6 May 2018
Things to Do , Προσεχώς

Η Λάρνακα το Μάιο θα πάρει γεύση από Ευρώπη

Η Λάρνακα προσκαλείμικρούς και μεγάλους, για να γιορτάσουν μαζί την Ημέρα της Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2018

Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται την Κυριακή 6 Μαΐου στη Πλατεία Ευρώπης και στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας και του EDIC της Λάρνακας προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, για να γιορτάσουν μαζί την Ημέρα της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα "από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου, στην Πλατεία Ευρώπης και στη παραλία των Φοινικούδων, οι Πρεσβείες χωρών μελών της ΕΕ θα προσφέρουν στο κοινό ενδιαφέρουσες πληροφορίες και γεύση από τις χώρες τους. Ταυτόχρονα αρμόδιοι φορείς θα ενημερώνουν για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, απασχόλησης και εκπαίδευσης. Επίσης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά, περίπτερα φιλανθρωπικών οργανώσεων, απολαυστικές λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως η επέτειος της ιστορικής ομιλίας που έκανε στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 1950 ο Γάλλος τότε Υπουργός Εξωτερικών, Robert Schuman, ο οποίος πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη που θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Η πρότασή του θεωρείται η απαρχή της σημερινής ΕΕ και δίνει την ευκαιρία σε όλους να θυμηθούν και να γιορτάσουν τις ιδέες και αξίες, στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, και όλα όσα ενώνουν τους Ευρωπαίους πολίτες»

Ώρα: 16.00-20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close