απουσίες. Λάβα στη ψυχή του Παύλου η αλήθεια κι όσο περνούν τα χρόνια, η τροχιά του κύκλου του τον φέρνει όλο και πιο κοντά στη μέρα της κρίσεως.
Όσο για τον μικρό του αδερφό, τον Φίλιππο, επιλέγει τη φυγή από την πατριαρχική κυριαρχία. «…Αν έκανα παιδί με τη σωστή γυναίκα, θα άξιζε περισσότερο να ζήσει; Έτσι πάει; Του κύκλου μας… Αυτοί οι κύκλοι μας έπνιξαν, θηλιά στον λαιμό έγιναν!». Μα η ευτυχία χαλιέται στα δύσκολα κι ο πόνος μετατρέπει το πάθος του έρωτα σε κάτι πιο δυνατό κι επικίνδυνο, σε πάθος του μίσους. Ο Φίλιππος θυσιάζει στον βωμό του εγωισμού το μπλε που τον πρόδωσε, κόβοντας αυτό που φοβάται να λύσει. Γίνεται ατσάλι κοφτερό, θυσιάζοντας ακόμη και το ίδιο του το παιδί, προκειμένου να προστατέψει τον εγωισμό του.
Κι άνοιξαν οι κύκλοι κι έγιναν τα λάθη και τα σωστά αλυσίδες, συνδέοντας ζωές κι επιλογές, αλήθειες και ψέματα, αδιέξοδα και διεξόδους. Πόσο σωστά τους αγάπησε τελικά ο σκληρός πατέρας τους και πόσο σωστά αγάπησαν οι ίδιοι τα παιδιά τους; Επανάληψη ή μοίρα; Και ποια η διαφορά μεταξύ έρωτα κι αγάπης; Αν η αγάπη κινεί βουνά, το πάθος του έρωτα τι κάνει; Είναι η κόκκινη κλωστή που συνδέει τις ψυχές άλλη στην αγάπη κι άλλη στο μίσος; Κι αν στο μίσος δεν κοπεί, τι γίνεται; Από κλωστή αλυσίδα; Τι ορίζει τις ζωές, οι επιλογές ή τα γραμμένα; Και τι γίνονται οι κύκλοι όταν συγκρουστούν με τα ανθρώπινα λάθη και πάθη; Θρύψαλα;
Η συγγραφέας
Η Στάλω Φωτιάδου γεννήθηκε το 1968 στη Λευκωσία, όπου ζει μέχρι σήμερα.
Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Εργάστηκε σε κυπριακό νεανικό περιοδικό ως υπεύθυνη κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων και συνεργάστηκε με ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στη συγγραφή χρονογραφημάτων για καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές και σεναρίων σε παιδικές εκπομπές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Το γράψιμο ήταν πάντα η δημιουργική της απόδραση, οι ανθρώπινες σχέσεις δε, αγαπημένο θέμα αναφοράς και έρευνας. Οι «Κύκλοι από Θρύψαλα» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας «Μπλε» και το πρώτο συγγραφικό της ταξίδι.
Η παρουσίαση
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου στις 18:00, Προδρόμου Καφενείο, Προδρόμου 2, Στρόβολος, Λευκωσία.
-
Προδρόμου Καφενείο
22 Απριλίου 2018
Σχετικά

Κάνουμε check in σε 42 χωριά της Κύπρου, για μοναδικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Ιδανική ευκαιρία για αποδράσεις στην κυπριακή ύπαιθρο

Οι Γερακιές αναπαριστούν τον κυπριακό παραδοσιακό γάμο σε μία τετραήμερη δράση
Παρουσιάζονται έθιμα όπως το ζύμωμα του ψωμιού, η προετοιμασία του φαγητού και τα γαμήλια τραγούδια

Τι γίνεται φέτος το καλοκαίρι στη Βαβατσινιά
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που φέρνει το καλοκαίρι στο χωριό

Ο Φαρμακάς φοράει τα καλοκαιρινά του και φέτος
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και κινηματογράφος

Επισκέψου το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Βάσας Κοιλανίου με ζωντανή μουσική
Ανακάλυψε το πλήρες πρόγραμμα του καλοκαιριού


Έντεχνη – Ροκ βραδιά στον Αγρό κάτω από τα αστέρια του καλοκαιριού
Μία μοναδική μουσική εμπειρία με αγαπημένους ήχους και ελεύθερη είσοδο


Καραφώτης, Κετιμέ και Πελεκανής στο Κίτι αυτό το καλοκαίρι
Δες αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα

Τα Σπήλια και το Κούρδαλι μας περιμένει για άλλο ένα καλοκαίρι
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Παράδοση και μουσική στο πανηγύρι της Λάγιας τον Δεκαπενταύγουστο
Διήμερο γιορτής με μουσική, χορό και κυπριακές γεύσεις

Όλες οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε στον Οίκο φέτος
Με παιχνίδια, θέατρο σκιών και χοροεσπερίδα