Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2018
Διαδοχικές είναι οι επιτυχίες και οι πρωτιές για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Στη διεθνή λίστα κατάταξης των Πανεπιστημίων Τimes Higher Education «The Best Universities in New Europe», η οποία ανακοινώθηκε στις 25 Απριλίου στο Όλομουκ της Τσεχίας, το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται στην άκρως τιμητική 2η θέση ανάμεσα στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια της Νέας Ευρώπης, δηλαδή των 13 χωρών που εντάχθηκαν ως μέλη στην Ε.E από το 2004, και πρώτο ανάμεσα στα κυπριακά πανεπιστήμια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ανακοίνωση των Times, το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται πρώτο στην Ευρώπη στο κριτήριο «Ετεροαναφορές Ερευνητικών Δημοσιεύσεων (citations)», γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση του επιστημονικού έργου που παράγει.
Ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός δήλωσε "Η «έξωθεν καλή μαρτυρία" για τη διεθνή αναγνώριση και ανταγωνιστικότητα του Πανεπιστημίου μας από ανεξάρτητους αυστηρούς διεθνείς εμπειρογνώμονες, επιβεβαιώνεται με την ανακοίνωση της διεθνούς λίστας κατάταξης πανεπιστημίων “The Times Higher New Europe University Rankings”, η οποία μας κατέταξε 2ο καλύτερο Πανεπιστήμιο της Νέας Ευρώπης. Η θέση αυτή μας κάνει πραγματικά περήφανους και μας δεσμεύει για συνέχιση της αριστείας στην έρευνα σε τομείς αιχμής και στην προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα των “Times Higher Education World University Rankings” 2017-2018 κατέταξε το ΤΕΠΑΚ στα 351-400 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο ανάμεσα στα κυπριακά πανεπιστήμια.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στην ίδια λίστα το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στην 3η θέση, γεγονός που τοποθετεί τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας στην κορυφή της Νέας Ευρώπης.
Διαβάστε αναλυτικά: https://www.timeshighereducation.com/news/best-universities-new-europe-ranking-2018.
Σχετικά
Tripadvisor: Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2026
Οι εμπειρίες καθοδηγούν πλέον τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται τα ταξίδια διεθνώς
To Ted Lasso επιστρέφει για τέταρτη σεζόν το καλοκαίρι - Οι πρώτες εικόνες
Η πολυβραβευμένη σειρά του Apple TV+ επανέρχεται παρά τις φήμες για οριστικό τέλος
Η «Πανσέληνος του Χιονιού» την 1η Φεβρουαρίου σημείο καμπής για 4 ζώδια -Γιατί ονομάστηκε έτσι
Μετά την «Πανσέληνο του Λύκου» στις 3 Ιανουαρίου, αναμένεται η δεύτερη πανσέληνος του έτους την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου
Το ελληνικό νησί που αναδείχθηκε «βασίλισσα των αντιθέσεων» από διεθνή ΜΜΕ
Το ελληνικό νησί δεν απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε όσους αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή
Έξι χώρες που πληρώνουν για να μετακομίσετε μόνιμα εκεί
Το κόστος ζωής ωθεί ολοένα και περισσότερους στην αναζήτηση μιας νέας αρχής εκτός συνόρων και ορισμένες χώρες προσφέρουν χρηματικά κίνητρα για να προσελκύσουν νέους μόνιμους κατοίκους
Ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια του νησιού, για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Ένα εστιατόριο-προορισμός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ρομαντικά του νησιού, ιδανικό για στιγμές αφιερωμένες στον έρωτα
8 πολυτελή παραδοσιακά σπιτάκια, σε περιμένουν για διαμονή στο χωριό
Mια εμπειρία διαμονής όπου η άνεση συναντά την ιστορία, και η φιλοξενία γίνεται προσωπική υπόθεση.
Η Aegean ανακοίνωσε 1+1 στα εισιτήριά της (για δύο μόνο μέρες)
Μία έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Γιατί Η αγάπη ταξιδεύει καλύτερα μαζί.
Βροχές, σκόνη και σφοδροί άνεμοι σήμερα - Αναμένεται χιόνι στο Τρόοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Με τη στήριξη της Lidl Κύπρου, το 5ο mind REset παρουσίασε τις «πράσινες» ιδέες των παιδιών
Το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα επέστρεψε με την καθιερωμένη Εμπορική Έκθεση στο Metropolis Mall στη Λάρνακα, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2026.
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν οι παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού!
Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης της Βιέννης
Η πτήση με τις περισσότερες αναταράξεις στον κόσμο διαρκεί μόλις μία ώρα -Ποια είναι
Η αξιολόγηση των αναταράξεων έγινε μέσω των διαδρομών πτήσης και των αρχείων, χρησιμοποιώντας τον δείκτη EDR