Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πρόσωπα του μήνα: Mε τα χρώματα της Κύπρου

Εσύ ξέρεις το "ImagineCup"; Εγώ συνάντησα την κυπριακή ομάδα που συμμετέχει στον εν λόγω cool και πανέξυπνο διαγωνισμό...

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2013

Η ομάδα αποτελείται από τους: Γεώργιο Λάρκου, διδακτορικό φοιτητή (27 χρ.), Χρυστάλλα Τσουτσούκη, δευτεροετή φοιτήτρια (20 χρ.), Χρυσοβαλάντη Αναστασίου, δευτεροετή φοιτητή (22 χρ.), Κυριάκο Γεωργίου, δευτεροετή φοιτητή (22 χρ.), και Στέφανο Χριστοφόρου, δευτεροετή φοιτητή (22 χρ.), όλοι του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο μέντορας της ομάδας Γιώργος Λάρκου εξηγεί: "Το ImagineCup διοργανώνεται από τον παγκόσμιο κολοσσό Microsoft εδώ και 11 χρόνια και είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός τεχνολογίας μεταξύ φοιτητών. Η Κύπρος λαμβάνει μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Αρχικά οι ομάδες διαγωνίζονται στους τοπικούς, προκριματικούς διαγωνισμούς και οι νικητές με έξοδα της Microsoft μεταβαίνουν στους παγκόσμιους τελικούς. Η Microsoft προσφέρει συνολικά κάθε χρόνο στους νικητές βραβεία ύψους περίπου 1 εκ. δολαρίων. Επιπλέον, δίνει την ευκαιρία στους νικητές να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. όπου θα συναντηθούν με πιθανούς επενδυτές. Ο φετινός τοπικός τελικός του "ImagineCup" στην Κύπρο, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, συνδιοργανώθηκε από τη Microsoft Κύπρου και τη Cytamobile-Vodafone, οι οποίες έχουν αναλάβει να καλύψουν τα έξοδα για τη μετάβαση και τη διαμονή της ομάδας μας. Στο διαγωνισμό η κυπριακή ομάδα θα διαγωνισθεί με τη χρησιμοποίηση του NFC (Near Field Communication) με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας. "Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Near Field Care, το οποίο αποτελείται από δύο μέρη, το λογισμικό που οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν στο κινητό τους, αλλά και ένα βραχιόλι ή ρολόι που του έχουμε προσθέσει την τεχνολογία NFC. Σε αυτό μπορούμε να φορτώνουμε προσωπικές πληροφορίες για το άτομο, όπως για παράδειγμα τυχόν αλλεργίες, ομάδα αίματος, χρήσιμες επαφές επικοινωνίας, πιθανές εγχειρήσεις στο παρελθόν κ.ά. Η ιδέα προήλθε από το μεταλλικό βραχιολάκι το οποίο φορά ο αδερφός μου, που είναι διαβητικός" μας εξηγεί ο Γιώργος. Άραγε θα γυρίσουν με μια πρωτιά; "Σαν ομάδα πιστεύω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή θέση και γιατί όχι να καταφέρουμε το Near Field Care να γίνει ο φύλακας άγγελος κάθε ατόμου που μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Προσωπικά θα ήθελα να παροτρύνω κάθε νέο να μην εγκαταλείπει τα όνειρά του, μέχρι να πετύχει το καλύτερό για τον ίδιο, τη χώρα και το συνάνθρωπό του".

Info: 8-12 Ιουλίου, ImagineCup. Αν θέλεις να ευχηθείς καλή επιτυχία, μπες στο nearfieldcare.org, κάνε "like" στο Facebook (www.facebook.com/NearFieldCare) ή γίνε follower στο Twitter (twitter.com/NearFieldCare).

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close