Things to do με το παιδί , Things to Do

Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες από την ΕΘΑΛ

Τα παιδιά γνωρίζουν τον συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2018

Τα Θεατρικά Εργαστήρια της ΕΘΑΛ που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στον Τεχνοχώρο, δίνουν στους συμμετέχοντες, παιδιά και ενήλικες, την δυνατότητα να βιώσουν τη μαγεία του θεάτρου σε ένα πλήρως εξοπλισμένο θεατρικό χώρο.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν την εμπειρία της ομαδικής εργασίας και αναγνωρίζουν την αξία της συνεργασίας και της ομαδικής δημιουργίας , κατακτούν τον έλεγχο του σώματός τους, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς τους, αποκτούν ικανότητα έκφρασης, ενεργοποίησης της φαντασίας και αυτοπεποίθηση μέσω της δημιουργίας και ταυτόχρονα διασκεδάζουν καθώς το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι τους επιτρέπει να αυτοσχεδιάζουν και να μάθουν χωρίς πίεση και άγχος. 

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων τα παιδιά σε συνεργασία με τους εμψυχωτές ετοιμάζουν και την παράσταση του κάθε εργαστηρίου, αρχίζοντας με την επιλογή ενός θεατρικού έργου. Ακολουθεί η διδασκαλία των ρόλων και η  προσαρμογή των ηθοποιών στον κόσμο της σκηνής. Επακόλουθο, οι πρόβες, οι γενικές δόκιμες με τους απαραίτητους φωτισμούς, τα σκηνικά και τα κοστούμια.

Τα τμήματα εφήβων, με εμψυχωτή της ηθοποιό και σκηνοθέτη Μαρίνα Βρόντη, θα παρουσιάσουν φέτος δύο παραστάσεις. Το νεοσύστατο τμήμα εφήβων, που δημιουργήθηκε ως μια επέκταση του παλιού τμήματος και κάθε χρόνο θα ασχολείται με ένα νέο είδος θεάτρου ξεκινώντας από την «υψηλή κωμωδία» και τα καμώματα του Αρπαγκόν, θα παρουσιάσει το έργο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου. Το δεύτερο τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου, που μετρά αρκετά χρόνια ζωής, θα παρουσιάσει τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.

Το τμήμα παιδιών, με εμψυχωτή την θεατρολόγο και χορογράφο Χλόη Μελίδου, θα παρουσιάσει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε διασκευή για παιδιά από τη Σοφία Ζαραμπούκα. Με την επιλογή αυτού του έργου τα παιδιά θα γνωρίσουν τον σατιρικό ποιητή και το έργο του, θα έρθουν σε επαφή με το κωμικό στοιχείο αλλά και με τα κοινωνικά ζητήματα τα οποία θίγει ο Αριστοφάνης. Στόχος είναι μέσα από αυτό το έργο να αναπτυχθεί η συλλογικότητα, η ομαδική δουλειά και η  συνεργασία, ενώ παράλληλα να βοηθηθούν τα παιδιά να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και να οξύνουν την κρίση τους. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου.

Πληροφορίες: 25877827 / www.ethal.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close