Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2018
Μετά την επιτυχία της πρώτης προβολής του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού τον περασμένο Αύγουστο, το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, με τίτλο Birth Days, σε παραγωγή- σκηνοθεσία Δανάης Στυλιανού, προβάλλεται ξανά για το κοινό στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 8.30μ.μ.
Θα ακολουθήσουν δύο προβολές στη Λευκωσία στις 11 και 14 Νοεμβρίου, στον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου, στο Σινέ Στούντιο, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για την εμπειρία της γέννας στα χρόνια των ανεξέλεγκτων ιατρικών παρεμβάσεων. Σε μια χώρα όπου τα επίπεδα των καισαρικών τομών ξεπερνούν κατά 4 φορές το όριο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μια μητέρα θα κάνει το δικό της ταξίδι για να μπορέσει να γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική, και να ανακτήσει εμπιστοσύνη στο ίδιο της το σώμα αλλά και στο σύστημα παροχής μαιευτικής φροντίδας.
Πώς γεννιούνται σήμερα τα παιδιά μας στην Κύπρο και ποιοι είναι οι λόγοι της αύξησης των καισαρικών τομών; Ποια τα δικαιώματα της γυναίκας στον τοκετό και πώς μπορεί να ανακτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμη της γυναικείας φύσης της; Παρουσιάζοντας σκηνές από φυσιολογικούς τοκετούς, συνεντεύξεις με επαγγελματίες υγείας και μια σειρά από πραγματικά γεγονότα, το ντοκιμαντέρ Birth Days ανοίγει νέους ορίζοντες στη διαχείριση του τοκετού ως μια πολύτιμη εμπειρία στη σύγχρονη εποχή της ιατρικής και τεχνολογικής εξέλιξης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παραγωγή - Σκηνοθεσία: Δανάη Στυλιανού
Κινηματογράφηση - Μοντάζ: Δανάη Στυλιανού
Συνεντεύξεις - Σύμβουλος περιεχομένου: Μαριάννα Λάρμου
Σχεδιασμός Ήχου - Μίξη: Χρίστος Κυριακούλλης
Μουσική Επιμέλεια: Aνδρέας Χριστοδούλου
Colour: Πανίκος Πετρίδης
Γραφικά: Aρτέμης Ψαθάς
Η ταινία ολοκληρώθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Website: https://www.birthdaysdocumentary.com/
Facebook: @birthdaysdoc
Instagram: @birthdaysdoc
Με αγγλικούς υποτίτλους
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ:
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, 20:30. Είσοδος: 8 - 5
t: 77 77 77 45 (Ώρες ταμείου: Δευ - Παρ 10:00-13:00 & 17:00-19:00, Σαβ 10:00-13:00)
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, 20:00 & Τετάρτη , 14 Νοεμβρίου, 21:00, Σινέ Στούντιο, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Είσοδος: 8 - 4 (Εισιτήρια στην είσοδο).
t: 96420491
-
Cine Studio
11 Νοεμβρίου 2018
14 Νοεμβρίου 2018
-
Θέατρο Ριάλτο
31 Οκτωβρίου 2018
Σχετικά
A Beautiful Day in Hollywood: Τομ Χανκς και Μάριελ Χέλερ ξανά μαζί για αθλητική ταινία
Ο πρωταγωνιστής και η σκηνοθέτρια του γλυκύτατου «A Beautiful Day in the Neighborhood» (2019) επανενώνονται για μια ταινία με θέμα το μπέιζμπολ, στην οποία ενδέχεται να συμπρωταγωνιστούν οι Bad Bunny και Κόλμαν Ντομίνγκο.
Τα Όσκαρ φεύγουν από το Hollywood το 2029
Τα Οσκαρ εγκαταλείπουν το Dolby Theatre και μετακομίζουν από το 2029 στο Peacock Theater του downtown Los Angeles, σε μια αλλαγή που συνδέεται με τη νέα ψηφιακή και οργανωτική εποχή της τελετής.
Επιστροφή Ανγκ Λι με το «Gold Mountain»
Επτά χρόνια μετά το υπολειπόμενο «Gemini Man» με τον Γουίλ Σμιθ, την λιγότερο καλή στιγμή μιας έξοχης καριέρας, ελπίζουμε ξανά σε μια επιστροφή στη φόρμα
Ο Αιμίλιος Αβραάμ ετοιμάζεται να "βγει" στις αίθουσες με τη «Σμαράγδα» του
Η δραματική κομεντί ταινία μεγάλου μήκους του Αιμίλιου Αβραάμ έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους από τις 2 Απριλίου
Στα σκαριά νέα ταινία απο το σύμπαν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» από τον Στίβεν Κόλμπερτ
Η Γουόρνερ Μπρος ανακοίνωσε ότι ο Στίβεν Κόλμπερτ και ο γιος του εργάζονται πάνω σε μια ολοκαίνουργια ταινία του σύμπαντος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Νέες ταινίες στις αίθουσες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα
Από πολυβραβευμένα δράματα μέχρι σκοτεινό τρόμο και δυνατά sequels, οι πρεμιέρες που αξίζουν την προσοχή σου
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι
Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
Masterclasses φέρνουν διεθνή τεχνογνωσία στο Cyprus Film Days 2026
Mια σειρά από εξειδικευμένα εργαστήρια και masterclasses με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων δημιουργών και επαγγελματιών του χώρου.
Η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη σε 4 ταυτόχρονες προβολές
Η εκδήλωση «ΣΤΕΛΛΑ - Τέσσερις Πόλεις, Μία Οθόνη» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2026.
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σε ρόλο σκηνοθέτη στη νέα μίνι σειρά του Κουέντιν Ταραντίνο
Πρόκειται για ένα σίριαλ που θα αποτίει φόρο τιμής στη «χρυσή εποχή» του κινηματογράφου και θα γυριστεί εξ' ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο φιλμ
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Τσακ Νόρις
Η ανακοίνωση της οικογένειας του διάσημου ηθοποιού
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αρνήθηκε ρόλο στο «The Batman Part II»
Καθώς η αναμονή για το σίκουελ της ταινίας του Ματ Ριβς μεγαλώνει, ένα από τα πιο κομβικά κομμάτια της ταινίας παραμένει ανοιχτό και προκαλεί έντονο ενδιαφέρον.