News , Guide

Έρχεται καύσωνας το επόμενο τριήμερο

Αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που πιθανόν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρό καύσωνα.

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2018

Προβλέπεται… καύσωνας τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 39 βαθμούς κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας. 

Εξ ου και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, συστήνει μέτρα προστασίας στους εργαζόμενους.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων που εξέδωσε, ενημερώνει όλους τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι σήμερα ή/και τις επόμενες ημέρες στις πεδινές ή/και παράλιες περιοχές, αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που πιθανόν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρό καύσωνα.

Οι συνθήκες αυτές μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που εργάζονται εκτεθειμένοι σε θερμικό φόρτο ή/και να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία τους.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, σε ανακοίνωση, υπενθυμίζει τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσω εκτίμησης των κινδύνων, για προστασία των εργαζομένων ή των ιδίων από τον θερμικό φόρτο, όπως αυτά προνοούνται και στον Κώδικα Πρακτικής για την Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων, μη αποκλειόμενης της αλλαγής εργασίας, ανάπαυσης, διακοπής εργασίας.

Ο Κώδικας Πρακτικής για την Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων μπορεί να βοηθήσει τον κάθε εργοδότη και το κάθε αυτοεργοδοτούμενο πρόσωπο να εφαρμόσει τις πρόνοιες της νομοθεσίας, προκειμένου να αποφευχθούν ή να μειωθούν σε αποδεκτό επίπεδο οι κίνδυνοι που οφείλονται στην έκθεση των εργαζόμενων σε επιβαρυμένους θερμικά εργασιακούς χώρους, ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές, υγιεινό, ευχάριστο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον..

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, αναφέρει:
Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά µέχρι το απόγευµα, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα επίπεδα της Τετάρτης.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close