Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2018
H Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού "World Clean-up Day 2018" διοργανώνεται φέτος τον Σεπτέμβριο από τους διοργανωτές της εκστρατείας "Let’s do it World!", θέτοντας για πρώτη φορά ως στόχο την ταυτόχρονη συμμετοχή 150 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην Κύπρο την παγκόσμια αυτή δράση εκπροσωπεί το δίκτυο εθελοντών "Together Cyprus", το οποίο διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, καθαρισμό της περιοχής γύρω από το Φράγμα της Κλήρου, στις 16 Σεπτεμβρίου.
Υποστηρικτές της δράσης είναι οι Κοινότητες του Συμπλέγματος Ορεινής (Κλήρου, Αρεδιού, Άγιος Ιωάννης, Μαλούντα, Καλό Χωριό, Αγροκηπιά, Άγιος Επιφάνειος, Μιτσερό, Γούρι, Φαρμακάς, Καμπί, Λαζανιά, Φικάρδου), το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Μάθε ότι...
Το "Let’s do it World!" αποτελεί μία παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Στο "Let’s do it World!" η Κύπρος συμμετέχει από το 2012.
Η εκστρατεία "Let’s Do It! Cyprus" ή «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα. Απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή 46.185 εθελοντών, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,4% του πληθυσμού, στην εκστρατεία "Let’s do it! Cyprus", που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018.
Σχετικά
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά events επιστρέφει και φέτος στα Λεύκαρα
Ονειροδιαδρομές, street food και μεγάλη συναυλία με ελλαδικό συγκρότημα
Η Λάνια γιορτάζει την κυπριακή παράδοση σε ένα διήμερο γεμάτο μουσική, γεύσεις και πολιτισμό
Tο Κοινοτικό Πάρκο Λάνιας φιλοξενεί τη Γιορτή Κυπριακής Παράδοσης, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές τέχνες και δράσεις για όλη την οικογένεια.
Το καλοκαίρι στον Δήμο Κουρίου γεμίζει μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και μεγάλες στιγμές!
Oλόκληρο το πρόγραμμα του καλοκαιριού
Αυτήν την Τετάρτη δίνουμε ραντεβού στο πιο απρόσμενο after-work spot της πόλης
Smashed burgers, παγωμένα ποτά για να δροσιστείς, DJ set για να μείνεις... και γκολφ!