Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019
Το κυπριακό ντοκιμαντέρ, Birth Days, σε παραγωγή- σκηνοθεσία Δανάης Στυλιανού, επιλέγηκε και θα κάνει τη διεθνή του πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 6μ.μ., στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση και διάλογος με τη σκηνοθέτη.

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει πρωταγωνιστική θέση στο πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έπειτα από ρεκόρ αριθμό καταθέσεων (που έφτασαν τις 132), εκτός από τα διεθνή ντοκιμαντέρ, θα προβληθούν συνολικά 31 μικρού μήκους και 50 μεγάλου μήκους ελληνικά ντοκιμαντέρ.
Φέτος το Φεστιβάλ εισάγει δύο νέα τμήματα με τίτλο «Πλατφόρμα» και «Από την οθόνη στην Οθόνη» που αποτελούν τη μετεξέλιξη του τμήματος «Ελληνικό Πανόραμα», με στόχο να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών ταινιών. Το ντοκιμαντέρ Birth Days προβάλλεται στο πλαίσιο του τμήματος «Πλατφόρμα». Εκτός από αυτές τις νέες ενότητες, τα ελληνικά φιλμ θα προβληθούν επίσης στο διεθνές πρόγραμμα και το Διεθνές Διαγωνιστικό.
Σύνοψη:
Birth Days: Ένα ντοκιμαντέρ για την εμπειρία της γέννας στα χρόνια των ανεξέλεγκτων ιατρικών παρεμβάσεων. Σε μια χώρα όπου τα επίπεδα των καισαρικών τομών ξεπερνούν κατά 4 φορές το όριο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μια μητέρα θα κάνει το δικό της ταξίδι για να μπορέσει να γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική, και να ανακτήσει εμπιστοσύνη στο ίδιο της το σώμα αλλά και στο σύστημα παροχής μαιευτικής φροντίδας.

Πώς γεννιούνται σήμερα τα παιδιά μας στην Κύπρο και ποιοι είναι οι λόγοι της αύξησης των καισαρικών τομών; Ποια τα δικαιώματα της γυναίκας στον τοκετό και πώς μπορεί να ανακτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμη της γυναικείας φύσης της; Παρουσιάζοντας σκηνές από φυσιολογικούς τοκετούς, συνεντεύξεις με επαγγελματίες υγείας και μια σειρά από πραγματικά γεγονότα, το ντοκιμαντέρ Birth Days ανοίγει νέους ορίζοντες στη διαχείριση του τοκετού ως μια πολύτιμη εμπειρία στη σύγχρονη εποχή της ιατρικής και τεχνολογικής εξέλιξης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Προβολή: 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 6μ.μ.
Αίθουσα Φεστιβάλ: Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Με αγγλικούς υποτίτλους
FESTIVAL INFO: www.filmfestival.gr
Ιστοσελίδα ταινίας: https://www.birthdaysdocumentary.com/
Trailer: https://vimeo.com/296363948Facebook: @birthdaysdoc
Instagram: @birthdaysdoc
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παραγωγή - Σκηνοθεσία: Δανάη Στυλιανού
Κινηματογράφηση - Μοντάζ: Δανάη Στυλιανού
Συνεντεύξεις - Σύμβουλος περιεχομένου: Μαριάννα Λάρμου
Σχεδιασμός Ήχου - Μίξη: Χρίστος Κυριακούλλης
Μουσική Επιμέλεια: Aνδρέας Χριστοδούλου
Colour: Πανίκος Πετρίδης
Γραφικά: Aρτέμης Ψαθάς
Η ταινία ολοκληρώθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
Σχετικά
Τον Αύγουστο θα στηθεί ένα ακόμα (δωρεάν) θερινό σινεμά στην παραλία
Το Πετρίδειο Ίδρυμα στήνει ξανά οθόνη στο Venus Bleu Beach!
«Animals»: Ο Μπεν Άφλεκ μπλέκεται σε έναν σκοτεινό ιστό εξαπάτησης και μυστικών
Το πρώτο τρέιλερ του νέου θρίλερ του Netflix αποκαλύπτει μια αγωνιώδη υπόθεση απαγωγής, με την Κέρι Ουάσινγκτον στο πλευρό του και ένα εντυπωσιακό καστ.
Η Τζούλι Αντριους δεν θα επιστρέψει ως βασίλισσα Κλαρίς στο «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3»
Δεν έχω αποσυρθεί εντελώς, αλλά πλέον κάνω άλλου είδους δουλειά, διευκρίνισε η 90χρονη ηθοποιός
Σινεμά κάτω απ' τα αστέρια: Μαγικές βραδιές κινηματογράφου στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Για ακόμη ένα καλοκαίρι, η Μαρίνα Αγίας Νάπας μεταμορφώνει το Event Plaza σε έναν ατμοσφαιρικό παραθαλάσσιο θερινό κινηματογράφο και υπόσχεται βραδιές γεμάτες νοσταλγία, γέλιο, συγκίνηση και κινηματογραφική μαγεία
Μετά το «Marriage Story», ο 'Ανταμ Ντράιβερ και η Σκάρλετ Γιόχανσον συναντώνται στο αστυνομικό θρίλερ «Paper Tiger»
Η ταινία ακολουθεί δύο αδέρφια που κυνηγούν το αμερικανικό όνειρο στη Νέα Υόρκη του 1986, αλλά μπλέκονται σε ένα σχέδιο της ρωσικής μαφίας - Δείτε το τρέιλερ
Το «The X-Files» επιστρέφει πιο σκοτεινό από ποτέ – Η ταινία που δεν είδαμε το 2008 έρχεται
Σχεδόν 20 χρόνια μετά, ο δημιουργός του «X-Files» επιστρέφει στην ταινία που του «έκοψαν» τον τρόμο, παρουσιάζοντας επιτέλους την εκδοχή που είχε εξαρχής στο μυαλό του.
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας παρουσιάζει το πιο ατμοσφαιρικό θερινό σινεμά του καλοκαιριού
Τέσσερις μαγικές βραδιές κινηματογράφου δίπλα στη θάλασσα, από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μεταμορφώνεται στον αμφιλεγόμενο Κρις Χάνσεν και οδεύει προς τα Όσκαρ
Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας της A24 μόλις κυκλοφόρησε, επιβεβαιώνοντας πως το 2026 εξελίσσεται σε χρονιά-ορόσημο για τον Βρετανό ηθοποιό.
Μία ανατρεπτική κωμωδία για την αφοσίωση μεταξύ μπαρίστα και πελάτη, με διαδικτυακή πρεμιέρα στο Omeleto
Νατουραλισμός και ταινίες δράσης εμπνεύουν κωμωδία μικρού μήκους για καφέ και κοινότητα
Το «Spider-Man: Brand New Day» σπάει κάθε ρεκόρ και κατακτά το box office του 2026
Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, η νέα περιπέτεια του Spider-Man ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, άφησε πίσω της το «Toy Story 5» και συνεχίζει να γράφει ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Το υπαίθριο σινεμά επιστρέφει στον Στρόβολο για τέσσερις βραδιές κάτω από τα αστέρια
Από τις 3 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, το προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου μετατρέπεται ξανά σε θερινό κινηματογράφο
Τζέιμς Μποντ: «Πολύ πιθανό ο επόμενος 007 να ανακοινωθεί μέσα στο 2026»
Οι παραγωγοί φέρονται να έχουν ήδη ενημερώσει τους ηθοποιούς που προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο των δοκιμαστικών. Ωστόσο, κάθε στάδιο της διαδικασίας καλύπτεται από αυστηρές συμφωνίες εμπιστευτικότητας.