Cine News , Κινηματογράφος

"Ο Pedro Almodovar ήταν ο λόγος που έγινα ηθοποιός"

Η Ισπανίδα σταρ μιλά στο Check In για τη συνεργασία της με τον Pedro Almodovar και τον Woody Allen, αλλά και για τα παιδικά της χρόνια στη Μαδρίτη

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2018

Μούσα του Pedro Almodovar και βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για το ρόλο της στην ταινία 'Vicky Cristina Barcelona' του Woody Allen, η Penelope Cruz υποδύεται αυτή την περίοδο μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες στο χώρο της μόδας, την Donatella Versace, στο 'The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story' του Ryan Murphy.

Η διάσημη Ισπανίδα ηθοποιός ξεδιπλώνει το κουβάρι των αναμνήσεών της στο Check In και μας ταξιδεύει πίσω στην παιδική της ηλικία στην Μαδρίτη, όταν είδε για πρώτη φορά (κρυφά) σε ηλικία 14 ετών, τον μέντορά της, Pedro Almodovar.

Έχεις πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του Pedro Almodovar. Η πρώτη ήταν στο 'Live Flesh' το 1997. Ήθελες ανέκαθεν να δουλέψεις μαζί του;
Ο Pedro ήταν ο λόγος που έγινα ηθοποιός. Όταν ήμουν μικρή, πήγαινα στους χώρους στη Μαδρίτη όπου γύριζε τα φιλμ του. Κρυβόμουν και τον παρακολουθούσα. Το έκανα όταν κινηματογραφούσε το 'High Heels' το 1991. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερα, αλλά βρέθηκα δίπλα στο μόνιτορ και τον άκουγα πώς έδινε οδηγίες στην ηθοποιό, Victoria Abril. Ήμουν μόλις 14.

Πώς κατάφερες να μπεις μέσα στο στούντιο;
Κατάφερα να πείσω τον φρουρό ασφαλείας! Έμεινα για περίπου μία ώρα, όπου τον έβλεπα να σκηνοθετεί και ευχόμουν ότι μία μέρα θα μπορούσα να βρεθώ και εγώ στη θέση αυτών των ηθοποιών.

Του το έχεις πει;
Δεν νομίζω. Ξεχνάω πάντα να πω αυτή την ιστορία.

Καθώς μεγάλωνες στην Ισπανία της δεκαετίας του '80, ποιά ήταν η φήμη του Almodovar;
Ότι ήταν κάποιος πολύ γενναίος, αλλά και πολύ προκλητικός και εκκεντρικός. Ήμουν πολύ περίεργη να καταλάβω γιατί είχε αυτή τη φήμη και στη συνέχεια είδα τις ταινίες του. Έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς ανθρώπους εκείνη την περίοδο, στην οποία η πατρίδα μου άλλαζε αρκετά μετά το θάνατο του Franco το 1975. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ αυτή τη μετάβαση χωρίς την ύπαρξη του Pedro. Η χώρα μου θα ήταν, σε πολιτιστικό επίπεδο, πολύ πιο φτωχή, χωρίς το έργο του.

Έχεις κερδίσει το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το 'Vicky Cristina Barcelona'. Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Woody Allen;
Είχα υπέροχες συζητήσεις μαζί του. Αρχικά ήταν πολύ ντροπαλός. Αλλά όταν τον κάνεις να χαλαρώσει και τον προσεγγίσεις με φυσικό τρόπο, είναι εντάξει. Αν ήμασταν και οι δύο ντροπαλοί, τότε θα ήταν μια σκέτη καταστροφή. Αλλά κάποιος έπρεπε να σπάσει τον πάγο. Όταν έφυγε η αμηχανία από τη μέση, έγινε ο πιο αστείος άνθρωπος. Είναι απρόβλεπτος σαν τον Pedro. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα πει!

Πώς ένιωσες όταν κέρδισες το Όσκαρ;
Απίθανο συναίσθημα! Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ένα μεγάλο όνειρό μου, γιατί ποτέ δεν πίστεψα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στη ζωή μου. Το να βγάζω χρήματα ως ηθοποιός, ήταν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας όταν αποφάσισα να κάνω αυτή τη δουλειά. Κανείς από την οικογένειά μου δεν είχε σχέση με το σινεμά και γενικότερα με τις τέχνες.

Info: H Penelope Cruz πρωταγωνιστεί στην ταινία 'Loving Pablo' που κάνει πρεμιέρα την Πεμ 21 Ιουνίου σε όλους τους κινηματογράφους της Κύπρου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close