Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Τα 3 νέα city hotel της Κύπρου

City break στη Λεμεσό στα νέα ξενοδοχεία πόλεως που ετοιμάζονται στη συμπρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2018

Αν και καθυστερημένα, τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης γίνονται μόδα και στη Λεμεσό.

Η τουριστική βιομηχανία στρέφει ξανά το βλέμμα της στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των επισκεπτών για μονάδες μικρού και μεσαίου μεγέθους, οι οποίες προσφέρουν όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και κατ' επέκταση και οι επιχειρηματίες, πληρώματα πλοίων, επισκέπτες του ΤΕΠΑΚ και του καζίνου ζητούν αξιοπρεπείς χώρους για σύντομη διαμονή στο κέντρο της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να διανύουν χιλιόμετρα.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευαμ του Πολίτη τα ξενοδοχεία πόλης, που δημιουργούνται, μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη.

Ριζική ήταν η ανακαίνιση που δέχθηκε το ξενοδοχείο «Πεύκος» στη λεωφόρο Μισιαούλη και Καβάζογλου, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του τη δεκαετία του 1960 ως πανσιόν. Η ανακαίνιση βελτίωσε σημαντικά την εικόνα του ξενοδοχείου, το οποίο πλέον αποπνέει μια πιο μοντέρνα ατμόσφαιρα. Η βολική τοποθεσία του αποτελεί μια καλή λύση για τους επισκέπτες που αναζητούν μια οικονομική επιλογή και θέλουν να βρίσκονται κοντά στο κέντρο.

Δες τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Pefkos City Hotel.

Ένα νεοκλασικό αρχοντικό του 19ου αιώνα, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και λίγα βήματα από τον μόλο, μετατρέπεται μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης στο πρώτο boutique hotel της πόλης. Το Sir Paul Hotel στη γωνία των οδών Ιφιγενείας και Αγίου Ανδρέου, φέροντας το όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη του Παύλου Παυλίδη, θα ανοίξει τις πύλες του περί τα τέλη Αυγούστου.

Επιθυμία των απογόνων του αρχικού ιδιοκτήτη ήταν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο, αποκαθιστώντας το μέγαρο στην αρχική του μορφή. Από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά του είναι τα 22 ψηλοτάβανα δωμάτιά του και οι καμάρες της εσωτερικής αυλής, η οποία θα φιλοξενήσει το εστιατόριο του ξενοδοχείου. 


Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται και το κτήριο δίπλα από τη Β’ Δημοτική Αγορά, το οποίο για χρόνια λειτουργούσε με την ονομασία Old Port Studios.

Αντιθέτως, στα χαρτιά παραμένουν τα σχέδια για μετατροπή του αρχοντικού της οδού Αθηνών -που για δεκαετίες στέγαζε το ιστορικό βιβλιοπωλείο Ανδρέας Ιωαννίδης- σε ξενοδοχειακή μονάδα πολυτελείας. Το βιβλιοπωλείο, ένα από τα πιο αγαπημένα της Λεμεσού, έβαλε λουκέτο το 2010 και έκτοτε ο χώρος παραμένει εγκαταλελειμμένος. Το διώροφο αρχοντικό με τις χαρακτηριστικές ιωνικές κολόνες ανεγέρθηκε το 1906 από Ιταλούς αρχιτέκτονες για λογαριασμό του Γεωργίου Μωρίδη. Η αίτηση για μετατροπή του σε boutique hotel 16 δωματίων, με εστιατόριο στο ισόγειο και προσθήκη ενός επιπλέον ορόφου στο δώμα της ανατολικής πλευράς, κόλλησε για μήνες στην Επιτροπή Αισθητικού Ελέγχου καθώς το κτήριο είναι διατηρητέο. 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close