7-13 February 2019
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Mary Queen of Scots

Η ταραχώδης ζωή της χαρισματικής Μαίρη Στιούαρτ στη μεγάλη οθόνη

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019

Δύο ανερχόμενες σταρ του Χόλιγουντ, η Saoirse Ronan και η Margot Robbie, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ταινία εποχής, 'Mary Queen of Scots', η οποία διεκδικεί 2 Όσκαρ (Κοστουμιών/Μακιγιάζ) και είναι βασισμένη στη βιογραφία του John Guy 'Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart', με τη σκηνοθεσία να έχει αναλάβει η Josie Rourke και το σενάριο ο δημιουργός του 'House of Cards', Beau Willimon. Η Ronan υποδύεται την Μαρία, Βασίλισσα των Σκώτων, η οποία έζησε μία θορυβώδη ζωή και η Robbie τη Βασίλισσα Ελισάβετ. 

'Ας μην υποταχθούμε σε συνθήκες που σύναψαν άνδρες, κατώτεροί μας'. Τέτοια σχέδια έκαναν δυο κορίτσια, εξαδέλφες, στη σκοτεινή πλευρά της Αναγέννησης.

Η νεαρή Μαίρη στην ηλικία των 15 ετών, παντρεύτηκε για να κληρονομήσει το θρόνο της Καθολικής Γαλλίας. Στα 18 της όμως έμεινε χήρα και αψήφησε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί. Αντ' αυτού, επέστρεψε στη μητρική της Σκοτία για να διεκδικήσει τον θρόνο που της ανήκε δικαιωματικά. Στο μεταξύ η Σκοτία και η Αγγλία βρίσκονται κάτω από την εξουσία της επιβλητικής Ελισάβετ Ι. 

Οι Προτεστάνες έχουν ξανά τον έλεγχο και ο ετεροθαλής αδελφός της Μαίρη κινεί τα νήματα ερήμην της. Οι δυνάμεις εξουσίας στη Σκοτία θεωρούν ότι μια γυναίκα στο θρόνο είναι μια πράξη ενάντια στη φύση και στο θέλημα του Θεού. Η Ελισάβετ αντιμετωπίζει τις δικές της πιέσεις να κάνει διπλωματικό γάμο για χάρη του Αγγλικού θρόνου. Η Μαίρη θα καταλάβει σύντομα ότι σχηματίζεται μια συνωμοσία εναντίον της, μια λαϊκή εξέγερση, αλλά και ένα συνεχές κύμα μισογυνισμού που την θέτει υπό αμφισβήτηση. Οι δυο γυναίκες αλληλοθαυμάζονται και τους δένει το γεγονός ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε θέση εξουσίας. Ανάμεσά τους θα καλλιεργηθεί μια σχέση καχυποψίας, φόβου αλλά και γοητείας. Αντίπαλες στην εξουσία και στην αγάπη, γυναίκες με εξουσία σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, οι δυο τους πρέπει να αποφασίσουν πώς να παίξουν το παιχνίδι του γάμου έναντι της ανεξαρτησίας. 

Η Μαίρη προσφέρει τη φιλία της και έναν συμβιβασμό για τις αντικρουόμενες διεκδικήσεις τους, όμως τα αιμοδιψή ένστικτα των αυλικών τους, μπαίνουν ανάμεσά τους. Η Μαίρη θα αψηφήσει τους συμβούλους της και θα πολεμήσει με όλους, για να κερδίσει το βασίλειο. Οι πιέσεις των διπλωματών, οι σεξιστικές προκαταλήψεις και οι άκαρπες προσπάθειες για αρμονική λύση, θα γεννήσουν ένα δράμα εξουσίας, επιβίωσης και θηλυκής αντιδικίας, που θα κάνει τις δυο γυναίκες να μείνουν στην ιστορία - και να αλλάξουν την πορεία της. Η διαμάχη τους θα οδηγήσει σ' έναν από τους πιο αιματοκυλισμένους πολέμους της ιστορίας. 

 

Καθ 19.30

Σχετικά

Ατζέντα
May 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close