Things to Do , Προσεχώς

Το ΟΜΟΥ Festival στο Όμοδος, επιστρέφει και φέτος με πολλά παραμύθια

Τον Αύγουστο στο Όμοδος θα ακούσουμε παραμύθια!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2018

Το Όμοδος, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος για δεύτερη φορά ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φεστιβάλ! 

Η αρχική ιδέα στην οποία βασίστηκε η υλοποίηση του φεστιβάλ «Ομού» είναι η δημιουργία μιας νέας προσέγγισης και κατ επέκταση οπτικής του υφιστάμενου θεσμού «φεστιβάλ» όπως αυτός πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε χωριά της Κύπρου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αναπαράσταση μέρους της κουλτούρας και του πλούσιου πολιτισμού που έχει το χωριό μέσω δημιουργικών δράσεων ενταγμένα σε θεματικές ενότητες.

Μέσα από τα παραμύθια οι άνθρωποι επικοινωνούσαν τους εαυτούς τους, τις ιδέες τους, τις κρυφές τους σκέψεις, όσα δεν τολμούσαν να πουν στην καθημερινότητά τους. Τα παραμύθια ως τρόπος διαφυγής από τη δύσκολη πραγματικότητα, ως παρηγοριά και θεραπεία, συνόδευαν και συνοδεύουν τις ζωές των ανθρώπων κάθε ηλικίας. Τα παραμύθια αποτελούν πλούσια πηγή δεδομένων για την παράδοση και τον πολιτισμό των λαών. Μέσα από τα παραμύθια αποκωδικοποιούνται οι φόβοι, οι ανησυχίες, το χιούμορ και γενικά ο τρόπος ζωής των ανθρώπων σε κάθε χρονική περίοδο. Η μαγεία και η φαντασία που διέπουν τις ιστορίες, η αναφορά και η προσωποποίηση στα ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα, ο θαυμασμός του ωραίου και της αντρειοσύνης, το μυστήριο των αερικών, οι ανεράδες των δασών και των νερών, οι δράκοι καθώς και η προσμονή καλύτερων ημερών αποτελούν το ερευνητικό ενδιαφέρον και την αφόρμηση για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου φεστιβάλ.

Επιπλέον, καινοτομία για το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί και η ενσωμάτωση του προγράμματος φιλοξενίας με σκοπό την έρευνα αναφορικά με τη θεματική των παραμυθιών του χωριού και πως αυτή ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελέσει αφόρμηση και ταυτόχρονα πηγή για δημιουργία υλικού (καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού κ.λπ.).

>> Κυριακή 12 Αυγούστου, Όμοδος, επ. Λεμεσού, 10.00-21.30. Είσοδος δωρεάν.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close