Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2018
Το σαββατοκύριακο πάμε για brunch στα καλύτερα στέκια της Λεμεσού.
Columbia Beach
Ιδανική επιλογή για παρεΐστικες συναντήσεις για καφέ και πλούσιο brunch από νωρίς το πρωί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θέα της θάλασσας και οι λαχταριστές λιχουδιές του θα σου φτιάξουν τη μέρα σου. Σπιτικές πίτες, αβγά (από scrambled, ομελέτα μέχρι florentine και benedict), σάντουιτς, pancake, waffle, κρουασάν, γιαούρτι σε διάφορες εκδοχές είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρεις στο μενού.
Επίλεξε τα τηγανητά αβγά με χαλλούμι, καπνιστή λούντζα, λουκάνικο, κοτόπουλο, μανιτάρια και φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί (€9.50).
Πληθώρα ροφημάτων αλκοολούχων και μη, καφέδων, χυμών και smoothie. Οι επιλογές Acai smoothie (€7) και Spicy Energy Juice (€5.50) δεν θα σε απογοητεύσουν.
(25321500) Προμαχών Ελευθερίας 6, Άγιος Αθανάσιος. Brunch (bar): Δ-Κ 09.00-13.00.
Cookhouse
Κλασική αξία για brunch, σερβίροντας εύγευστα και εκλεπτυσμένα πιάτα. Από αβγά σε διάφορες εκδοχές (benedict, florentine, scrambled), ομελέτα πάνω σε rye bread και λιωμένο αβοκάντο, αλλά και bagel. Επίσης, προσφέρει και ένα πλούσιο χορτοφαγικό πρωινό, αλλά και Acai (100% bio organic) smoothie bowl με σπιτική granola, φρέσκα φρούτα, cacao nibs και γάλα καρύδας.
Μην αντισταθείς στα pancake με μασκαρπόνε, blueberries και maple syrup ούτε στο bagel sandwich (€7.50) με τηγανητό αβγό, μπέικον και τυρί.
Καφέδες, smoothies, φρέσκοι χυμοί και δυναμωτικά και δροσιστικά ροφήματα είναι αυτά που θα βρεις στον κατάλογο. Δοκίμασε τη δροσιστική signature λεμονάδα με elderflower tonic (€4.50). Αν πάλι είσαι οπαδός του matcha, επίλεξε το Matcha coconut espresso latte (€5).
(99849513) Γλάδστωνος 112. Λεμεσός. Τρ-Παρ 07.30-16.30 & Σ-Κ 09.30-16.30.
Do Wine & Dine
Το Do Wine & Dine σερβίρει εκλεπτυσμένα και φινετσάτα πιάτα, που περιλαμβάνουν κλασικά pancake σε διάφορες παραλλαγές, πιάτα με αβγά, σολομό και άλλες νόστιμες επιλογές.
Σταθερή αξία τα eggs benedict, αβγά ποσέ πάνω σε ψωμί brioche, σάλτσα hollandaise και προσιούτο (€8.60). Από τα pancake δοκίμασε αυτά με κυπριακή πινελιά με φρέσκια αναρή, αποξηραμένα cranberries, μέλι και κανέλα (€8.20).
Επίλεξε από την πλούσια γκάμα σε καφέδες, χυμούς, υγιεινά smoothie με εμπνευσμένα ονόματα όπως, fashionista, skinny jeans και body and soul (€6.30).
(25020056) Pearl Building, Λεωφ. Αμαθούντος 50 Ε. Brunch: Δ-Κ 08.00-16.00.
Estrella
Το πιο διάσημο μαγαζί της Θεσσαλονίκης έχει πλέον εδραιωθεί και στην Κύπρο μετρώντας κιόλας τρία μαγαζιά, σε Λεμεσό, Πάφο και πρόσφατα στην Λάρνακα. Στο μενού του πέρα από το διάσημο μπουγατσάν, θα βρεις επιλογές όπως το breakfast pizza, λαχταριστά pancake, καθώς και αρκετές χορτοφαγικές επιλογές.
Απολαυστική επιλογή από τα πιάτα που έχουν προστεθεί πρόσφατα είναι η λευκή ομελέτα φούρνου με ασπράδια αυγών, καπνιστό σολομό, αβοκάντο, παρμεζάνα, γραβιέρα και σπανάκι (€7.50). Από την άλλη, αν θες να γλυκαθείς επίλεξε το jezebel, ένα κατακόκκινο croissant με γέμιση κρέμας mascarpone, μαρμελάδα τριαντάφυλλο και γλάσο σοκολάτας-φράουλας (€6.50).
Ποικιλία ροφημάτων, εκ των οποίων ξεχωρίζει ο εκλεκτής ποιότητας καφές KUDU.
(99878742) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', Maximos Plaza Λεμεσός. / (97800353) Λεωφ. Ποσειδώνος 23, Πάφος. / (96625505) Νικόλαου Λανίτη, Λάρνακα. Δ-Παρ 07.30-22.00 & Σ-Κ 08.00-22.00.
Έψιλον Resto-Bar
