5-7 July 2013
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

"Καληνύφτας"

Διάφοροι καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του χορού, ανεβάζοντας τη μουσικοχορευτική ερωτική κωμωδία της Μαρίνας Βρόντη.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2013

Η "Καληνύφτα", τίτλος εμπνευσμένος απ΄τη διάλεκτο των ελληνόφωνων χωριών της Κ. Ιταλίας, με πολύ χορό και τραγούδι, από Σαββόπουλο και παραδοσιακά γκρεκάνικα τραγούδια, μέχρι αργεντίνικα ταγκό... Πέντε γυναίκες ,"χήρες", συναντιούνται σ΄ ένα μπαρ. Σ΄αυτό το μπαρ μία σειρά κωμικών καταστάσεων το μετατρέπει σε αρένα κουτσομπολιού , σε καμπαρέ περασμένης δεκαετίας με άφθονο γέλιο όπου ποτέ δεν συναντήθηκαν σ΄ αυτό οι πέντε σύζυγοι αλλά ούτε και πουθενά. Κοινώς είναι άφαντοι. Το γεγονός ότι η κάθε μία προέρχεται από διαφορετική χώρα, μας ταξιδεύει μέσα από τη μουσική και το χορό στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στην Αμερική και στη Βραζιλία. Τους ρόλους ενσαρκώνουν με χιούμορ και ιδιαίτερο κέφι γνωστοί ηθοποιοί όπως η Φανή Σωκράτους, η Αντωνία Χαραλάμπους, η Μαρίνα Βρόντη, η Κρίστη Γεωργίου, ο Γιάννης Ιωάννου, η Χλόη Μελίδου όπου υπογράφει και τις χορογραφίες. Μουσική θα παίζουν ζωντανά ο Γιώργος Κολιάς (κιθάρα) και η Ελίνα Αλεξάνδρου (πιάνο). Την ευθύνη της παραγωγής και της σκηνοθεσία υπογράφει ο γνωστός ηθοποιός / σκηνοθέτης Αχιλλέας Γραμματικόπουλος σε συνεργασία με την ηθοποιό και συγγραφέα της παράστασης Μαρίνα Βρόντη. Το σκηνικό έχει σχεδιάσει ο σκηνογράφος Ξένιος Συμεωνίδης. Οι φωτογραφίες της παράστασης είναι του Λουκά Καραμάνου.

Ώρα: 21.00. Στις 7 Ιουλίου η παράσταση θα ανέβει στην Πόλη Χρυσοχούς. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλεφωνο 26932014.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close