Things to do με το παιδί , Things to Do

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την τραγωδία στην Ελλάδα;

Πώς να μιλήσετε στα παιδιάαυτές τις δύσκολες στιγμές;

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2018

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, συνήθως τα μικρά παιδιά είναι ίσως τα μεγαλύτερα θύματα της τραγικής κατάστασης που ζούμε. Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε στο σπίτι παιδιά, τα οποία παρακολουθούν τα καταστροφικά γεγονότα των πυρκαγιών, καλό είναι να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν.

• Περιορίστε την έκθεση των παιδιών στις εικόνες και αφηγήσεις που αφορούν το γεγονός μέσω της τηλεόρασης, του διαδικτύου, του ραδιοφώνου, των συζητήσεων που γίνονται στο σπίτι από τους ενήλικες.

• Προωθήστε τα νέα που θα δημιουργήσουν ασφάλεια: περιγράψτε τις προσπάθειες που γίνονται από την πολιτεία για τη φροντίδα των ανθρώπων στις περιοχές αυτές αλλά και για τις κινήσεις στήριξης και συμπαράστασης από φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες.

• Δώστε χώρο σε δικές τους ερωτήσεις. Διατηρήστε την ανοικτή επικοινωνία μαζί τους, έτσι ώστε να γνωρίζετε τι κατανοούν από τα γεγονότα που συμβαίνουν, τι φοβούνται και τι χρειάζονται από εσάς στην παρούσα φάση.

• Αποφεύγετε τις λεπτομερείς περιγραφές των καταστροφών όταν τα παιδιά είναι παρόντα και μην τα κατακλύζετε με τυχόν δικά σας συναισθήματα φόβου, θυμού, αγωνίας.

• Απαντήστε μόνο σε αυτά που σας ρωτάνε.

• Διατηρήστε τη ρουτίνα και την καθημερινότητά σας που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός αισθήματος ασφάλειας.

 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close