Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2018
Ο Δήμος της Αγίας Νάπας ετοιμάζεται για να γιορτάσει την γιορτή του Halloween σε ρυθμούς.. Αγίας Νάπας, με το «Halloween in the Sun»!
Η εκδήλωση του Δήμου θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, η οποία θα έχει μεταμορφωθεί με κολοκύθες, χρώματα και… διακόσμηση-θρίλερ για την πιο «τρομακτική» γιορτή της χρονιάς!
Στις 27 Οκτωβρίου από τις 20:00 και μετά, όσοι βρεθούν στην πλατεία της Αγίας Νάπας θα απολαύσουν μία σειρά από show, από Michael Jackson μέχρι Abba και Bob Marley, θα υπάρχει face painting για όσους θέλουν να μπουν ακόμη περισσότερο στο κλίμα της γιορτής και τρεις διαφορετικοί DJ θα δώσουν ήχο στο πάρτυ που θα κρατήσει μέχρι το πρωί.
Halloween in the Sun στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας και η διασκέδαση είναι εγγυημένη!
Λίγα λόγια για το Halloween:
Το Halloween γιορτάζεται πάντα το φθινόπωρο, όταν μία νύχτα του Οκτώβρη τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).
Γιορτάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ πάρτι γίνονται και σε πολλές χώρες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και στην Κύπρο ο Δήμος της Αγίας Νάπας πρωτοστατεί. Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Χάλοουιν μοιάζει περισσότερο με απόκριες τρόμου...
Για τους Κέλτες η ημέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν και μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών. Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια σκοτεινή παγανιστική τελετή σε ημέρα χαράς και μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες. Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day).
Σχετικά

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Αγαπημένοι καλλιτέχνες, θέατρο, μοναδικές δραστηριότητες, παραδοσιακά και μη φεστιβάλ

Δύο δωρεάν εργαστήρια παραδοσιακής αγγειοπλαστικής κόκκινου πηλού
Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρ
Toν Οκτώβριο η Μαρίνα Αγίας Νάπας μετατρέπεται σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και καινοτομίας

25+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και θερινό κινηματογράφο

Βραδιές Πολιτισμού στην Αραδίππου: Ολόκληρο το πρόγραμμα
Και φέτος το καλοκαίρι μας θα γεμίσει μουσική, θέατρο, παιδικά φεστιβάλ, προβολές, χορό και συγκινήσεις!

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!