Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2018
H Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού "World Clean-up Day 2018" διοργανώνεται φέτος τον Σεπτέμβριο από τους διοργανωτές της εκστρατείας "Let’s do it World!", θέτοντας για πρώτη φορά ως στόχο την ταυτόχρονη συμμετοχή 150 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην Κύπρο την παγκόσμια αυτή δράση εκπροσωπεί το δίκτυο εθελοντών "Together Cyprus", το οποίο διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, καθαρισμό της περιοχής γύρω από το Φράγμα της Κλήρου, στις 16 Σεπτεμβρίου.
Υποστηρικτές της δράσης είναι οι Κοινότητες του Συμπλέγματος Ορεινής (Κλήρου, Αρεδιού, Άγιος Ιωάννης, Μαλούντα, Καλό Χωριό, Αγροκηπιά, Άγιος Επιφάνειος, Μιτσερό, Γούρι, Φαρμακάς, Καμπί, Λαζανιά, Φικάρδου), το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Μάθε ότι...
Το "Let’s do it World!" αποτελεί μία παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Στο "Let’s do it World!" η Κύπρος συμμετέχει από το 2012.
Η εκστρατεία "Let’s Do It! Cyprus" ή «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα. Απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή 46.185 εθελοντών, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,4% του πληθυσμού, στην εκστρατεία "Let’s do it! Cyprus", που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018.
Σχετικά

Δύο δωρεάν εργαστήρια παραδοσιακής αγγειοπλαστικής κόκκινου πηλού
Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρ
Toν Οκτώβριο η Μαρίνα Αγίας Νάπας μετατρέπεται σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και καινοτομίας

25+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και θερινό κινηματογράφο

Βραδιές Πολιτισμού στην Αραδίππου: Ολόκληρο το πρόγραμμα
Και φέτος το καλοκαίρι μας θα γεμίσει μουσική, θέατρο, παιδικά φεστιβάλ, προβολές, χορό και συγκινήσεις!

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών