Things to do με το παιδί , Things to Do

4 εβδομάδες γεμάτες ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά

Έτοιμο, με πλούσιο πρόγραμμα, το καλοκαιρινό σχολείο FUNTASIA του Πανεπιστημίου Frederick

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2018

Στις 2 Ιουλίου θα δεχτεί την πρώτη ομάδα παιδιών (6-12 ετών) για φέτος, το καλοκαιρινό σχολείο FUNTASIA, που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Κάθε μια από τις τέσσερις εβδομάδες του Ιουλίου, μια ξεχωριστή θεματική ενότητα θα εμπλουτίσει το καλοκαίρι των παιδιών με ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες, με τέσσερις βουτιές σε θέματα που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα: στην υδρόγειο, στον κόσμο των μηχανών και των εφευρέσεων, στον κόσμο των φυτών και των ζώων και στις λέξεις και στα χρώματα. Στο πρόγραμμα κάθε εβδομάδας εντάσσεται μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων ώστε να καλύπτονται τα ενδιαφέροντα και οι κλίσεις όλων των παιδιών: οι επιστήμες, οι τέχνες, η συναισθηματική, η διαπολιτισμική, η φυσική και η περιβαλλοντική αγωγή κι όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, όπως ταιριάζει στην περίοδο του καλοκαιριού.

Η φιλοσοφία του καλοκαιρινού σχολείου βασίζεται σε παιδαγωγικές αρχές που αφορούν την ομαδική εργασία, τη συνεργασία, την αυτενέργεια του παιδιού, τη διαθεματικότητα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα των δραστηριοτήτων.

Το ημερήσιο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει μια κύρια δραστηριότητα, που αφορά το θέμα της εβδομάδας, και συντομότερες με πιο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ενώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει μια κοντινή εκδρομή, σε προορισμό που συνδέεται με τη θεματική της εβδομάδας. Το FUNTASIA φιλοξενεί τα παιδιά από τις 7.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα.

Αναλυτικότερα:
Την πρώτη εβδομάδα (2-6 Ιουλίου), στην υδρόγειο θα βουτήξουμε μέσα από τη ρομποτική («Οι χώρες ζωντανεύουν μέσω εικονικής πραγματικότητας»), μέσα από το θέατρο και τη διαπολιτισμική/ συναισθηματική αγωγή («Βουτιά στις χώρες των άλλων: διαφορετικοί όπως κι εμείς»), την τέχνη («Ο βυθός της θάλασσας») και την παιδική λογοτεχνία («Περιπέτεια στις πέντε ηπείρους με μια κρυστάλλινη γόνδολα»).

Τη δεύτερη εβδομάδα (9-13 Ιουλίου), η βουτιά μας στον κόσμο των μηχανών και των εφευρέσεων, θα γίνει μέσα από την επιστήμη («Πολυμήχανοι μάστορες), τη φυσική αγωγή («Η ανθρώπινη μηχανή: παιδί και Γυμναστική, μια όμορφη σχέση»), τη ρομποτική («Αναπαράσταση λειτουργίας κινητήρα, κατασκευή ολογράμματος και κατασκευή projector») και τη φιλαναγνωσία («Έλα να φτιάξουμε ένα βιβλίο»).

Την τρίτη εβδομάδα (16-20 Ιουλίου), θα εξερευνήσουμε τον κόσμο των φυτών και των ζώων με κινητικές δραστηριότητες («Οι ζαβολιές των ζώων του δάσους»), θέατρο («Ταξίδι στο τροπικό δάσος»), περιβαλλοντική αγωγή και επιστήμη («Ζουζουνοεξερεύνηση») και ρομποτική («Στόλισε το Kibo και προγραμμάτισε διάφορες κατασκευές WeDo ΙΙ»).

Την τελευταία εβδομάδα (23-27 Ιουλίου), η βουτιά στις λέξεις και στα χρώματα θα περιλαμβάνει τέχνη και συναισθηματική αγωγή («Ανακάλυψε τον εαυτό σου μέσα από τα χρώματα και τις λέξεις»), ρομποτική («Αναγνώριση χρωμάτων μέσω Lego Mindstorms NXT και διακόσμηση αυγών μέσω Lego WeDo II») και φυσική αγωγή («Κινητικά χρωμολεξήματα») και τέχνη μαζί με επιστήμη («Καλαμάκια και κλωστές»).

Θα έχουμε επίσης εκλεκτούς προσκεκλημένους, καθηγητές του Πανεπιστήμιου Frederick και συνεργάτες από ποικίλους επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στα παιδιά, σε συνεργασία με τους εμψυχωτές του FUNTASIA, στοιχεία από τη δουλειά τους, σχετικά με την τηλεόραση, το θέατρο, τη δημοσιογραφία, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη συγγραφή βιβλίων, την τεχνολογία. Επισκέπτες μας θα είναι οι καθηγητές Λουκάς Παπαδάκης (Μηχανολογία), Θεοδώρα Μάνιου (Δημοσιογραφία - ΜΜΕ), Πανίκος Χαραλάμπους (Σκηνοθεσία - Τηλεόραση), Παναγιώτης Μιχαήλ (Εικαστικά), Λώρα Νικολάου και Βύρωνας Ιωάννου (Αρχιτεκτονική - Πολεοδομία). Επίσης, η διδακτορική φοιτήτρια Έλενα Πολυβίου μαζί με τη Μαρία Αναστασιάδη (εμψυχώτριες θέατρου), η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Βίβιαν Κανάρη (απόφοιτη του Πανεπιστημίου Frederick) και η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Δήμητρα Χαραλάμπους.

Τις δραστηριότητες έχουν σχεδιάσει καθηγητές του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και εμψυχώνουν απόφοιτες και φοιτήτριες των προγραμμάτων του. Το φετινό FUNTASIA συντονίζει η πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Τμήμα, Θεοδώρα Πατσαλίδου και την εποπτεία έχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Νίκλεια Ετεοκλέους, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης κατά τα δύο πρώτα χρόνια.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close