Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2019
Αν αγαπάς την φύση αλλά και την περιπέτεια και αναζητάς νέους, εναλλακτικούς τρόπους να ανακαλύψεις στην Κύπρο τότε αυτό το νέο χώρο διαμονής πρέπει να τον βάλει στη λίστα σου.
Σίγουρα θα έχεις δει ή έχεις διαβάσει κάπου για τις γνωστές σκηνές της Πάφου που μοιάζουν με εκείνες τις εντυπωσιακές σκηνές της Μογγολίας και προσφέρονται για διαμονή στο χωριό Σίμου. Αν δεν θυμάσαι θα σου υπενθυμίσω μερικά πράγματα για να σε βάλω στο νόημα.
Tο Yurts in Cyprus, βρίσκεται μες στις βουνοπλαγιές, 3 χιλιόμετρα έξω από το χωριό Σίμου της Πάφου. Ένα μέρος όπου μπορείς να νιώσεις σαν Ροβινσώνας Κρούσος και να ζήσεις την απόλυτη ηρεμία της φύσης και της πρωτόγονης ζωής. Κάτι σαν πολυτελές camping.
Τα Yurts συμπεριλαμβάνουν 3 στρόγγυλες σκηνές, τις Nasu, Engke και Qadan, εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα. Έχουν αναπαυτικά κρεβάτια, εξωτερικές τουαλέτες και μπάνιο, ενώ σερβίρουν πρόγευμα στο The Straw House, ένα οικολογικό σπιτάκι με καθιστικό και κουζίνα. Ο ηλεκτρισμός του παράγεται με ηλιακή ενέργεια, ενώ ανακυκλώνουν τα σκουπίδια. Αν και οι σκηνές βρίσκονται έξω στη φύση, διαθέτουν Wi-Fi, επίσης ανεμιστήρες για το καλοκαίρι και ξυλόσομπες για το χειμώνα.
Η νέα προσθήκη
Πρόσφατα το Yurts in Cyprus ήρθε να προσθέσει στις 3 ήδη υπάρχουσες σκηνές του ένα ακόμη νέο, πρωτότυπο και διαφορετικό χώρο διαμονής. Πρόκειται για ένα τέτατρο κατάλυμα με το όνομα Kolimba που σε πολλές γνώσσες σημαίνει ξύλινο καταφύγιο. Ο χώρος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τέσσερα άτομα. Διαθέτει ένα μεγάλο διπλό κραββάτι ενώ τα παιδιά μπορούν να ανέβουν τις σκάλες και να κοιμηθούν στο διπλό κρεββάτι που βρίσκονται στο πάνω μέρος του χώρου. Πρόκειται για ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι φτιαγμένο στο χέρι και διαθέτει όλε τις ευκολίες διαμονής μαζί με μία μικρή βεράντα. Μία υπέροχη ιδέα για εναλλάκτική διαμονή στη φύση.
Πληροφορίες: 97629148, www.yurtsincyprus.com
Σχετικά

Έρχεται η Intervision 2025: Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στη «ρωσική Eurovision»
Είκοσι μία χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην Intervision 2025.

«Emily in Paris»: Πότε κάνει πρεμιέρα ο νέος κύκλος της αγαπημένης σειράς (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Σε εικόνες από τον νέο κύκλο που δημοσίευσε το Netflix βλέπουμε την Emily σε ιταλικές πόλεις

Πέθανε ο Φρανκ Κάπριο: Γνωστός ως «ο πιο ευγενικός δικαστής του κόσμου» (VID)
Ήταν το κεντρικό πρόσωπο της τηλεοπτικής εκπομπής Caught in Providence

Κίτρινη προειδοποίηση για 40αρια σήμερα – Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Τα όμορφα Λεύκαρα μεταμορφώνονται και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ο Δήμος Λευκάρων καλεί ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής

Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψετε τον Σεπτέμβριο
Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια διαφορετική ταξιδιωτική ατμόσφαιρα από αυτήν που βιώνει κανείς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

20χρονος ίδρυσε τη δική του χώρα και θέλει να συμμετάσχει στην Eurovision
Η κυβέρνηση της χώρας του έχει λάβει ήδη 15.000 αιτήσεις για υπηκοότητα


10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO

Γιατί το παρεξηγημένο Παλέρμο αξίζει την προσοχή σου
Όλα όσα θα δεις και θα κάνεις στη σικελική πρωτεύουσα

Αποκαλυπτήρια γλυπτού "Κένταυρος" στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά
Μία δωρεά του Φίλιππου Γιαπάνη

Πώς θα είναι ο καιρός στην Κύπρο μέχρι το Σάββατο
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας