Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2018
Τα Μεγάλα Μπαλέτα, η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού έρχεται τον Ιούλιο με ένα υπερθέαμα χορού, γεμάτο κορυφαίες στιγμές και μοναδικές χορογραφίες, που θα καθηλώσουν για άλλη μια φορά το κοινό.
Οι παραστάσεις του αριστουργηματικού Γκαλά Μπαλέτου που φέρει τον τίτλο «Ανήκω» (Belong), θα πραγματοποιηθούν στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 21 και 22 Ιουλίου 2018 στις 20:30 και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής ανέλαβε ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου.
Οι σημαντικές παρουσίες καλλιτεχνών από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης, αναμφισβήτητα θα γοητεύσουν και θα μαγέψουν τους θεατές, που θα απολαύσουν τη μοναδική εκφραστικότητα και ευαισθησία, τον απόλυτο συγχρονισμό και τις εικαστικές εικόνες που δημιουργούν τα σώματα και η κινησιολογία των κορυφαίων χορευτών.
Οι παραστάσεις επιφυλάσσουν εκπληκτικό θέαμα, αφού για πρώτη φορά εμφανίζονται στην Κύπρο σε ντουέτο, ο κουβανικής καταγωγής Καναδός Cesar Corrales πρώτος σολίστ του Royal Ballet μαζί με την Ουκρανή Kateryna Khaniukova - σολίστα του English National Ballet, καθώς και ο Ουκρανός Denys Cherevychko και η Ρωσίδα Maria Yakovleva - σολίστες της Κρατικής Σκηνής Χορού της Βιέννης (Wiener Staatsballett).
Φέτος τα Μεγάλα Μπαλέτα παρουσιάζουν μια νέα ξεχωριστή διάσταση και καινοτόμο προσέγγιση, καθώς προβάλλουν επί σκηνής διακεκριμένους Κύπριους χορευτές που διαπρέπουν στη Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ. Η μοναδική αυτή συνύπαρξη αξιόλογων Κυπρίων καλλιτεχνών με χορευτές από το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση για το ταλέντο και την ευαισθησία τους στην τέχνη του χορού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Μεγάλα Μπαλέτα που έχουν καταστεί θεσμός για το Δήμο Λεμεσού από το 2000, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα ολόκληρης της Κύπρου, που στοχεύει στην καλλιέργεια κουλτούρας για την τέχνη του χορού και παράλληλα στην ανάδειξη μοναδικών στιγμών της πλούσιας ιστορίας μιας κλασικής μορφής σκηνικής τέχνης.
Η πολιτιστική διοργάνωση Τα Μεγάλα Μπαλέτα, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Για πληροφορίες και εισιτήρια: 25377277, www.pattihio.com.cy και www.soldoutticketbox.com.
Χορηγοί Επικοινωνίας: Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση SIGMA
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
21 Ιουλίου - 22 Ιουλίου 2018
Σχετικά

Επιπλέον παραστάσεις για το θεατρικό έργο "Φάουστ" του Γκαίτε
Μετά τη συγκινητική υποδοχή του κοινού η παράσταση συνεχίζεται

Όλα όσα θα γίνουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου
Με πλούσιο πρόγραμμα και καλεσμένους διεθνούς εμβέλειας το φεστιβάλ επέστρεψε με στόχο να καθιερωθεί ως πολιτιστικός θεσμός

«Κορίτσια Ημερολογίου»: Η τρυφερή κωμωδία επιστρέφει μετά την μεγάλη επιτυχία
Ξεκίνησε ήδη η προπώληση εισιτηρίων

Δωρεάν παράσταση για το έργο "Εγώ κι εσύ" της Λώρεν Γκάντερσον
Στο πλαίσιο των δράσεων του ΘΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

"Η Ελεγκού η Σιεροκουτάλα", από το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου
Το έργο της Ρεβέκκας Αποστολουπούλου, σε σκηνοθεσία Ευθυμίας Λεμονιάτη

“Το Αμπελοπούλι βγήκε απ’ τον παράδεισο": Η νέα κωμωδία του Θεατρικού Όμιλου Παραλιμνίου
Σε σενάριο και σκηνοθεσία Νικόλα Τζιοβάνη

Θέατρο στην Κύπρο: 16 παραστάσεις που θα ζωντανέψουν στη Σκηνή τον Απρίλιο
Μοναδικές θεατρικές εμπειρίες, από κλασικά έργα μέχρι σύγχρονες παραγωγές, που θα συναρπάσουν το κυπριακό κοινό

Η «Κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στην Λεμεσό
Ένα έργο γεμάτο εικόνες, μουσική και φυσικά χιούμορ

«Εκείνος και Εκείνος»: Το Θέατρο Versus συνεχίζει τις παραστάσεις και τον Απρίλιο
Πρόκειται για μια τολμηρή και σύγχρονη κωμωδία

"Το γατάνιν":Το έργο του σπουδαίου Κύπριου Μιχάλη Πασιαρδή ανεβαίνει στο Θέατρο Αποθήκες
Σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Παπαλαζάρου

Επιπλέον παραστάσεις για τον Σπήλιο Φλώρο που έρχεται στην Κύπρο τον Απρίλη
Με ένα ολοκαίνουριο set, γεμάτο γέλιο, τζέρτζελο και τη χαρακτηριστική του ενέργεια

Ο διάσημος ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον επιστρέφουν στη σκηνή
Σε μια περιπέτεια γεμάτη γρίφους, μυστήριο και ξεκαρδιστικές ανατροπές