Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2019
Η μεγάλη θεατρική παραγωγή με πρωταγωνίστρια την Αννίτα Σαντοριναίου και σε κείμενο της Χριστιάνας Αρτεμίου επιστρέφει τον Φεβρουάριο για νέο κύκλο τριών παραστάσεων. Η παράσταση επενδύει θεματολογικά στις πέτρινες δεκαετίες, το ξεριζωμό, τη ξενιτιά, την αδικία, τον πόλεμο, τη φτώχεια αλλά και το δυναμισμό, το φως, την ελπίδα, τον έρωτα και τη δημιουργία. Η παραγωγή αυτή αποτελεί μια καταγεγραμμένη μνήμη από δυνατές θύμισες, φορτισμένες στιγμές, αλλά και ξεχασμένες εικόνες ζωντάνιας και ανεμελιάς.
Σε μια εποχή που η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι πιο σύγχρονη από ποτέ, λόγω της πολυκύμαντης ζωής της και της ανατρεπτικής της προσωπικότητας. Η παράσταση με οδηγό τη βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου αποτελεί ένα δυναμικό, θεατρικό, μουσικό και χορευτικό δρώμενο το οποίο στοχεύει στην αποτύπωση, την ερμηνεία και τη συνθετική παρουσίαση του χθες μέσω της κίνησης, της μεταβολής, του ήχου, του στίχου και της μουσικής. Αρχέγονη εκδοχή μιας ανέκφραστης λησμονιάς, πρωτόγνωρης καλαισθησίας και εύθραυστης ομορφιάς από την Ελλάδα που εμπνέει.
Τρίτη 5 Φεβ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
Πεμ 7 Φεβ Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία
Παρ 8 Φεβ Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30.
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
05 Φεβρουαρίου 2019
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
07 Φεβρουαρίου 2019
-
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
08 Φεβρουαρίου 2019
Σχετικά
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
18 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο
Από αρχαίο δράμα και βραβευμένες διεθνείς παραγωγές μέχρι σύγχρονα κυπριακά έργα, δυνατούς μονολόγους και απολαυστικές κωμωδίες
Πάφος: Προετοιμασίες για «Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Μεσαιωνικό Κάστρο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φετινή διοργάνωση του Pafos Aphrodite Festival
Οι «Υπεργαλαξιακά Αποτυχημένοι» επιστρέφουν στη Λευκωσία με νέες παραστάσεις
Η κωμικοτραγική ιστορία του Κωνσταντίνου Τσίτσιου για τη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα και την αληθινή αντρική φιλία ανεβαίνει στο Flea Theatre