Έχεις πολλούς λόγους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου από το Έψιλον: η θέα της Μαρίνας Λεμεσού, απέραντο γαλάζιο, αλλά και το ίδιο του μενού, που πέραν των κλασικών, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από αγγλικό και μεσογειακό πρόγευμα αλλά και το πρόγευμα που προτείνει το Έψιλον.
Ιδιαίτερες και εκλεπτυσμένες δημιουργίες, όπως το Espuma and Eggs (€9.20) που περιλαμβάνει καπνιστό αφρό πατάτας, αβγό ποσέ, καπνιστή πανσέτα, τραγανά κρεµµύδια και λάδι τρούφας.
Μία φρέσκια, μυρωδάτη λεμονάδα, ένα smoothie Morning Madness (€6.50) από φρέσκο μάνγκο, πουρέ καρύδας, χυμό ανανά και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού ή ένα Booze Cocktail The Mandellini (€7) με πουρέ μανταρινιού, ολόφρεσκες φράουλες και prosecco.
(25051393) Μαρίνα Λεμεσού. Brunch: Σ-Κ 10.00-16.00.
Marina Breeze
Στο καλύτερο σημείο της Μαρίνας Λεμεσού, το Marina Breeze είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις το καφεδάκι σου χαλαρώνοντας με την υπέροχη θέα. Οι επιλογές στο μενού θα αφήσουν ικανοποιημένο κάθε γούστο, αφού περιέχει από κλασικά πιάτα, όπως English breakfast, μέχρι πιο υγιεινές επιλογές, όπως porridge με κινόα και τα γιαουρτοειδή. Από το μενού δεν λείπουν τα αυγά σε όλες τις εκδοχές τους.
Μοιράσου το Marina breeze platter (€28/2 άτομα), ένα χορταστικό platter που αποτελείται από κρουασάν, πίτες, όπως τυρόπιτα και ελιόπιτα, διάφορα τυριά και αλλαντικά, τηγανητά αβγά, μπέικον, λουκάνικα, ντομάτα, μανιτάρια και φασόλια.
Ζεστό ή κρύο καφέ, φρέσκο χυμό ή smoothies. Από τους καφέδες, μια ιδιαίτερη επιλογή είναι το Honey and cinnamon crème brûlée latte (€7.50) και για κάτι πιο δροσιστικό επίλεξε σπιτικό lemon lime balm ice tea (€5).
(25051230) Μαρίνα Λεμεσού. Brunch: Δ-Κ 10.00-16.00.
Milk Bar
Από τις πλέον σταθερές αξίες για brunch στη Λεμεσό, το all day μαγαζί της Μακαρίου, σε περιμένει για κλασικά, ιδιαίτερα, αλλά και χορτοφαγικά πιάτα. Θα βρεις από bagel, σνακ και αλμυρά, πιάτα με αβγά, english breakfast μέχρι κυπριακό πρωινό και πιο υγιεινά πιάτα.
Best seller πιάτο τα αβγά ποσέ πάνω σε αγγλικά muffin με σάλτσα hollandaise, τραγανό μπέικον, κυπριακό λουκάνικο, ξεροτηγανίδια πατάτας, ντομάτα και μανιτάρια Πορτομπέλο στη σχάρα (€9.90). Και επειδή το σωστό brunch για να ολοκληρωθεί χρειάζεται τη γλυκιά πινελιά του, επίλεξε τις λαχταριστές βάφλες με μέλι, παγωτό βανίλια και καβουρδισμένες νιφάδες αμυγδάλου (€7.20).
Αν δεν είσαι του κλασικού καφέ, τότε επίλεξε ιδιαίτερες γεύσει,ς όπως το flat white (€3.70) και το snowy mocha (€4).
Tip: Mπορείς να παραγγείλεις ό,τι θες από το μενού του brunch, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας εκτός από όλα τα αβγοειδή, τα όποια σερβίρονται μέχρι τις 16.00 καθημερινά.
(25354100) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 26, Λεμεσός.
Pier One Cafe Restobar
Ένας υπέροχος, all day χώρος στο παλιό λιμάνι της πόλης σερβίρει γευστικότατο brunch με μοναδική θέα.
Τι θα έλεγες για yogurt parfait και αβγά ποσέ με καπνιστό σολομό; Δοκίμασε eggs benedict, αβγά ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμί μπριός με καπνιστό βοδινό παστράμι (€10), σαλάτα ρόκας και σάλτσα hollandaise, Smoked Salmon Bagel, γεμιστό bagel με καπνιστό σολομό, τυρί cottage και φρέσκα φύλλα σπανακιού (€12).
Από καφέδες, φρέσκους χυμούς μέχρι smoothie και cooler. Αν δεν προτιμάς καφέ, συνδύασε το γεύμα σου με σπιτική, ροζ λεμονάδα (€4.50) ή Rossini που είναι cocktail με Prosecco, πουρέ φράουλα και αφρό φράουλας (€10).
(25022375) Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός. Brunch: Δ-Κ μέχρι 12.30.
Σχετικά

Καλοκαιρινά ραντεβού στην καρδιά του Πρωταρά, με καλό φαγητό, κοκτέιλ και μουσική
Premium εμπειρία για εκλεκτικούς επισκέπτες

Cocktail και φαγητό με θέα ζηλευτή, σε ένα από τα ομορφότερα rooftop του νησιού
Τα απογεύματα φέτος στο Nubila θα είναι πιο γοητευτικά από ποτέ

Λίγο ιστορία, πολυτέλεια και γαστρονομία
Ένα event που είναι ό,τι πιο εκλεκτό μπορούμε να φανταστούμε

«Entertainment Under The Stars»: Μαγικές βραδιές κάτω από τ’ αστέρια στο Anaïs
Με μουσική, εκθαμβωτικά χορευτικά σόου, εντυπωσιακές επιδείξεις φωτιάς και πυροτεχνήματα!

Limanaki Seafood Restaurant: Μας υποδέχεται ξανά με γεύσεις που μιλούν τη γλώσσα της θάλασσας
Έξοδος κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με φόντο τον ήχο της θάλασσας και την υπογραφή της αυθεντικής γεύσης

Το M Fusion επιστρέφει και οι βραδιές μας αποκτούν ξανά χαρακτήρα, γεύση και ρυθμό
Tο πολυβραβευμένο εστιατόριο, ανοίγει ξανά την ειδυλλιακή του βεράντα

Την Κυριακή του Πάσχα στο Columbia Steak House θα στηθεί το πιο γιορτινό Carvery Buffet της πόλης
Το Πάσχα τρώμε… στο Columbia Steak House στη Λεμεσό, το οποίο μας στρώνει το τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι με ασφάλεια και υγεία: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή γιορτή, προσέχοντας τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

To viral γλυκό για το οποίο περιμένουν ώρες στην ουρά
Υπάρχει ένα γλυκό, για το οποίο οι άνθρωποι στήνονται στις ουρές και περιμένουν με τις ώρες, προκειμένου να το δοκιμάσουν...

42 από τα 75 καλύτερα ορεκτικά της Νότιας Ευρώπης είναι ελληνικά
8 ορεκτικά έχει η ελληνική κουζίνα στην πρώτη δεκάδα, όμως στην κορυφή βρίσκονται οι Σέρβοι

Κατάστημα αγαπημένης αλυσίδας παγωτού στην Αγία Νάπα έκλεισε
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

5+1 στέκια που επέστρεψαν για την καλοκαιρινή σεζόν στην Αγία Νάπα
Έκλεισε μία αγαπημένη παγωταρία