Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2018
Εν αναμονή της ανακοίνωσης των «World’s 50 Best Restaurants» στην τελετή που φέτος πραγματοποιείται στο Μπιλμπάο στις 19 Ιουνίου, η επιτροπή του θεσμού ανακοίνωσε -ως είθισται ετησίως- την καλύτερη σεφ της τρέχουσας χρονιάς, που φέτος είναι η Βρετανίδα Clare Smyth, σεφ και ιδιοκτήτρια του λονδρέζικου «Core by Clare Smyth» .

Το συγκεκριμένο βραβείο, απονέμεται από την επιτροπή για 8η χρονιά στο πλαίσιο αναζήτησης και ανάδειξης εξαιρετικών ταλέντων γένους θηλυκού που διαπρέπουν στο χώρο της γαστρονομίας. Δεχόμενη το υψηλού κύρους αυτό βραβείο, η σεφ δήλωσε: «Το συγκεκριμένο βραβείο είναι η απόλυτη τιμή, ειδικά εφόσον η απονομή του είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας ομότιμών μου και ειδικών του χώρου της γαστρονομίας. Η διάκριση δεν είναι μόνο προσωπική αλλά και όλων των γυναικών που εργάζονται στη βιομηχανία της εστίασης ανά τον κόσμο. Ελπίζω με τον τρόπο μου να μπορώ να ενθαρρύνω και να καθοδηγήσω περισσότερες γυναίκες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους».
Αποχωρώντας από τη βόρεια Ιρλανδία στην ηλικία των 16 ετών, η Smyth εργάστηκε στις κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του εμβληματικού «Le Louis XV» του φημισμένου σεφ Alain Ducasse στο Μόντε Κάρλο. Με έμφαση στην φυσική πρώτη ύλη και μαγειρική φιλοσοφία δομημένη στις αρχές της βιώσιμης και ηθικής γαστρονομίας, η Smyth χρησιμοποιεί πρώτες ύλες που παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από ντόπιους αγρότες και παραγωγούς. Το «Core» είναι ένα εκλεπτυσμένο εστιατόριο που προσφέρει πιάτα βρετανικής κουζίνας σε μερικές από τις πιο δημιουργικές τους εκφάνσεις τα οποία συχνά είναι αποτέλεσμα έμπνευσης από τα παιδικά της χρόνια στη βόρεια Ιρλανδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν τα πάντα στο εστιατόριο είναι βρετανικά, από τα πιάτα και τα ασημικά μέχρι και τις καλλιτεχνικές πινελιές στο χώρο.

Η 39χρονη Smyth, που μεγάλωσε σε μια φάρμα στην περιοχή Άντριμ της Βόρειας Ιρλανδίας, ήταν η πρώτη γυναίκα-και μοναδική-σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο που βραβεύτηκε με τρία αστέρια Michelin στο «Restaurant Gordon Ramsay» στο Τσέλσι, στο Λονδίνο. Εργάστηκε στο πλευρό του κορυφαίου Βρετανού σεφ Gordon Ramsay σχεδόν 15 χρόνια πριν ανοίξει το δικό της εστιατόριο με μοντέρνο fine dining γευστικό προσανατολισμό, το «Core by Clare Smyth», στο Νότινγκ Χιλ. Είναι γνωστή στον κόσμο της γαστρονομίας ως η «προστατευόμενη» του Gordon Ramsay στο εστιατόριο του οποίου έγινε head chef σε ηλικία 28 ετών και συνιδιοκτήτρια 4 χρόνια αργότερα.
Η Smyth κινείται στα χνάρια μιας σειράς παγκοσμίως γνωστών γυναικών σεφ που απέσπασαν τον υψηλό κύρους τίτλο όπως η Ana Roš, η Dominique Crenn, η Hélène Darroze, η Elena Arzak, η Anne-Sophie Pic. Η σεφ θα παραλάβει το βραβείο στις 19 Ιουνίου στην τελετή απονομής των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμο, η οποία πραγματοποιείται φέτος στο «Euskalduna Palace» στο Μπιλμπάο.
Φωτογραφίες: Anne Emmanuelle Thion
Πηγή: OliveMagazine.com
Σχετικά
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι