Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πάμε παραλία!

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχει τις καλύτερες παραλίες, εξ ου και η συντακτική ομάδα του Check In σού προτείνει αυτές που αγαπά.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2013

Κόννος, η μελοποιημένη!

Πριν από τη βουτιά:

Η παραλία με τη μεγαλύτερη ιστορία. Δεν είναι και λίγο να έχει γραφτεί για σένα ποίημα από τον Σεφέρη, το οποίο μάλιστα μελοποιήθηκε από τον Θεοδωράκη. Το περιγιάλι το κρυφό, λοιπόν, είναι η παραλία του Κόννου. Πού θα τη βρεις; Πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο Grecian Park, από το δρόμο που συνδέει την Αγία Νάπα με το Κάβο Γκρέκο στρίβεις δεξιά. Κι αν είσαι τυχερός θα μπορέσεις να παρκάρεις, να πάρεις μια ξαπλώστρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εντός της θάλασσας και να απολαύσεις τη ζωή κάτω από τον ήλιο της Κύπρου, ξεχνώντας όλα σου τα προβλήματα.

Μετά τη βουτιά:

Κάνε water sports, όπως oxoon, καγιάκ, water ski κ.ά., τα οποία θα ενοικιάσεις από τον Mike (99605833). Ενώ όσον αφορά στο φαγητό, πήγαινε για ένα γρήγορο σνακ, όπως σαντουιτσάκια για παράδειγμα, στο snack cafŽ που θα βρεις πάνω από την παραλία -όντας βέβαια με το μαγιό. Αν ωστόσο θελήσεις κάτι διαφορετικό, πετάξου μέχρι το 'Cliff bar' του ξενοδοχείου Grecian Park ή αν θέλεις να απολαύσεις τον Κόννο από ψηλά (σε νυχτερινό σκηνικό), κλείσε τραπέζι στο 'Umi'  (99527061, 99214800), όπου θα πας με επίσημη πάντα ενδυμασία, μη μου έρθεις με μαγιό!

 

Fig tree, η κοσμοπολίτικη

Πριν από τη βουτιά:

Δεν είναι δύσκολο να τη βρεις. Όπως θα είσαι στο δρόμο των ξενοδοχείων, θα ακολουθήσεις την τελευταία έξοδο στα αριστερά πριν από τα φανάρια. Ακόμα κι εγώ το ξέρω! Εκεί θα βρεις όλους σου τους γνωστούς από τη Λευκωσία. Για αυτό άλλωστε είναι και η πιο κοσμοπολίτικη.

Μετά τη βουτιά:

Μετά τη βουτιά σίγουρα θα πας στο 'Koi bar' στο ξενοδοχείο Capo Bay, όπου θα δοκιμάσεις fusion Asian και άκρως δημιουργική κουζίνα. Αν πάλι θέλεις να πας για φαγητό κατευθείαν μετά το μπάνιο, η ψαροταβέρνα 'Άνεμος' (23831488) θα γεμίσει το τραπέζι σου με ψαρολιχουδιές. Αλλιώς δροσίσου με παγωτάκι από το 'Ναπολέα'.

 

Μικρή Μακρόνησος, η χαλαρή

Πριν από τη βουτιά:

Φεύγοντας από την Αγία Νάπα, από τη Λεωφόρο Nissi, θα στρίψεις αριστερά μετά το 'Waterworld Waterpark', για να βρεις τη μικρή παραλία της Μακρονήσου.

Μετά τη βουτιά:

Μη φοβάσαι τίποτα. Μπορεί να είναι μικρή αλλά έχει από δίπλα τη μεγάλη Μακρόνησο. Αν διψάσεις ή πεινάσεις, κάνε μια βόλτα μέχρι τη μεγάλη Μακρόνησο, όπου το 'Makronissos beach bar' είναι έτοιμο να σε εξυπηρετήσει μέρα και νύχτα.

 

Nissi Beach, η διάσημη!

Πριν από τη βουτιά:

Είναι πανεύκολο να τη βρεις, άλλωστε έχει πάρει το όνομά της από το ξενοδοχείο Nissi Beach, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη ιστορία στην περιοχή και ένα προνομιακό location. Όταν εισέλθεις στην Αγία Νάπα, στρίψε δεξιά και μπροστά σου θα δεις το Nissi Beach. Απ' εκεί προχώρησε μέχρι την παραλία και απόλαυσε βουτιές.

Μετά τη βουτιά:

Είναι, κακά τα ψέματα, η πιο γνωστή και η πιο φωτογραφημένη παραλία. Εδώ μπορείς να κάνεις bungee jumping (70002270), δηλαδή ένα άλμα στο κενό από ύψος 60 μέτρων, με την όλη διαδικασία να καταγράφεται σε DVD και να αποτυπώνεται φωτογραφικά, με ένα κόστος €50. Ενώ αν οι βουτιές, σου προκαλέσουν το αίσθημα της πείνας, πήγαινε κατευθείαν -ναι, με το μαγιό- στο 'Tequila garden' (23723620). Αν πάλι θέλεις φουλ πριβέ κατάσταση, τότε φόρεσε τα αέρινά σου και πήγαινε στο 'Glasshouse' (23840000) στο ξενοδοχείο Adams.

 

Νησιά (Green Bay), η εναλλακτική

Πριν από τη βουτιά:

Η παραλία Νησιά (Green Bay) βρίσκεται στην οικιστική περιοχή του Πρωταρά, αλλά δεν έχει καθόλου καλή σήμανση για να τη βρεις. Κατευθυνόμενος από τη Λεωφόρο Κάβο Γκρέκο προς Πρωταρά ψάξε για το ξενοδοχείο 'Cavo Maris'. Πριν από το ξενοδοχείο στρίψε στην οδό Τάσος Ισαάκ. Ακολούθησε το δρόμο που πάει αριστερόστροφα, πέρασε την πλατεία Τάσος Ισαάκ και στρίψε δεξιά πριν από το τέλος του δρόμου. Στη διακλάδωση που θα βρεις, πήγαινε δεξιά στον αυτοκινητόδρομο και οδήγησε για 200 μέτρα. Πάρκαρε στο χώρο, που είναι συνήθως ελεύθερος, πάνω από το λιμανάκι. Ο δρόμος στα αριστερά της διακλάδωσης οδηγεί στα Νησιά.

Μετά τη βουτιά:

Είναι οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ ο παγωτατζής που βγαίνει στη γύρα θα σε δροσίσει.

 

Βυζακιά, η μαγευτική

Πριν από τη βουτιά:

Φεύγοντας από Κάβο Γκρέκο προς Πρωταρά, επί της λεωφόρου Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο, στρίψε δεξιά προς ξενοδοχείο 'Cavo Maris' στο δρόμο Βυζακιά. Πάρκαρε στο τέλος του δρόμου και περπάτησε προς τη θάλασσα μέχρι να βρεις το μονοπάτι της φύσης. Η παραλία βρίσκεται στα 200 μέτρα στα αριστερά.

Μετά τη βουτιά:

Κοντά είναι το 'Coralli Spa Residence', του οποίου η εταιρεία Villas2let διαχειρίζεται κάποια από τα διαμερίσματά του και εκεί θα βρεις το 'Five senses spa' (23831100). Συνεπώς αν βαρεθείς στην παραλία, χτύπησε μια κούρα ομορφιάς. Και φυσικά απόλαυσε καφεδάκι ή light snack στο 'Aroma Cafe’. (99529757).

 

Πεζουνόσπηλιοι (Παραλία της Φιλίας), η φιλική

Πριν από τη βουτιά:

Η παραλία Πεζουνόσπηλιοι βρίσκεται δεξιά από την παραλία Ασπρόκρεμμος. Σημείωσε ότι θα περπατήσεις αρκετά για να βρεις τη συγκεκριμένη παραλία. Βρίσκεται στο δρόμο Κένεντι κοντά στη λεωφόρο Κάππαρη. Ψάξε για το σήμα 'Προς Παραλία', στη δεξιά πλευρά του δρόμου, βγαίνοντας από τον Πρωταρά. Προχώρησε στο αδιέξοδο και θα τη βρεις μπροστά σου.

Μετά τη βουτιά:

Από τη στιγμή που είσαι στον Πρωταρά, κανόνισε μετά τις βουτιές να πας για ψαράκι, ακόμα και με το μαγιό αν θέλεις, με θέα τη θάλασσα, στο εστιατόριο 'Καλαμιές' (23831145).

 

Αρμυροπήγαδο (Παραλία Προσκόπων), η ακριτική!

Πριν από τη βουτιά:

Η παραλία Αρμυροπήγαδο βρίσκεται 400 μέτρα μετά την παραλία του Ασπρόκρεμμου. Kαι συγκεκριμένα στο τέλος της οδού Λευκάδος -έξοδος της Λεωφόρου Κάππαρη. Ο δρόμος στενεύει και γίνεται χωμάτινος, ενώ τελειώνει λίγα μέτρα πριν από την παραλία. Είναι η πιο κοντινή παραλία στην Πράσινη Ζώνη, για αυτό και της δώσαμε το χαρακτηρισμό ακριτική.

Μετά τη βουτιά:

Ό,τι πρέπει για απομόνωση! Αριστερά έχει έναν επίπεδο βράχο που μπορεί να λειτουργήσει ως εξέδρα, αλλά δεν θα σου πρότεινα να κάνεις βουτιές από εκεί. Ενώ στη διπλανή παραλία της ΜΜΑΔ θα βρεις τουαλέτες, σνακ και νεράκι ή αναψυκτικά.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close