Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2018
Η ομάδα Λουμπάγκο, και το Θέατρο Τσέπης, παρουσιάζουν την παράσταση "Ο Δάσκαλος μας εν Τρολ" του Dennis Kelly, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου, στο πλαίσιο του theYard.Residency.18 του Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, στην κατηγορία Πρεμιέρα για το 2018.
Το έργο του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly "Our Teacher's a Troll", εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο σε ένα δημοτικό σχολείο και οι κεντρικοί ήρωές του είναι τα δίδυμα! Τα φοβερά και τρομερά δίδυμα! Αφού στέλνουν τη διευθύντριά τους στο τρελοκομείο ρωτώντας την συνεχώς και ασταμάτητα «Γιατί?», καταφθάνει ο αναπληρωτής διευθυντής, ο οποίος είναι ένα αυστηρό και δικτατορικό Τρολ. Δάσκαλοι και μαθητές υποφέρουν κάτω από την εξουσία του Τρολ και οι αταξίες απαγορεύονται εξ' ολοκλήρου. Τα δίδυμα, αφού η μαμά τους αρνείται να τα πιστέψει και να τα βοηθήσει, αποφασίζουν να δώσουν τη λύση μόνα τους.
Βαθιά πολιτικό, το έργο αυτό ασκεί μια ουσιαστική κριτική πάνω σε σύγχρονα ζητήματα περί δημοκρατικότητας, ελευθερίας της έκφρασης , παιδικής εργασίας, γραφειοκρατίας και της γενικότερης δυσλειτουργίας των σύγχρονων κρατικών και κοινωνικών δομών. Όλα αυτά δοσμένα με ένα καυστικό και διασκεδαστικό χιούμορ, τρομερή ενέργεια και παιχνιδιάρικη διάθεση.
Μεταφρασμένο στην κυπριακή διάλεκτο, το κείμενο, κατά την διάρκεια της παράστασης προβάλλεται προς ανάγνωση από ηθοποιούς και κοινό, ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι ένα ζωντανό, αλλά καλά δομημένο, διαδραστικό αυτοσχεδιασμό.
Η ομάδα Λουμπάγκο γνωρίστηκε με το Τρολ και εφάρμοσε αυτό τον τρόπο δουλειάς για πρώτη φορά στο 7ήμερο εργαστήρι του Γιώργου Κυριάκου στα πλαίσια του theYard.Residency.17. Από τότε πειραματίζεται και μετράει ήδη μια συνεργασία με τον ΘΟΚ, συμμετέχοντας στο Σαλόνι των Ξένων με το "σαλόνι των Τρολλ". Αυτός ο κύκλος έρευνας ολοκληρώνεται και με την στήριξη του Θεάτρου Τσέπης η ομάδα Λουμπάγκο έρχεται να παρουσιάσει το "Ο Δάσκαλος μας εν Τρολ", στην τελική του μορφή, τον Σεπτέμβριο στο Παλιό Ξυδάδικο, στα πλαίσια του theYard.Residency.18 στην κατηγορία Πρεμιέρα.
Η ομάδα Λουμπάγκο αποτελείται από τους Βασίλη Χαραλάμπους, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Γιώργο Κυριάκου, Εὺα Καλομοίρη.
Παραστάσεις
Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 3, 4, 8, 10, 11, 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00.
Flea Theatre, Λευκωσία 22, 23, 29, 30 Σεπτεμβρίου στις 20:30.
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 99629610
Τιμή εισιτηρίου: €10
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κυριάκου, Μετάφραση/Διασκευή: Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Κυριάκου, Σκηνικά/Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη, Οργάνωση Παραγωγής/Β. Σκηνοθέτη: Εβίτα Ιωάννου, Σχεδιασμός αφίσας/γραφιστικά: Γιάννης Τούσσας, Γιώργος Σαλιάρης, Παίζουν: Κωνσταντίνος Σωκράτους, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Γιώργος Κυριάκου, Ιωάννα Κορδάτου, Βασίλης Χαραλάμπους, Θέκλα Φλουρή, Εύα Καλομοίρη.
-
Παλιό Ξυδάδικο
03 Σεπτεμβρίου - 04 Σεπτεμβρίου 2018
10 Σεπτεμβρίου - 11 Σεπτεμβρίου 2018
15 Σεπτεμβρίου 2018
-
Flea Theatre
22 Σεπτεμβρίου - 23 Σεπτεμβρίου 2018
29 Σεπτεμβρίου - 30 Σεπτεμβρίου 2018
-
Παλιό Ξυδάδικο
08 Σεπτεμβρίου 2018
Σχετικά

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν ηθοποιό που μας χάρισε αξιομνημόνευτες ερμηνείες

Μαθήματα Κωμωδίας: Για πρώτη φορά στην Κύπρο η συνεχώς sold-out παράσταση της Αθήνας
Η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη φτάνει στο νησί μας

Το διάσημο θεατρικό έργο του Laurent Baffie, έρχεται στο Θέατρο Ανεμώνα
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μαρίνος Ξενοφώντος

Οι Συκοφάντισσες έρχονται σε Λευκωσία και Λάρνακα
Η Χριστιάνα Αρτεμίου και η Χριστίνα Αργύρη παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό comedy show

Το Γκρούφαλο: Η μαγική, μουσική θεατρική παράσταση για παιδιά βασισμένη στα επιτυχημένα βιβλία
Tων Τζούλια Ντόλαντσον και Άξελ Σέφλερ

Πρεμιέρα για την θεατρική παράσταση "Το πάρτι γενεθλίων" του Χάρολντ Πίντερ
Ανεβαίνει από την ομάδα "Σόλο για τρεις"

Δύο δωρεάν παραστάσεις για το έργο «Το γατάνιν» του σπουδαίου Κύπριου ποιητή και συγγραφέα
Σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου

«Black Money»: Μια τρελή κωμωδία με συνεχείς ανατροπές, πυροβολισμούς, καταστροφές και πολύ γέλιo
Όλα τα έσοδα θα δοθούν για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λατσιών-Γερίου

"Win-Win": Το ψυχολογικό δράμα των Στέλιου Θεοχάρους & Χριστίνας Βραχίμη ανεβαίνει στο Κτήριον 53
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δύο διπλανά δωμάτια ξενοδοχείου, καθώς μια νέα υγειονομική κρίση ξεσπά

"Το Πρώτο Ραντεβού" με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου στην Λεμεσό
Μία stand-up comedy παράσταση με απόλυτη ειλικρίνεια και γέλιο

«18/9»: Ένας συγκλονιστικός μονόλογος ταξιδεύει από την Αθήνα στην Κύπρο
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η εμβληματική δίκη για τη ναζιστική οργάνωση.

Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου 2025: Όλοι οι νικητές και οι διακριθέντες
Περισσότερα από 50 σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση