Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2018
Ο Σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, φωταγώγησε το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ στο μωβ χρώμα της Προωρότητας.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο πρέσβης του τάγματος Ιπποτών της Μάλτας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γονείς παιδιών που νοσηλεύονται στη μονάδα, καθώς και αρκετοί φίλοι και εθελοντές του συνδέσμου.
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» κα Έλενα Μαλμηδούρη Χατζηχάννα ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για την αποδοχή της πρόσκλησης και ανέφερε ότι τα πρόωρα νεογνά είναι η μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στις χώρες της Ευρώπης και γι’ αυτό πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της χάραξης όλων των πολιτικών που αφορούν στην υγεία τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Κύπρος συμπαρατάσσεται με περισσότερες από 100 χώρες παγκόσμια αφού η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και μέσα από ειδικές εκδηλώσεις, όπως αυτή, δηλώνει τη δέσμευσή της να συμβάλει στην πρόληψη των πρόωρων γεννήσεων, αλλά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους.
Ο υπουργός Υγείας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρονται από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας.
Στη Μονάδα νοσηλεύονται κάθε χρόνο περίπου 800 νεογνά από ολόκληρη την Κύπρο, με το ποσοστό επιβίωσης των νοσηλευόμενων νεογνών να αγγίζει το 98%.
Στην προσπάθεια αυτή του υπουργείου για συνεχή ενίσχυση και αναβάθμιση, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οργανωμένες ομάδες, όπως ο Σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο, συμβάλλοντας με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας τόσο για τα ίδια τα νεογνά όσο και για τις οικογένειές τους.
Με το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην είσοδο του Νοσοκομείου και επίσκεψη του υπουργού και της προέδρου του συνδέσμου στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.
Σχετικά
Limassol Carnival Warm Up: Η Λεμεσός ετοιμάζεται για το Καρναβάλι
Πάμε να δοκιμάσουμε αποκριάτικα κοστούμια και να διασκεδάσουμε!
Καρναβάλι στην Πόλη Χρυσοχούς: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Η ημερομηνία, η συμμετοχές και τα βραβεία
Πότε θα γίνει η καρναβαλίστικη παρέλαση στα Λύμπια
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να λάβεις μέρος
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Η Cyprus From Air μάς προσκαλεί σε μια μοναδική πεζοπορία στο Μονοπάτι Γένεσις, στο μαγευτικό Πισσούρι
Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές και αυθεντικές ακτογραμμές της Κύπρου.
Week Agenda: Οι καλύτερες επιλογές της εβδομάδας στην Κύπρο
Θέατρο, εικαστικά, μουσική και ξεχωριστές εμπειρίες σε όλο το νησί
Weekend Agenda: 15 υπέροχες προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο το σαββατοκύριακο
Θέατρο, μουσική, εκθέσεις και εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις
Πότε θα κλείσει η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία
Παιχνίδι και διασκέδαση στην πρωτέυουσα για λίγες μέρες ακόμα
Μια ξεχωριστή εμπειρία πολιτισμού και γαστρονομίας στην Αγία Νάπα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν παραδοσιακό γεύμα με σουβλάκι και κόκκινο κρασί
Οι Πέμπτες του Γενάρη στην Αγία Νάπα είναι γεμάτες μουσική και χορό
Αρχίζει την Πέμπτη (08/01) ο 2ος κύκλος του Χειμερινού Πολιτιστικού Προγράμματος Εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας «Πολιτιστικός Χειμώνας 2025-2026» για τον μήνα Ιανουάριο 2026
Μόλις μάθαμε πότε θα γίνει η καρναβαλίστικη παρέλαση της Λάρνακας
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες αν θέλεις να λάβεις μέρος