Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019
Η Πέμπε Μέντες, μια Κύπρια γεννημένη στην Αυστραλία, με την επανεγκατάσταση της στην Κύπρο αρχίζει την αναζήτηση της τύχης της αδελφής του παππού της, η οποία υποχρεώθηκε να παντρευτεί στα 14 της έναν Παλαιστίνιο και να φύγει από την Κύπρο χωρίς ποτέ να δώσει έκτοτε σημεία ζωής.
Η θλιβερή ιστορία της Φετινέ και περίπου άλλων 1.000 γυναικών από την τουρκοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου οι οποίες παντρεύτηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία αναδύεται στην επιφάνεια όταν η Πέμπε αρχίζει την έρευνα για να εντοπίσει την αγνοούμενη συγγενή της.
Μια δραματική ιστορία που θα συγκινήσει και δεν θα αφήσει κανέναν θεατή ανεπηρέαστο, ιδαίτερα τις γυναίκες, που θα πάρουν μία (πικρή) γεύση από τη ζωή της Κύπριας γυναίκας κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΙΛΜΣ 'Αναζητώντας τη Φετινέ' (Missing Fetine) σε σκηνοθεσία Yeliz Shukri έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους μόνον για μια εβδομάδα. Από τις 17 μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες του ΠΑΝΘΕΟΝ στη Λευκωσία και του ΡΙΟ στη Λεμεσό.
Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.
-
Πάνθεον
17 Ιανουαρίου - 23 Ιανουαρίου 2019
Σχετικά
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο