Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο δημιουργός του "παραμυθένιου χωριού" της Λεμεσού μας μιλά

Ο interior designer Άνθος Μυριάνθους ξετυλίγει στο Check In το κουβάρι της δημιουργίας τουEuphoria Art Land, ενός χώρου βγαλμένου από παραμύθι

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2018

Ένας σχεδόν παραμυθένιος οικισμός έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην περιοχή του Πύργου της Λεμεσού και αμέσως έκλεψε τις καρδιές μας. Ένας χώρος ονειρικός σε απόλυτη εναρμόνιση με το περιβάλλον όπου ανάμεσα σ' άλλα περιλαμβάνει και τρία ξεχωριστά διαμερίσματα προς ενοικίαση μικρά έργα τέχνης που το καθένα διαθέτει τη δική του αισθητική, αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανακαλύψαμε 3 σπιτάκια προς ενοικίαση βγαλμένα από παραμύθι

Δημιουργός και εμπνευστής αυτού του πρωτότυπου για την Κύπρο έρργου, του Euphoria Art Land είναι ο interior designer Άνθος Μυριάνθους ο οποίο μιλά στο Check In γι' αυτό το τόσο ιδιαίτερο για την Κύπρο πρότζεκτ. 

Πως γεννήθηκε η ιδέα γι’ αυτό το πρότζεκτ;
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την έντονη επιθυμία για έκφρασης συναισθημάτων, δημιουργίας και προσφοράς όπως και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να αποπερατωθεί;
Εμείς οι δημιουργοί, μαζί με τεχνίτες  και με την βοήθεια εθελοντών, καταφέραμε με αγάπη, πάθος, εργατικότητα και καινοτομία να το τελειώσουμε μέσα σε έξι χρόνια.  Η βιοποικιλότητα του τόπου, η ίδια η αρχιτεκτονική του μέσα και του έξω χώρου γίνονται εδώ θέματα μελέτης και ανάπτυξης της γνώσης και της αγάπης της δημιουργίας.

Από πού εμπνευστήκατε γι’ αυτό το έργο;
Το  Euphoria Art Land να αποτελεί μια νέα αντίληψη που διέπει όλα τα επίπεδα σχεδιασμού, σ’ ένα μοναδικό αποτέλεσμα, εμπνευσμένο από τον κόσμο της φύσης και στηριγμένο σε μια αειφόρα, ασφαλή και υγιή σχέση μεταξύ κτιρίου και περιβάλλοντος.  Αναγνωρίζοντας τη σοφία της φύσης και υποταγμένος σ’ αυτή, προσπαθήσαμε να πλάσουμε μορφές που σμίγουν μαζί της σε μια τέλεια εναρμόνιση. Ως εκ τούτου, το κάθε αρχιτεκτόνημα βιώνεται μέσα στο φυσικό περιβάλλον, προάγοντας την αρμονία και την αμοιβαία συνύπαρξη φύσης-ανθρώπου.

Γιατί επιλέξατε τον συγκεκριμένο χώρο;
Λόγω του φυσικού περιβάλλοντος που υπάρχει στην περιοχή εδώ.

Μιλήστε μας για την περιβαλλοντική διαμόρφωση του χώρου.
Το κτιριακό σύμπλεγμα  με μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη μορφή κτιρίων, με καμπύλες και οργανικές φόρμες που αποτυπώνουν την αίσθηση της συνεχούς ροής και κίνησης, καθώς και της ιδιαίτερης γλυπτικής έντασης. Συνειδητοποιώντας, ταυτόχρονα, ότι στην φύση δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή, ούτε ένας τέλειος κύκλος, διασαφηνίζει την οργανική αρχιτεκτονική προχωρώντας σε μια αρμονική και αλληλένδετη συνύπαρξη διάφορων κουλτούρων και πολιτισμών των χωρών που ο ίδιος επισκέφτηκε.

Τι υπάρχει στον χώρο πέραν των τριών διαμερισμάτων;
Η φυσική  ομορφιά των ευκαλύπτων με την μυρωδιά τους στην περιοχή και η βιοποικιλότητα των κήπων με αρωματικά, μεσογειακά και τροπικά δένδρα και φυτά συνθέτουν τον περιβάλλοντα χώρο του Euphoria Art Land. Τεχνίτες λίμνες με νούφαρα και λωτούς σε αντιπαράθεση με κακτόκηπους, το κάνει ακόμη πιο καινοτόμο, ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο, ίσως και σε ολόκληρη την υφήλιο. Στους χώρους του Εuphoria θα υπάρχει καφετέρια, αλλά και άλλοι χώροι που θα προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη με εμπειρίες που ξεφεύγουν από τα καθημερινά βιώματα, όπως ενεργειακό μασάζ, ρεφλεξολογία, γιόγκα. Η σύνδεση με τη φύση και επικοινωνία με τον εσωτερικό εαυτό μας, θα προσφέρεται μέσα από βιωματικά εργαστήρια και θεματικά σεμινάρια.

Πως και από ποιους κατασκευάστηκαν τα έπιπλα που είναι χειροποίητα;
Κατασκευάστηκαν από τεχνίτες παραδοσιακής χειροτεχνίας σε διάφορες χώρες ανάλογα με το ύφος και το χαρακτήρα του κάθε δομημένου χώρου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για το συγκεκριμένο πρότζεκτ; Τι ονειρεύεστε να καταστεί αυτός ο χώρος στο μέλλον;
Το Euphoria Art Land που είναι αποτέλεσμα μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μιας κατάθεσης ψυχής κι αγάπης για την τέχνη, τον σχεδιασμό και τη δημιουργία– φιλοδοξεί να καταστεί ένα κοινωφελές έργο, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως καινοτόμο για τη μοναδικότητα του ύφους και της αρχιτεκτονικής του, η οποία είναι επηρεασμένη από την προϊστορία της Κύπρου και των άλλων πολιτισμών, όπως προαναφέρθηκε και πιο πάνω. Ο ίδιος ο σχεδιαστής αναφέρει: «Διδάχτηκα κι έμαθα πως, οτιδήποτε κάνουμε ενάντια στη φύση, αυτή μας το παίρνει πίσω και ότι της προσφέρουμε μας το ανταποδίδει απλόχερα».

Ο χώρος προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση, για αξέχαστες μοναδικές εμπειρίες μέσα και κοντά στην φύση μακριά από την καθημερινότητα ταξιδεύοντας σε, σε ένα εξωπραγματικό παραμύθι. Ιδιαίτερες ρομαντικές στιγμές για ζευγάρια και νεόνυμφους. Επικοινωνία με το ασυνείδητο και ψυχική, πνευματική και σωματική γαλήνη, μέσα από σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια. Γνώσεις και βιώματα για τις τέχνες, την φύση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής και την αρχιτεκτονική του χώρου μέσα από διάφορες εκδηλώσεις. Εμπειρίες ζωής που συνάδουν με τον χώρο και την όλη φιλοσοφία του Euphoria art Land.  

Ποιος είναι ο Άνθος Μυριάνθους
Γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στην Λεμεσό. Από μικρός ασχολείτο με την ζωγραφική, σχέδιο, κεραμική, χορό, θέατρο, κηπουρική και γενικά δημιουργίες με διάφορα υλικά που έπαιρνε από την φύση. Σπούδασε στην Aκαδημία Καλών Τεχνών Βαρσοβίας και απέκτησε Master (Ηons) in Fine Arts στη σχολή Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής. Διδάσκει Διακόσμηση Χώρου σε δημόσια σχολεία της Κύπρου και είναι ενεργό μέλος σε διάφορες οργανώσεις για τα κοινά, την τέχνη και τον πολιτισμό. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες τις Ασίας, Λατινικής Αμερικής, Αφρική και Ευρώπη φωτογραφίζοντας καθημερινές στιγμές διαφόρων φυλών. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Αγκαλιάζοντας τη ματιά σου» και έχει οργανώσει δυο προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας με τεράστια επιτυχία, συμμετείχε επίσης, σε άλλες εκθέσεις όπου τα έσοδα διατέθηκαν σε διάφορα ιδρύματα παιδιών με ειδικές ανάγκες. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Artanthos” και δημιουργός του “Euphoria Art Land”.

> Τα σπιτάκια αυτά θα διατίθενται προς ενοικίαση από την 1η Ιουνίου 2018 από το AirBnb.
Πληροφορίες: 97743042.

Για κρατήσεις ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close