News , Guide

Τελειώνει σήμερα η ψηφοφορία για τη θερινή ώρα στην Ε.Ε.

Λήγει σήμεραη ανοιχτή δημόσια διαβούλευση στην Ευρώπη σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα

Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2018

Λήγει σήμερα 16 Αυγούστου η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση στην Ευρώπη σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα.

Οπως αναφέρει η Κομισιόν, έπειτα από σειρά αιτημάτων που απηύθυναν πολίτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, η Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει τη λειτουργία των ισχυουσών ρυθμίσεων της ΕΕ για τη θερινή ώρα και να εκτιμήσει κατά πόσον θα πρέπει να αλλάξουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή συγκεντρώνει μέχρι τις 16 Αυγούστου τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών, των ενδιαφερόμενων φορέων και των κρατών μελών σχετικά με τις ισχύουσες ρυθμίσεις της ΕΕ για τη θερινή ώρα, καθώς και την ενδεχόμενη τροποποίηση των ρυθμίσεων αυτών.

Οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο της ΕΕ, στην ιστοσελίδα https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2018-summertime-arrangements.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιον,   το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο "είναι διαθέσιμο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ (εκτός από τα ιρλανδικά) και μπορείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε γλώσσα της ΕΕ. Ωστόσο, σας συνιστούμε να απαντήσετε, αν είναι δυνατόν, στα αγγλικά".

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα, η ώρα πρέπει να αλλάζει δύο φορές τον χρόνο, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η μεταβαλλόμενη διάρκεια του φωτός της ημέρας και να αξιοποιείται η διαθέσιμη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης περιόδου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close