Μουσική , Music News

Το Φεστιβάλ Faneromeni 18, ξεκίνησε με μια μεγάλη συναυλία

Εντυπωσιακή έναρξη για το Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni 18 του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2018

Το Φεστιβάλ Faneromeni 18, ξεκίνησε με μια γιορτή. Με μια μεγάλη συναυλία στον χώρο που τα τελευταία δύο καλοκαίρια συγκεντρώνεται το φιλότεχνο κοινό, την αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. Στη γιορτινή αυτή βραδιά, το κοινό παρακολούθησε τη συναυλία "Μια θάλασσα Τραγούδια", με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τον Κώστα Μακεδόνα, την Ασπασία Στρατηγού και τον Απόστολο Μόσιο.

Μέσα από την εντυπωσιακή αυτή παράσταση στους χώρους του μουσείου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις παραδοσιακές μουσικές των χωρών της Μεσογείου, να γνωρίσουν τους ήχους, της μουσικές και τα χρώματα της θάλασσας που μας ενώνει.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, ασχολείται με τις μουσικές και τα τραγούδια των Ελλήνων αλλά και με τις συγγένειες που συνδέουν τους λαούς της Μεσογείου, μέσα από τη μουσική , ως κοινή γλώσσα των λαών.

Αυτό το ταξίδι με τους ήχους και τα ηχοχρώματα της Εστουδιαντίνας, που απολαύσαμε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Faneromeni 18, ήταν σαν ένα καραβάνι που ξεκίνησε από την Ανατολή ως τα Βαλκάνια, μας μετέφερε στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και τα fados της Πορτογαλίας, μέχρι την Ελλάδα του χθες και του σήμερα. 

Η πρώτη παράσταση του Faneromeni 18, ήταν γεμάτη ερμηνείες, πλούσιο πολιτιστικό παλμό και χαρακτηριστική καλλιτεχνική ταυτότητα, δίνοντας το στίγμα όλων των παραστάσεων που θα ακολουθήσουν αλλά και τον στόχο της διοργάνωσης.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close