Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ένα ακόμα ιστορικό ξενοδοχείο, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του

Aνοίγει και πάλι το Forest Park στις Πλάτρες

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2018

Πριν έναν περίπου μήνα οι ιδιοκτήτες του γνωστού ξενοδοχείου Forest Park των Πλατρών, οικογένεια Σκυριανίδη, υπέγραψε συμβόλαιο ενοικίασής του, για πέντε χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης, με την εταιρεία NNV Mountain Resorts Ltd, η οποία ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Γκουγκουντζή, έναν άνθρωπο που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό τομέα ενοικιάζοντας ξενοδοχεία στη Λάρνακα.

Η γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα, με ιστορία πέραν των 80 χρόνων, είναι κλειστή από τον περασμένο Οκτώβριο. Οι ιδιοκτήτες της αναζητούσαν τρόπους αναβάθμισής του ώστε να προσελκύουν περισσότερους τουρίστες. Αυτός είναι και ο στόχος των νέων ενοίκων. Τα σχέδια της NNV Mountain Resorts Ltd, όπως ανέφερε στον Φιλελεύθερο ο business and development manager του Forest Park Βαρνάβας Θεοδώρου, είναι πολλά. «Το ξενοδοχείο έχει κτιστεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη πτέρυγα που έγινε το 1934 και η δεύτερη πριν μια 20ετία. Επειδή ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, θα αναβαθμίσουμε τα δωμάτια της καινούργιας πτέρυγας που είναι γύρω στα 55 και θα συντηρήσουμε το υπόλοιπο των δωματίων».

Όσον αφορά τους δημόσιους χώρους, ο κ. Θεοδώρου δηλώνει πως είναι αρκετά όμορφοι, χρειάζονται απλά μια περαιτέρω συντήρηση.

«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Θα σεβαστούμε αυτό που αγαπήθηκε από τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Θα γίνουν αλλαγές και μικροπαρεμβάσεις αναβάθμισης με βάση το ύφος του. Θεωρούμε πως όλα αυτά θα βοηθήσουν στην εικόνα του ξενοδοχείου ώστε να λειτουργήσει κανονικά την καλοκαιρινή σεζόν. Εννοείται ότι θα εξασφαλιστούν οι τυχόν αναγκαίες άδειες λειτουργίας. Όλα θα τελειώσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε θα ανοίξει τις πύλες του σε ντόπιους και ξένους».

Στόχος τους είναι να αναβιώσουν την παλιά αίγλη του ξενοδοχείου, το οποίο λειτούργησε το 1934. «Ήταν τότε το πρώτο ξενοδοχείο διεθνών προδιαγραφών στην Κύπρο και το καλύτερο των ορεινών μας θέρετρων. Τα πάρτι και τα απογευματινά τσάγια μετά χορού έμειναν ιστορικά. Μεγάλες προσωπικότητες φιλοξενήθηκαν εκεί, όπως η πριγκίπισσα Μαίρη με τον σύζυγό της, η πριγκίπισσα Ειρήνη, γνωστοί πολιτικοί ηγέτες, συγγραφείς, καλλιτέχνες όπως ο Τέλης Σαβάλας, διπλωμάτες και ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου. Στο Forest Park φτιάχτηκε τη δεκαετία του '40 το πρώτο Brandy Sour, αποκλειστικά για τον βασιλιά Φαρούκ, ο οποίος είχε ζητήσει ένα κοκτέιλ σε χρώμα τσαγιού.

Το ξενοδοχείο σήμερα έχει 126 δωμάτια, εστιατόριο, καφετέρια, εξωτερική και θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα με γυμναστήριο, σάουνα και τζακούζι, τρεις αίθουσες συνεδρίων χωρητικότητας μέχρι και 200 ατόμων, και εσωτερικό παιγνιδότοπο. Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για το Foreset Park, που ελπίζουμε να γράψει σημαντικές σελίδες στην ιστορία του ξενοδοχείου», καταλήγει ο Βαρνάβας Θεοδώρου.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close